Skocz do zawartości

Jakaś Falę Banów W Pl I Poza Ktoś Zauważył?

szfab

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ponoć linki już się nie liczą.. ba, nawet szkodzą

Kto tak mówi?

Ja wiem, że szkodzi głupota.

Nienaturalne linki szkodzą (prędzej czy później), naturalne też mogą zostać uznane za nienaturalne więc też szkodzą. Dodatkowo google zmienia zasady w trakcie gry i kto wie co jeszcze nam przyniesie przyszłość..

dlaczego wasz wygenerowany mieszarkami tekst stoi pieknie w topach i dodatkowo pojawilo sie go wiecej po tej akcji a moje blogi z dobrymi tekstami wylecialy?

"dobry" to tak jak "szybki" czy "piekny" pojęcia względne. Niekoniecznie te "dobre" dla Ciebie teksty były "dobre" dla wyszukiwarki.

Miły poranek pomajówkowy dzisiaj był z info o blokadzie konta Blogger - 20 blogów stricte pod linki (standard 10 tekstów - link w treści) polecało całe konto od razu bez możliwości nawet zalogowania się na konto :P

Brak dostępu do usługi Google
+ emaile 'blog xxx został usunięty'

Pamiętajcie, że google to w 95% działania automatyczne. Disavow, zestawienie linków, sprawdzanie do czego innego linkowały również te strony, które zbanowali itp, itd. Komuś się oberwało za 3 linki ? Możliwe - tego nie robi człowiek tylko automat. Czym bardziej automat się myli, tym bardziej mają okrojone wyniki ale szersze grono chętnych na reklamę. Oberwała wartościowa strona ? Nie ważne - automat nie odróżni wartościowej strony o tekstu z translatora - sprawdziłem wiele razy, do dzisiaj mam od miesięcy w topie śmietnik z translatora, którym nie miałem czasu się zająć a na te frazy wypadły innym wartościowe strony :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Miły poranek pomajówkowy dzisiaj był z info o blokadzie konta Blogger - 20 blogów stricte pod linki (standard 10 tekstów - link w treści) polecało całe konto od razu bez możliwości nawet zalogowania się na konto :P

Brak dostępu do usługi Google
+ emaile 'blog xxx został usunięty'

podstawa to rozrzucić blogi na różnych kontach, przy odrobinie farta będziesz mógł odzyskać część adresów, o ile warto, bo są np dobrze podlinkowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności