Skocz do zawartości

Jak Pozyskać Klienta

genju2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość stockhouse

Dla osób rozpoczynających działalność telemarketing może okazać się złą drogą do pozyskania klienta. Najpierw należy uderzyć w najbliższe otoczenie swojego przedsiębiorstwa. Wiadomo najlepiej umówić się na spotkanie (telefonicznie), ale nie przedstawiać oferty przez telefon bo jest to naprawdę trudne zadanie, a w dzisiejszych czasach oferty telefoniczne są bardzo negatywnie odbierane.

Mała rada dla tych którzy nie chcą dostawać zapytań od konkurencji i wysyłać im ofert: zapytanie ma pochodzić z maila leżącego w domenie której dotyczy zapytanie o ofertę i w ten sposób wiadomo, że oferta trafia do osoby bezpośrednio zainteresowanej.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Gość stockhouse

Pracownicy firm konkurencyjnych często wykorzystują do tego celu maili z wp, onet, o2. W jaki sposób można sprawdzić czy to konkurencja czy też nie? Moim zdaniem awykonalne, oczywiście mogę się mylić.

A musisz sprawdzać ? Ja mam wyraźnie na stronie kontaktu podany warunek do spełnienia , jeżeli zapytanie idzie z innego źródła niż formularz proszę o wysłanie zapytania z maila w domenie której tyczy się zapytanie i tyle. Jak nie dociera to sorry ale spuszczam na drzewo. Bo dla mnie nie jest targetem klient który raz, że nie potrafi czytać ze zrozumieniem, dwa nie przejawiający chęci współpracy a trzy nie rozumiejący, że współpraca jest niezbędna.

Czasami zdarzają się wyjątki od reguły ale wtedy klienci dzwonią i wyjaśniają , że na przykład nie mogą wysłać z domeny bo po prostu nie mają zrobionego maila w domenie.

Dzięki takiemu rozwiązaniu mam weryfikację i zostają tylko potencjalni klienci o których wiem, że im zależy na SEO a nie na napierdalance linkami ;)

Największy ubaw mam jak od czasu do czasu jakiś gimbus poda mój numer do formularza SS i dzwoni do mnie jakiś biedak od nich i wciska kit , parominutowa rozmowa z nim a na koniec informacja do kogo dzwoni jest normalnie priceless :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

gdybym u mnie takie restrykcje postawił,

Jeżeli masz na myśli "podpytywanie" konkurencji w sprawie ciuchów to wystarczy formularz kontaktowy z obowiązkowymi danymi:

imię,

nazwisko,

numer telefonu,

to już działa "psychicznie" i na starcie odpadnie duża część tych "podpytywaczy" a tak czy inaczej nie zmieni się ilość zapytań od osób rzeczywiście zainteresowanych ofertą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności