Skocz do zawartości

Polityka Antyspamowa Na Forach - Jak Ominąć?

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem, że to może prosty temat - i po ponad 5 latach zabawy o takie coś pytać nie powinienem, ale w sumie to nie wiem jak to ugryźć... (a kto pyta, nie błądzi... :D) załóżmy że zakładam sobie co jakiś czas (no powiedzmy około 7 kont na jednym forum tygodniowo) i zaczyna mi wyskakiwać polityka antyspamowa, problem w tym, że...

- konta mailowe z różnych skrzynek (nie ciągle np. z poczta.interia.pl), są to skrzynki polskie i angielskie

- nicki wyglądające na normalne , nie jakieś typu "xodkaoda"
- między jednym a drugim kontem założonym na forum mija jakieś 15-24h

- reset IP (czyli 7 różnych IP na 7 kont)

- myślałem że ten "antyspam" rozpoznaje z jakiej przeglądarki robi się zakładanie, ale to też nie to...

I no właśnie wydawało mi się, że to wystarczy szczególnie jak zmienię czynnik z IP, ale nijak to nie działa, mija samoistnie po jakiś paru dniach dopiero, co pominąłem by to obejść?

Czyścisz cookies?

myślałem że ten "antyspam" rozpoznaje z jakiej przeglądarki robi się zakładanie, ale to też nie to

Czyli raczej czyści.

Flash też potrafi magazynować dane, wiem że chatroulette to wykorzystywało i cokolwiek byś zrobił z tego co wymieniłeś to i tak blokada.

Przez Tora próbuj albo postaw Tailsa na wirtualnej maszynie.

W Chrome nie czyszczę częściej niż raz na tydzień (ale i po wyczyszczeniu nie dawało to nic) , ale np. w Mozilli w ogóle nie mam zapamiętanych danych + w tym cały czas używałem Chrome do tego, więc na Mozilli problem nie powinien występować po zmianie wszystkiego, ale no właśnie występuje..

Co do karty sieciowej to nie wiem, bo mam jakieś 4 skrypty tych for na liście i w każdym czasami wyskoczy mi blokada (ale to pewnie zależy od zainstalowanych wtyczek spamowych etc.) - ale spróbuje zmienić ten numer

A co do Tora (bo już nie raz miałem go skonfigurować) pytanie na szybko do kogoś kto to już robił - da się z niego korzystać skoro mam zmienne IP (bo nie wiem jak wygląda konfiguracja)?

EDIT:

Zna ktoś podobny program, ale pod Chrome? https://www.dobreprogramy.pl/Tor-Browser-Bundle,Program,Windows,34312.html bo ta mozilla od którejś wersji to już mi muli strasznie...

o sprawdzaniu MAC to bajka tez takie coś opowiadam czasami, ale to nie prawda i niemożliwie na poziomie końcowym (forum) natomiast istnieją inne sposoby na identyfikacje maszyny, działa to dość skutecznie. Rozwiązanie płatne. Mamy na PIO takie coś. IP niema żadnego znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności