Skocz do zawartości

Jak Pozyskać Klienta

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć jak pozyskujecie klientów w seo?

Ogłaszam się na favore i oferi ale jak piszę własną wycenę fraz to od razu zgłasza się 20 osób z konkurencji...

Jak się przez to przebić ?

Jak wy rozpoczynaliście swoja przygodę w pozyskiwaniu klientów?:)

Napisałem 600 mail do losowych firm w przeglądarce gogle i dostałem 20 odpowiedzi i na odpowiedziach się skończyło..

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wyślij do firm z top w branży prośbę o Biznes Plan i raport finansowy za ostatnie 5 lat. Co się będziesz szczypał z pytaniem na forum ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

a nie uważasz ze najpierw tzreba było nauczyć się pozyskiwać klientów a późnij otwierać firmę SEO? Pytanie jest bezsensowne i nadaje się do kosza. Bo nikt nie poda swoich realnych sposobów na pozyskiwanie klientów.

Reklamy w radiu, tv, bilbordy, reklamy w internecie. Marketing szeptany.

Napisałem 600 mail do losowych firm w przeglądarce gogle
Pewnie do tych z top 10 ha,ha. Jak ktoś jest w przeglądarce nie potrzebuje twoich usług chyba, że jest w top 100.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ogłaszam się na favore i oferi ale jak piszę własną wycenę fraz to od razu zgłasza się 20 osób z konkurencji...

Witam, Jestem amatorem w pozycjonowaniu. Chciałbym się zapytać tutejszych koloegów jak to jest z tym PAGERANK.

Jeśli dodam link na forum pagerank 4 to ten link bedzie miał wiekszą moc niż pagerank 1?

Po edycji:

Moja definicja profesjonalisty: amator pracuje dla siebie, profesjonalista dla innych. Genju2 po 2 tygodniach stał się profesjonalistą. Gratulacje.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Nikonem jeszcze kurs krzywejrączki i będzie mógł szkolenia seo robić..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Moja definicja profesjonalisty: amator pracuje dla siebie, profesjonalista dla innych.

moja jest troszkę inna :

amator pracuje, profesjonalista daje pracę ;)

Podlinkujcie mu tematy i niech sobie poczyta

może jeszcze pdfy na maila wysyłać żeby było łatwiej ?jak na razie to mam dla niego jeden wartościowy link - zanim wpadnie na pomysł oferowania swoich usług:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/191208-pozycjoner-skazany-na-6-miesiecy/

@genju2

zanim zaczniesz szukać pracy w zawodzie pozycjonera załóż kilka blogów na darmowych platformach i spróbuj je wypozycjonować ( ewentualnie za ich pomocą wypozycjonować Twoją domenę ) . Zaczynaj od fraz łatwiejszych. Jak uda Ci się wejść do top 3-5 , zrób to samo ale z trochę trudniejszymi frazami ( utrzymując dalej tamte frazy w topach ). Jak Ci się to uda - możesz próbować dostać się do jakiejś firmy ewentualnie na staż. Zanim zadasz jakieś pytanie - przeszukaj forum żeby nie było jak z pytaniem o PR ;). Powodzenia :)

ps. Ktytyka może była ciutkę za ostra ale na razie nie naddajesz się do pozycjonowania

Po co tak kombinować, załóż tu konto, udzielaj się wszędzie (nieważne czy masz wiedzę czy nie), najlepszy jest dział przywitania, albo humor, jak nabijesz ze 2000 postów, wpisz w sygnaturkę ze pozycjonujesz dobrze wszystkie frazy. Klienci sami będą ci proponowali abyś zajął się ich stroną :) Bo na pewno znasz się na pozycjonowaniu.

Mimo krytyki dziękuje za odpowiedz:)

Pokaż, że masz jaja i zastosuj się do sugestii @unnameda.

Nie zmieniaj tutaj nicka, zabierz się do pracy. Po pewnym czasie przyjdą efekty w pozycjonowaniu a wraz z nimi kasa. I nie będziesz musiał zadawać tego typu pytań co w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności