Skocz do zawartości

Strony Regionalne I Strona Główna

patro4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Posiadamy sieć stron regionalnych o domenach .bydgoszcz.pl, olsztyn.pl, mragowo.pl itd. każda strona posiada indywidualną treść itd.

Służą one za swego rodzaju zaplecze.

Wszystkie strony dobrze się wyświetlają w danych regionach.

Każda jest oddzielnie pozycjonowana.

Posiadamy swoją główną stronę firmową na domenie .pl, wyświetla ona się także dobrze w regionie i już łapie dobre pozycje na ogólne frazy.

I teraz moje pytanie, czy jeżeli umieszczę na stronie regionalnej link do strony głównej firmy to czy google wykryje takie zaplecze i obniży wyniki stron regionalnych?

Dziękuje za informację.

logos2.png

Nasza firma specjalizuje się w przewozach busami, w szereg naszych usług wchodzą: busy do Holandii, busy do Niemiec, busy do Belgii.
Oferujemy busy z Polski jak i powroty z Holandii i Niemiec do Polski. Najczęściej wybieranymi przewozami są busy olsztyn holandia.

Rozumiem, czyli nie można linkować z stron regionalnych do jednej strony głównej aby miała większą wartość?

logos2.png

Nasza firma specjalizuje się w przewozach busami, w szereg naszych usług wchodzą: busy do Holandii, busy do Niemiec, busy do Belgii.
Oferujemy busy z Polski jak i powroty z Holandii i Niemiec do Polski. Najczęściej wybieranymi przewozami są busy olsztyn holandia.

Tego nie powiedziałem że nie można linkować z regionalek.

Ze wszystkiego można linkować z głową i umiarem.Ważne aby różnicować miejsca pozyskiwania linków.

Ja nie opierał bym zaplecza i linkowania tylko na regionalkach.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Posiadamy sieć stron regionalnych (...)

Wszystkie strony dobrze się wyświetlają w danych regionach.

(...)

Posiadamy swoją główną stronę firmową na domenie .pl, wyświetla ona się także dobrze w regionie i już łapie dobre pozycje na ogólne frazy.

(...)

Każda jest oddzielnie pozycjonowana.

W takiej sytuacji po co ryzykować? Lepiej tych stron nie łączyć linkami.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

studioczystosci rozdajesz takie rady a to co opowiadasz to wywnioskowałeś z własnych testów . Bo chyba rozumiesz ze swoimi radami możesz narazić ludzi również na straty finansowe?

patro4 linkować można, ale linkuj na przykład obrazkiem, z działu kontakt i in. jak chcesz miec na 100% gwarancje bezpiecznego linkowania linkuj nofollow. A to, że domeny regionalne na celowniku w Google to nie słuchaj bajek, akcja z banowaniem regionalek była bardzo bardzo dawno, i nie o takie coś tam chodziło.

p.s nie słuchaj rad takich kont " Forumowicze, 19 postów, Dołączył: 09-styczeń 14" bo w większości swojej opowiadają coś co nie sprawdzili a gdzieś usłyszeli, lub w zwyczajnym świecie nabijają posty.

Raczej regionalki nie są na celowniku google, bo szybko się pozycjonują :) i zdobywają klientów lokalnie bardzo szybko w połączeniu z google maps i adresem w danej miejscowości.

Czyli w kontakcie może być obrazek z odnośnikiem czy bez odnośnika?

logos2.png

Ja bardzo często daję na takich stronach podlinkowany obrazek. Jeśli nie chcesz te strony wiązać w jedno podaj obrazek z telefonem emailem, stroną www nie podlinkowany. Wszytko zależy od strategii bo jeśli mówimy o branży usługowej to nie musi rankować strona główna, można postawić i 100 ministron które będziesz "windować" i nie muszą być miedzy sobą powiązane. Jeśli mówimy o strone regionalne to linkować ich ze strony głównej tez nofollow można na anchor "usługa Kalwario" lub postaw sobie mapę województw i podlinkuj województwo lub miejscowość w obrazku.

I tak właśnie zrobiliśmy.

95948651578718866866.jpg

logos2.png

studioczystosci rozdajesz takie rady a to co opowiadasz to wywnioskowałeś z własnych testów . Bo chyba rozumiesz ze swoimi radami możesz narazić ludzi również na straty finansowe?

Nie na swoich testach a znajomego co z regionalek tylko linkował do docelowej i otrzymał powiadomienie z podaniem nie naturalnych z owych miejsc.

Branża budowlana.

MaxPan rozumiem że mój post mogą ludzie źle odebrać i poprzez to stracić.

Chodzi mi o to że ja wolałbym nie opierać zaplecza tylko na regionalkach i tylko nimi linkować.

Takie to tylko moje zdanie.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Bardzo dobrze tylko Twoje zdanie jest blednę. Testy robią się nie na 2 domenach a tak na 200. A powiadomienia dostał nie dla tego że domena była regionalna bo dostał by tak samo i jak by to coś stało na com.pl , .com , i .tv.

p.s dam Tobie radę nie rozdawaj rad do których nie masz pewności, bo właśnie tak i rodzą się mity SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności