Skocz do zawartości

Problem Z Przenosinami Wp Na Inną Domenę

Marches

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem, przenosiłem wiele razy WP na inną domenę według opisu na tej stronie https://netbloger.eu/jak-zmienic-adres-strony-w-wordpress/ i było ok, krótka piłka i po sprawie, ale teraz mam problem mimo że postępuje jak zawsze i przekierowuje podstrony na stary adres, nie wiem gdzie błąd robię, próbowałem różnych "składni" i nic, przeszukałem wiele blogów i ciągle to samo, nie wyskakuje żaden syntax itd, wszystko idzie gładko, ale przekierowanie jest na stare urle, kombinuje od rana i nic. Ma ktoś jakiś pomysł ?

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Wchodzisz do bazy danych wyszukujesz tabele wp_options i tam adres domeny starej który powinieneś zmienić na adres nowej domeny.

Powinieneś to w tabeli wp_options zmienić w 2 miejscach...

Ewentualnie pobierz sobie bazę mySQL otwórz w notatniku i metodą znajdź i zamień podmień domenę, zapisz i ponownie importuj bazę danych

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Nie zmieniłeś przed przeniesieniem (jeszcze na starej domenie) urli w panelu na nowe, wtedy nie musiałbyś w bazie już grzebać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

dzięki za pomoc - pomogło, tylko mnie to zdziwiło bo 3 kody które mam zapisane zwykle pomagały i nic więcej nie musiałem robić.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności