Skocz do zawartości

Nagły Skok W Google, A Rezygnacja Z Usług

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Z góry przepraszam jeśli temat był poruszany, lecz nie zmalałem podobnej sytuacji.

Jakiś czas temu podpisałem umowę z firmą, która zajmowała się pozycjonowaniem ( opłata od pozycji w google).Po kliku miesiącach bez efektów napisałem im rezygnację i tak strona na żądanych frazach cały czas była po za setką, a z dnia na dzień wskoczyła na czołówkę listy. W między czasie rozpocząłem poszerzanie własnej wiedzy z zakresu pozycjonowania i przypuszczam, iż zostały użyte tzn. black SEO, bo raczej nie ma innej metody aby tak szybko wypozycjonować bardzo konkurencyjną frazę. Jak sądzicie, czy moje przypuszczenia są słuszne i co w takim wypadku powinienem zrobić aby nie zrzucono mojej strony do odchłani źle pozycjonowanych stron?

Jeżeli nie masz wiedzy o technikach pozycjonowania, to trudno kogoś oskarżać.

Teraz często zdarza się, że na wyniki, zwłaszcza jeżeli jakaś firma robi to ostrożnie, trzeba trochę poczekać.

Zauważyłem, że takie wahanie kiedy strona wskakuje wysoko na parę dni-tygodni zdarza się coraz częściej. Wg mnie powinieneś spodziewać się tak samo szybkiego spadku.

Żeby sprawdzić jak pozycjonowana była Twoja strona zapytaj fachowca, albo nawet tu na forum. Ale bez podania adresu strony nikt z nas nic nie wskóra.

Czas na testy.

@autor, dużo zależy od Twojej umowy, ewentualnej metodologii, odpowiedzialności itd. Wydaje mi się, że masz zbyt małą wiedzę by prawidłowo ocenić działania firmy.

Jeśli chodzi o tzw. black seo to jest jeden grubszy problem, który ma wpływ na ocenę. W tej metodzie nie ma jednego koloru, jest wiele odcieni. Umiejętności, zaangażowanie itp. itd. ma wpływ na to na ile te techniki są skuteczne i bezpieczne dla Twojej strony.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności