Skocz do zawartości

Wypowiedzenie Umowy Pozycjonowania

Wiciu

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam umowę z firmą pozycjonującą zawartą na okres 12 miesięcy od 20.07.2013 do 20.07.2014.

W umowie są następujące zapisy:

1. Umowa została zawarta na okres 12 miesięcy z miesięcznym okresem wypowiedzenia

2. Po upływie 12 miesięcy umowa wygasa i nie zostaje przedłużona automatycznie, chyba, że klient wyrazi taką chęć.

Wyczytałem, że umowa o świadczenie usług = umowa zlecenie.
Każdą umowę zlecenie można wypowiedzieć, nawet terminową. W umowie nie zastrzegliśmy, że mogę wypowiedzieć tylko w wypadku jeśli zaszły ważne powody. Mimo, że już teraz złożyłem wypowiedzenie to firma twierdzi, że muszę płacić do 20.07.2014, z czym się nie zgadzam. Uważam, że powinienem płacić jeszcze tylko przez okres wypowiedzenia.

Od firmy otrzymałem informację:

Akurat miesięczny okres wypowiedzenia umowy w naszej umowie Pana nie dotyczy, gdyż poszliśmy Panu na rękę i zgodziliśmy się na umowę na 12 miesięcy z możliwością przedłużenia.

Przecież to absurd, mam w umowie zapisany okres wypowiedzenia.

Ponadto twierdzi, że miesięczny okres wypowiedzenia oznacza, że na miesiąc przed końćzem muszę wysłać wypowiedzenie:

Miesięczny okres wypowiedzenia umowy oznacza zawsze to samo - na miesiąc przed końcem umowy klient musi wysłać wypowiedzenie.

Tylko u nas najlepsze tanie noclegi nad morzem.

Gość stockhouse

Używanie w korespondencji zwrotów mających podkreślić wartości dodane do usług jest bardzo sprytnym ale i momentami .

tak jak w powyższym przypadku absurdalne. Stwierdzenie, iść komuś na rękę jest to tutaj bardzo dowcipne, ale nawet jeśli taka opcja (z możliwością przedłużenia) istnieje, w dalszym ciągu masz pełne prawo do zerwania umowy.

Pytanie co z tymi poważnymi argumentami? Kto ocenia czy Twoje argumenty są poważne czy nie? Ja też walczę z jedną firmą, która dosłownie przez 6 miesięcy spała, a zobowiązali się do optymalizacji mojej strony i w ogóle jak to będzie pięknie z nimi przebiegała współpraca.

Stronę zmieniłem - dosłownie całą, posłałem im oczywiście informacje na ten temat bo to było w moim obowiązku lecz oni nic sobie z tego nie zrobili.

Jeśli będziesz miał z nimi kłopot oprócz prawnika polecam UOKiK

1. Umowa została zawarta na okres 12 miesięcy z miesięcznym okresem wypowiedzenia

Jeżeli w dalszych zapisach nie ma żadnego uzupełnienia do tego punktu to śmiało możesz wypowiadać umowę. Firmie zapewne chodziło, że umowa zostaje zawarta na rok z możliwością wypowiedzenia jej przynajmniej z miesięcznym okresem przez zakończeniem, a jeżeli jej nie wypowiesz w tym okresie przedłuża się automatycznie. Mieli pewnie swój szablon, który bezmyślnie edytowali sami i teraz możesz to wykorzystać.

Jaki jest sens poniższej wypowiedzi skoro nawet jak nie wyślesz w ogóle wypowiedzenia to i tak po 12 miesiącach ona sama wygasa?

"Miesięczny okres wypowiedzenia umowy oznacza zawsze to samo - na miesiąc przed końcem umowy klient musi wysłać wypowiedzenie."

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Podepnę się: mam podpisaną umowę, od miesięcy brak efektów, brak odpowiedzi na maile, wyłączony telefon.

W umowie mam zapis o wypowiedzeniu umowy w przypadku "rażącego naruszenia przez drugą stronę warunków umowy". Chyba powyższe problemy można do tego zaliczyć?

Powołaj się na ten wyrok Sądu Najwyższego:

Wyrok Sądu Najwyższego - Izba Cywilna
z dnia 28 września 2004 r.
IV CK 640/2003
Umowa zlecenia zawarta na czas oznaczony może być wypowiedziana przez każdą ze stron w każdym czasie (art. 746 kc).

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

w branży SEO wszyscy wiedzą kim Pan Z. jest. Tym, którzy nadal mają wątpliwości wyjaśnię, że litera Z nie pochodzi wcale od imienia tego Pana

hmmm .... Nie ważne ale Berr do szeptanki i naturalnych linków jest jedyny :ph34r:

e: był inny emot ale mi sie nie podobał a lepszego niz ten nie było -sorry - święta są!!

ale Berr do szeptanki

A bo szeptać trza umić :D

Radca Prawny Poznań

Niedługo Poznań będzie stolicą prawników od SEO :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności