Skocz do zawartości

Wartościowe Miejscówki

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem ciekawe zjawisko na jednym z blogów umożliwiających dodawanie linków dofollow. Tam gdzie strona ma PR oznaczony jako n/a najczęściej nie uświadczysz żadnego komentarza, natomiast te z PR 2-4 mają po 30-100 komentarzy. Czy faktycznie PR4 jest aż tak silny, że lepiej "obsłuży" 100 linków z komentarzy niż jeden z N/a?

a pomyślałeś o tym że może po prostu spamiarki są ustawione na pr2+ ?

Nie wnikam w ustawienia spamiarek, tylko ciekawi mnie czy link jeden ze 100 na stronie z PR4 jest faktycznie wartościowszy niż pojedyńczy na stronie z PR n/a.

Ustawiacze spamiarek zapewne ustawiając > PR2 wierzą, że lepiej być jednym z wielu na mocnych stronach niż samotnikiem na stronie n/a. Tylko czy ta wiara ma przełożenie na realne wyniki?

Tylko czy ta wiara ma przełożenie na realne wyniki?
Nie oczekuj, że ktoś Ci to powie :ph34r:

OT: Zaraz nasuwa mi się analogia z wędkarstwa którym się kiedyś zajmowałem. Żaden szanujący się wędkarz nie zdradzi ci swoich sposobów i miejscówek "na węgorza", bo za chwile był by w kolejce do "własnego łowiska".

Wiec nie oczekuj odpowiedzi na wszystkie pytania....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

tylko ciekawi mnie czy link jeden ze 100 na stronie z PR4 jest faktycznie wartościowszy niż pojedyńczy na stronie z PR n/a

A co nie da się tego sprawdzić? Masz zakaz rejestracji domen czy jak?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Może być i tak i tak ... strona stronie nie równa. Jeśli już się mamy odwoływać do spamiarek - po coś wymyślono także parametr OBL.

(ja bym nie dodał do takiej strony linka - chyba że to nie jest aa i mam pewność że wypowiedzi nie są z automatu a jest to normalna żywa dyskusja)

Zapraszam na pozycjonowanie za granicą  :)

stylem-logo.png- Profesjonalne pozycjonowanie.

pluseo.pl - Darmowy Audyt SEO dla Twojej strony.  

i mam pewność że wypowiedzi nie są z automatu a jest to normalna żywa dyskusja
Brzmi podobnie jak "naturalne linkowanie, pozycjonowanie" itd... ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tylko czy ta wiara ma przełożenie na realne wyniki?

Nie oczekuj, że ktoś Ci to powie :ph34r:

OT: Zaraz nasuwa mi się analogia z wędkarstwa którym się kiedyś zajmowałem. Żaden szanujący się wędkarz nie zdradzi ci swoich sposobów i miejscówek "na węgorza", bo za chwile był by w kolejce do "własnego łowiska".

Wiec nie oczekuj odpowiedzi na wszystkie pytania....

Ja tylko pytam, a to czy ktoś odpowie... :)

A zatem spytam, czy dodawanie ręczne komentarzy pod blogami daje na tyle realną "moc", że jest sens to robić, czy też generalnie w czasach spamiarek dodających komentarze liczone w tysiącach ręczne robótki na frazy średniotrudne sa raczej bez szans na konkretny wynik?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności