Skocz do zawartości

Niechciane Linki Nofollow Prowadzące Do Mojej Strony

Krisuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio popełniłem błąd, dodałem parę komentarzy z odnośnikiem do swojej strony na pewnym blogu informatycznym. Niestety nie sprawdziłem tego bloga i okazało się, że wszystkie linki do mojej strony są nofollow. Struktura tego bloga jest taka, że po dodanie paru komentarzy do kilku newsów nagle backlinków do mojej strony zrobiło się kilkaset i ta wartość ciągle rośnie.

Niestety admin bloga jest *** i nie skasuje moich wpisów.

Czy jest jakieś narzędzie w Webmaster Tools, które skutecznie zablokuje backlinki z tej całej domeny, na której znajduję się blog?

Czy Google może mnie pokarać za takie manipulowanie i blokowanie linków, które ja uważam za niewłaściwe?

Bardzo proszę o odpowiedzi.

Czy Google może mnie pokarać za takie manipulowanie i blokowanie linków, które ja uważam za niewłaściwe?

Nie słyszałem o tym aby za linki nofollow google karało. No chyba, że masz ich 80% czy 90%

Dlatego nie widzę sensu blokowania, oczywiście jeśli są to naprawdę nofollow

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czy Google może mnie pokarać

Pierwszy raz słyszę żeby google było instytucją wykonującą jakieś kary, ale widzę, że ten ich bełkot przyniósł zamierzone efekty, bo większość boi się już własnego cienia i niedługo pewnie zamkną się w domach żeby przypadkiem ich google na ulicy nie dorwało. To tak jak Urban straszy GENDER:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

bo większość boi się już własnego cienia

No tak, że blady strach padł już na tych co linują nofollow.

Następni w kolejce będą Ci, co tylko optymalizują stronę.

Ostatni to webmasterzy, którzy raczyli stronę umieścić na hostingu i dodać do Googla.

:D :D :D

Nie słyszałem o tym aby za linki nofollow google karało. No chyba, że masz ich 80% czy 90%

Wg oficjalnego stanowiska w skrajnych przypadkach mogą ukarać za nofollow. Ale kto by Cutssowi wierzył. Do autora wątku- zostaw jak jest i nie popadaj w paranoje.

Alkowiki - dla większego relaksu

Niestety admin bloga jest *** i

sam jesteś ***

Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.. nie uczyła Mama?

Dostaje taki jeden z drugim za free miejscówkę do napyerdalania linkami i jeszcze admina na forach wyzywa.. dżizas..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dostaje taki jeden z drugim za free miejscówkę do napyerdalania linkami i jeszcze admina na forach wyzywa.. dżizas..

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że zamiast pomyśleć przed dodaniem linka czy go chce to najpierw wali linkami na prawo i lewo a po nocy stwierdza, że ktoś ma przez jego głupotę marnować czas i czyścić jego twórczość...

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Wg oficjalnego stanowiska w skrajnych przypadkach mogą ukarać za nofollow. Ale kto by Cutssowi wierzył. Do autora wątku- zostaw jak jest i nie popadaj w paranoje.

Coraz bardziej podoba mi się opcja, stawiam strony wizytówki, bez wodotrysków, napierniczam czym się da, byle jedna była w topach i kierowała na moją, ile postoi tyle postoi, jak dostanie filtr wciągam kolejną itd , niech G swoje wytyczne w buty wsadzi....

@up i to chyba dobry sposób. W mojej branży jest tak, że strona jest w TOP latami, dlatego nie ma stresu. Widocznie mało podpierdalaczy ;)

Z tego jednak co czytam w większości przypadków jest inaczej i dlatego trzeba stosować metody skuteczne, szybkie i tanie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Niestety nie sprawdziłem tego bloga i okazało się, że wszystkie linki do mojej strony są nofollow. Struktura tego bloga jest taka, że po dodanie paru komentarzy do kilku newsów nagle backlinków do mojej strony zrobiło się kilkaset i ta wartość ciągle rośnie.
Niestety admin bloga jest *** i nie skasuje moich wpisów.

Na Twoim miejscu już nie przejmował bym się tymi linkami .Skoro linki nofollow to znaczy że admin jest w temacie a więc może i na PIO . Tym bym się przejmował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności