Skocz do zawartości

Disavow Tool - Przywrócenie Linków?

INOMan

Rekomendowane odpowiedzi

Jak możesz to nei używaj DISAVOW i nie będziesz miał takich problemów :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Z tego co napisał Zgred, to można sklecić plik Disavow z domen linkujących do konkurencji z pominięciem tych co linkują również do nas. Wtedy taki plik wrzucić w GWT dla jakiejś strony i czekać aż robot wychwyci strony spamerskie. Ot, nowa metoda depozycjonowania. :)

Eksperyment Discover.pl

Ok, ale załóżmy, że:

- każde zgłoszenie do DT domeny/linku X podnosi dla niej jedną flagę.
- anulowanie zgłoszenia anuluje flagę

Tak się nie dzieje, nawet teoretycznie. :)

Jeśli juz wrzuciłeś plik do disavow to pagib. Robot i tak i tak cie odwiedzi nawet jak uda się wycofać zgłoszenie/zrzeczenie.

Jak możesz to nei używaj DISAVOW

Nie wierzę własnym oczom :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z tego co napisał Zgred, to można sklecić plik Disavow z domen linkujących do konkurencji z pominięciem tych co linkują również do nas. Wtedy taki plik wrzucić w GWT dla jakiejś strony i czekać aż robot wychwyci strony spamerskie. Ot, nowa metoda depozycjonowania. :)

Nie zadziała ... jeśli na domenie/linku nie ma adresu dla którego czyścisz profil taki link.domena jest pomijana ... proste.

Jak możesz to nei używaj DISAVOW

Nie wierzę własnym oczom :D

To miał być sarkazm bo jak nie umi uzywać DT to lepiej neich tego nei robi...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Yeden, on 26 Apr 2014 - 17:58, said:
Z tego co napisał Zgred, to można sklecić plik Disavow z domen linkujących do konkurencji z pominięciem tych co linkują również do nas. Wtedy taki plik wrzucić w GWT dla jakiejś strony i czekać aż robot wychwyci strony spamerskie. Ot, nowa metoda depozycjonowania.

Nie zadziała ... jeśli na domenie/linku nie ma adresu dla którego czyścisz profil taki link.domena jest pomijana ... proste.

Tego nie wie nikt. Muszą sprawdzić, czy link jest, czy go nie ma. Jak? Albo patrzą w to co maja zaindeksowane, albo przelatują jeszcze raz robotem. Z tego co pisałeś raczej to drugie, chociaż w przypadku SWL przyda sie także to pierwsze. A jak przelecą ją robotem, to czemu mieliby jej nie sprawdzić przy okazji, czy to nie spam?

Zmiana pliku Disavow, czy konkretnie usuniecie z niego pewnych domen może przynieść skutek. Wszak nie wszystko co tam było musi być oflagowane jako spam. Różnie bywa z zawartości pierwotnego pliku Disavow. Przeglądam teraz 1k domen z pewnego pliku i dochodzę do wniosku, że agencja, która kończyła współpracę poszła na skróty.

Eksperyment Discover.pl

Prawda, ale część miejscówek będzie taka do której sam może dodać link.

To miał być sarkazm bo jak nie umi uzywać DT to lepiej neich tego nei robi...

heh zrozumiałem to tak, że najlepiej gdyby nikt z tego nie korzystał, bo to tak naprawdę dość toksyczne narzędzie

Ja rzadko z niego korzystam, ale w jednym miejscu być może popełniłem błąd (nikt nie jest nieomylny - poza SzlafRockiem oczywiście ;) ) i teraz sobie testuje czy anulowanie zrzeczenia coś da :)

Anlowanie pliku może dać efekt nawet dopiero po pół roku ... miej to na względzie :)

• 1 miesiąc temu...

Ja zrobiłem mały teścik w tamtym roku po zdjęciu filtra ręcznego przez disavow toola, po 2 miesiącach go usunąłem po kolejnych 2 miesiącach pozycje wróciły "PRAWIE" na swoje stare miejsca, po kolejnych 2 powiadomienie o działaniach ręcznych :) . Ten 2 filtr sciągnąłem tym samym plikiem disavow co poprzednio.

Strona była linkowana artukułami sponsorowanymi w potężnych portalach branżowych, oraz troszskę gorszymi seokatami. Teraz w disavow mam tylko seokatalogi zgłoszone dla tej strony. i delikatnie linkuje statlinkiem zero problemów od ponad pół roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności