Skocz do zawartości

Filtry To Normalna Rzecz W Pozycjonowaniu ?

tobeadv

Rekomendowane odpowiedzi

Wymianę domeny też przerabiałem z tą firmą. Nowa domena była bez filtra przez pół roku :) Kolejnej zmiany byśmy nie wytrzymali finansowo z uwagi na spory spadek ruchu po zmianie - część osób nie wie jak odzyskać hasło, część po prostu olała temat jak nie mogła się zalogować itp. itd.

Jak rozumiem, BLAKE ma raczej na myśli spamowanie wyników wyszukiwania przeróżnymi domenami z ... czym, z linkiem do domeny głównej? Tylko jak, skoro każdy link szkodzi? :)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiedzro dużym brandom. Wtedy pokazą Ci "pieprznij się facet w łepetyne"...

Dla małych wymiana domeny co miesiąc to neiprobkem, dla dużych budujących markę juz tak.

Wiec, IMHO, przestańmy pieprzyć,że wymiana domeny cokolwiek da skoro nie da....

Duże brandy stać na pobycie sobie w lesie bo algo, albo SQT w ramach akcji: na nas nie ma mocnych, sobie je ustrzeliło i stać na opłacanie pozycjonera/firmy, który będzie prostował wszystko. Większość jednak nie stać i dla nich to "nie da" jednak coś daje ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Bardzo profesjonalna wymiana domen skutkuje tym , że ruch ściągany jest z paru raptem fraz (bo wiadomo , że pozycje to wszystko) a wraz z ilością wymienianych domen spada konwersja - tak wygląda profesjonalizm. Problemem jest to, że obecnie nawet fryzjer z przysłowiowego Pcimia zaczyna dbać o markę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Powiedzro dużym brandom. Wtedy pokazą Ci "pieprznij się facet w łepetyne"...

Jeśli pozycjonujesz strony pokroju ceneo lub sklep wielkości RTV Euro AGD, to już nie jest takie łatwe

Mam Ci pokazać zaplecze CENEO czy RTV EURO AGD które z setek zapleczówek ciągnie większy ruch niż bezpośrednio na główna domenę z serpów? Już nawet Xann zaczął to nazywać "saltelitami" więc nie zachowujcie się jak amatorzy i nie mylcie CENEO z budżetem 100k miesięcznie na SEO z fryzjerem z Pcimia i jego "marką", bo to są dwie różne rzeczy. Fryzjer ma budżet 200 zł miesięcznie i w tej cenie można mu zaproponować co najwyżej 2 regionalki z ostrym spamem. Przy budżecie 100k możesz zrobić 100 wypasionych rankingów produktów dla CENEO, razem z opiniami, testami, opiniami ekspertów (tzw. landing page, które wzmacniają nie tylko markę, ale dzięki opiniom zachęcają też do zakupu danego produktu).

Jak rozumiem, BLAKE ma raczej na myśli spamowanie wyników wyszukiwania przeróżnymi domenami z ... czym, z linkiem do domeny głównej? Tylko jak, skoro każdy link szkodzi? :)

Mniej więcej dobrze rozumiesz. Ja robię tak, że link nie szkodzi.

a wraz z ilością wymienianych domen spada konwersja

Beerbuś pieprzysz jak by Ci ząbki szły a podobno już je zjadłeś w tej branży.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

3. marka która zarabia

:D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

3. marka która zarabia

Mam Ci pokazać zaplecze CENEO czy RTV EURO AGD które z setek zapleczówek ciągnie większy ruch niż bezpośrednio na główna domenę z serpów?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

więc nie zachowujcie się jak amatorzy i nie mylcie CENEO z budżetem 100k miesięcznie na SEO z fryzjerem z Pcimia i jego "marką", bo to są dwie różne rzeczy.

Dlatego nie pisz o SEO dla fryzjera z pcimia, gdzie domeny wymieniasz szybciej niż on ścina włosy. To jest zwykłe napier.alanie linkami.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mniej więcej dobrze rozumiesz. Ja robię tak, że link nie szkodzi.

Jak ja uwielbiam takie podteksty na forum. Intelygent chyba wyłapie o co chodzi. Nic Wam nie mogę powiedzieć, ale się domyślcie.

A o które strony chodzi co do zaplecza? Ceneo to ma kilka serwisów, które linkują do niego. Większość to z reklam oczywiście.

Możecie być piękni na swoim weselu. Wystarczy makijaż ślubny....

Nic Wam nie mogę powiedzieć, ale się domyślcie.

To są tzw. magicy. :) Robią wokół siebie magię i otaczają się wiedzą tajemną, której zwykły śmiertelnik nigdy nie doświadczy. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mam Ci pokazać zaplecze CENEO czy RTV EURO AGD które z setek zapleczówek ciągnie większy ruch niż bezpośrednio na główna domenę z serpów?

Bez urazy ale o Ceneo nie masz bladego pojęcia, o RTV AGD z resztą też ... To tylko dowodzi tego jak sie znasz na SEO ;) .

Robią wokół siebie magię i otaczają się wiedzą tajemną, której zwykły śmiertelnik nigdy nie doświadczy. :)

Oj doświadczy, doświadczy :D Już niedługo...

Nic Wam nie mogę powiedzieć, ale się domyślcie.

Ale, że o co chodzi?

Chodzi o to, że niby wszyscy na tym forum wszystko wiedzą, ale nie każdy cokolwiek powie. Porównując fora zagraniczne, to wiele osób sobie pomaga. Z drugiej strony, komu to pomagać, jak w większości wątków się te same osoby wypowiadają. :)

Możecie być piękni na swoim weselu. Wystarczy makijaż ślubny....

Porównując fora zagraniczne, to wiele osób sobie pomaga

Myślę, że tutaj też (poza "oficjalnym obiegiem" ) ludzie sobie pomagają . Weź pod uwagę też "polska mentalność" gdzie niestety dominuje chęć upierd***nia konkurencji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności