Skocz do zawartości

Disavow Tool - Przywrócenie Linków?

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jest jakaś możliwość anulowania zrzeczenia się linków dokonanego przy pomocy disavow tool?

Jest tam np. opcja pobrania pliku wysłanego wcześniej, jeżeli np. usunę część linków i wyślę z powrotem ten plik to linki które zniknęły z pliku zostaną przywrócone?

Podobnie pytanie dot. usunięcia pliku - czy to powoduje anulowanie zrzeczenia się?

Powiem szczerze: zadając to pytanie byłem na 90% przekonany, że takie działanie powoduje anulowanie zrzeczenia się linków i znowu są one aktywne.

Odpowiedziałeś NIE straseusz, więc pogrzebałem trochę i... jednak tak, takie działanie powoduje anulowanie zrzeczenia, przynajmniej wg. tej strony:

https://www.techulator.com/resources/11819-How-to-cancel-Disavow-links-request-with-Google.aspx

no ale to strona jakiegoś Hindusa, może się nie zna, więc pogrzebmy w helpie google:

https://support.google.com/webmasters/answer/2648487?hl=en

Note: Uploading a new file will replace all previously uploaded ones.

co chyba w logiczny sposób implikuje to, ze poprzednie linki stają się znowu aktywne.

To jakbyś "sprzedał" kogoś i chciał to odkręcić tłumacząc, że naskarżyłeś na niego przypadkowo ;) Nie wydaje mi się też, żeby jeden raport mógł pogrążyć jakąś domenę.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Należu zrozumieć jedno, raporty obrabia soft. Co wrzucisz do disavow będzie wrzucone, nie ma drogi powrotnej. Jedynie można liczyć na wadliwość lub opieszałość aplikacji.

Na skruchę nie ma miejsca w algo. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock - piszesz będąc bardzo pewny siebie... a robiłeś test najpierw z wrzuceniem linków do DT a później usunięciem?

I tu trzeba wziąć poprawkę na to, że taki test długo będzie trwał, tym samym (i z innych powodów) nie jest prosty do przeprowadzenia.

Edit: sam jestem ciekaw ja to usunięcie wpłynie na pozycję, bo właśnie usunąłem wszystkie linki z DT dla jednej domeny.

edit2: chodzi mi o usunięcie dla mojej domeny wszystkich linków które zgłosiłem do DT wśród nich było wiele domen

a robiłeś test najpierw z wrzuceniem linków do DT a później usunięciem?

Osobiście nie robiłem, ale mam bardzo dużo danych na ten temat i potrafię analizować oraz wyciągać wnioski. Testy robią ludzie od testów, taka hierarchia.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeżeli robot sprawdził link/domenę z pliku i ją ofalgował - jej usunięcie nie przywróci Ci mocy SEO. Jeśli usuniesz plik PRZED tym zanim robot osiagnie stronę docelową z pliku - syf nadal jest w akcji :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ok tylko to co napisałeś Zgred nie jest jednoznaczne. Można to zrozumieć na dwa sposoby:

1) Nie przywróci mocy SEO dlatego, że już wcześniej zostało zgłoszone, więc usunięcie nic nie daje (de-facto nie ma anulowania zrzeczenia się). Nawet jeżeli linki których się (głupio) ktoś zrzekł podnosiły pozycje to usunięcie ich z DT nic nie daje, robot nadal ich dla domeny nie zaliczy.

2) Nie przywróci mocy SEO bo domena(ny) zgłoszone w pliku w DT została/ły oflagowana i nie podnoszą pozycji już nikomu, anulowanie zrzeknięcia działa, robot zalicza te linki domenie w GWT ale nie wpływają one na pozycje albo ją obniżają. Tylko tutaj takich raportów musiałoby być dużo a nie jeden.

Myślę że chodzi Ci o 2)

dokłądnie 2 :) Jak domena zostanie oflagowana to amen, jak robot nei zdąży oflagowa to nadal można się cieszyć spamem :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ok, ale załóżmy, że:

- każde zgłoszenie do DT domeny/linku X podnosi dla niej jedną flagę.

- anulowanie zgłoszenia anuluje flagę

Wtedy teoretycznie anulowanie może doprowadzić do tego, ze domena z powrotem będzie dawać moc (mogą też do tego doprowadzić inne czynniki).

Jednak sądzę, że anulowanie jest na tyle rzadkie, że prawdopodobieństwo ściągnięcia wystarczającej ilości flag aby domena dawała moc jest małe.

Nadal mimo wszystko jest moim zdaniem sens anulować zrzeczenie linków z tych domen które nie są oflagowane wystarczająco mocno/lub z innego powodu "dają moc" - pomyłki się zdarzają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności