Skocz do zawartości

Fresh Site?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam stronę która jest na domenie mającej miesiąc i parę dni. Tydzień temu dodalem Ja do GWT i od pory zaindeksoeania linkuje (naturalnie, fora, blogi) wczoraj jeszcze fraza była na 4 stronie, 150 tys wyników po wpisaniu Google, dodalem jeszcze ja na mojej stronie która była linkowana i jest starsza, sprawdzam dziś, a tu fraza która wczoraj byla na 4tej jest w top 10. Czy to jest fresh site bonus czy coś innego? Pozdrawiam

Zobaczymy za tydzień

Poczekaj 3 miesiące aż pozycja się ustabilizuje.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z moich obserwacji wynika iż jest coś takiego jak nagły skok a póniej spadek na powiedzmy trzecią stronę (kilka mscy wstecz). Jeżeli umiejętnie wykorzystasz właściwości z zakresu swojej wiedzy powinno być okej. Na początek polinkuj troszkę wew. Pozdrawiam.

A jeśli jest to jakiś bonus od google, to da radę wytrzymać do połowy maja na takiej pozycji?

Nie ma bonusu od google, ja bym nie robił nic, a działania wprowadził dopiero za jakiś czas.

Ewentualnie bardzo lekkie linkowanie.

Czas na testy.

Google jako bonus daje tylko koszulki z logiem i to nie wszystkim. Trzeba jednak wcześniej podp.erdolić określoną ilość domen.

To co opisujesz to zwykłe przeliczanie pozycji.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności