Skocz do zawartości

Rekalmy Google...

5il3nt

Rekomendowane odpowiedzi

Google zaprzecza temu, ale spotkałem się kiedyś z wypowiedziami specjalistów od seo (dyskusja odbyła się bodajże na arstechnice), którzy nie byli do końca przekonami co do słuszności tego stwierdzenia. Z tego co pamiętam finalną konkluzją był fakt, że reklamy Google pomagają podnieść pozycję strony w innej wyszukiwarce (i odwrotnie).

Ale czy rzeczywiście jest to prawda? Kto wie? ;]

Użyj /dev/brain ;]

Warsztat: dziennikarstwo obywatelskie | części samochodowe

Nie wiem, czy pomagaja w szybszej indeksacji strony, ale, na pewno pomagaja wydostac sie z poczatkowego sandboxa, do ktorego czasami trafiaja nowe strony.

kompletna bzdura.

Adwords nie mają żadnego wpływu na wyniki wyszukiwania. To nie Onet.

Nie lubię jak ludzie wyciągają wnioski na podstawie obeserwacji np.: swojej jednej witryny. Niestety w Badaniu Google działa statystyka - niestety równiez ja nie mam dostpu do odpowiedniej próbki, ale opieracjąc się na danych z 30-50 domen:

Czy reklamy Google pomagaja w szybszej indeksacji strony ?
NIE - mediabot nie przyciąga googlebota, chociaż korzysta z zasobów informacji zebranych przez Googleboty.
że reklamy Google pomagają podnieść pozycję strony w innej wyszukiwarc
Teroetycznie byłoby to możliwe, gdyby Kod googleadsena byłby wpisany w stronę, ale niestety jest javascriptem w Iframie - Zes..ją się inne wyszukiwarki a treści adsensa nie odczytają :-).

ale, na pewno pomagaja wydostac sie z poczatkowego sandboxa

uuu kolego to już bzdury ... na dodatek pokusiłes się o użycie "zakazanego" zwrotu na pewno. Pomimo że pisze na forum tonem zdecydowanym zaznaczam, że nie są to fakty a jedynie statystyczne przypuszczenia - słuchając innych na forum, wymieniajać się informacjami na gg z ponad dziesiątką (!?) ludzi z forum mam dostęp do większej "próbki statystycznej" niż ktoś badający jedną stronę - po za tym mam jescze do "badania" domeny klientów i cłąkiem sporą gromadkę moich domen i stron :-).

Może rzeczywiscie nie powinienem uzywac stwierdzenia "na pewno" ;)

Piszac o sandboxie chodzilo mi o filtr, ktory poczatkowo trzyma nowe strony duzo nizej. Wiec tu przepraszam za przejezyczenie.

Dlaczego tak napisalem? Ponieważ dwa razy mialem taka sytuacje, ze ewidentnie moje nowe stronki byly daleko, a po dodaniu do adwordsów nagle awans.

Choc to co napisalem wynikalo tylko z moich obserwacji, wiec nie powinienem pisac, że na pewno tak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności