Skocz do zawartości

Google Kosztuje Za Dużo ?

bluesem

Rekomendowane odpowiedzi

5. Lidl, Biedronka - płacą w PL podatek, to tylko stereotypy. Ale fakt - mały - dużo inwestują.

błąd:

- Lidl praktycznie nie płaci podatków, odprowadza 0 zł CIT-u

- Biedronka jest największym płatnikiem podatku dochodowego wśród firm zagranicznych w Polsce, największym wśród sieci handlowych i 5 największym płatnikiem wśród wszystkich firm 300 mln zł

Do tego Biedronka sprzedaje w większości polskie towary za które płaci przy odbiorze, a nie jak Lidl, który opycha w większości niemieckie odpady.

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a nie jak Lidl, który opycha w większości niemieckie odpady.

ale Lidl sprzedaje w krajach cywilizowanych polskie produkty o czym chyba nie wiesz. Sam kupowałem w małej mieścinie w Hiszpanii w Lidlu polską wódkę i ogórki konserwowe . Mają rozmach sk.... ;)

ale Lidl sprzedaje w krajach cywilizowanych polskie produkty o czym chyba nie wiesz. Sam kupowałem w małej mieścinie w Hiszpanii w Lidlu polską wódkę i ogórki konserwowe . Mają rozmach sk.... ;)

chciałeś napisać amerykańską wódkę produkowaną w Polsce i polskie ogórki amerykańskiej korporacji Agros Nova

a ogórków nie pamiętam

bo zwróciłem - taka impreza była :P

@Listopad, napyerdalając po internetach czy też rozmawiając przez telefon też dajesz wpływy jakimś "obcym nacjom".. może czas się "odłączyć"?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

To że nie preferujemy swoich produktów to błąd, który odbije się czkawką w przyszłości. W ten sposób powstała potęga niemieckiej gospodarki. kiedyś powstawał budynek sporej niemieckiej firmy, na budowie było dużo niemieckich firm budujących wyposażających (mimo że jak sie domyślam nie dostawali 15zł/h), praktycznie całe wyposażenie było made in germany, jak chciałeś coś tam robić, to miałeś obowiązek wybierać niemieckie produkty. Nawet szczotki do kibli były made in germany, mino że w markecie obok były podobne za 1/3 ceny. W ten sposób napędzają swoją gospodarkę.

To że nie preferujemy swoich produktów to błąd, który odbije się czkawką w przyszłości

Wiadomo, że dobrobyt zależy od ilości pieniądza w danej gospodarce i szybkości jego krążenia. Jeśli nawet drożej kupisz polski produkt - to pieniądz, bynajmniej z założenia zostanie w obiegu danej gospodarki. Jeśli do tego gospodarka więcej eksportuje niż importuje w wartości pieniężnej to tego pieniądza jest więcej. Jeśli do tego obniżono by podatki, zmniejszono biurokrację - mielibyśmy dobrobyt. I jeszcze należy podnieść stopy procentowe. Wiem, wiem... wyższe stopy - wydłuża się czas obiegu pieniądza. Ale stopy procentowe chronią przed bańkami - np na nieruchomościach etc.

Biurokracja - przykład pozwolenie na budowę garażu, czy zgłoszenie budowania wiaty na drewno. Pozwolenie to realnie minimum 3 miesiące, zgłoszenie 1,5. I kasa za wykonanie wiaty czy garażu zamiast iść w gospodarkę czeka na niepotrzebny nikomu papier. To tak off top.

Co do Polskich produktów - jak wszędzie są lepszej i gorszej jakości - ale mamy mnóstwo małych producentów robiących dobre rzeczy, tylko biedne społeczeństwo metkami z reklam chce podnosić sztucznie swoją pozycję i zdobywać uznanie. Dlatego kupujemy koszulkę badziew za 250 zł z metką Hu.. Go... Szefie zamiast za 60 zł polskiego producenta z małej miejscowości uszytą przez szwaczkę z polski.

A Biedronka i polskie produkty ... przypominają mi się te kosze badziewia na środku sklepu z chińskimi dodatkami do domu.

zatrudniają ludzi w PL i płacą podatki ? Jeśli tak to mi to nie przeszkadza

Zasadniczy zysk ze sprzedaży tych produktów płynie za granicę, przez co kapitał nie jest akumulowany w Polsce - to taki "drobny" szczegół.

Apropo wódek, to od tamtego roku takich trunków, jak: Absolwent, Bols, Soplica, Żubrówka - nie produkują i nie dystrybuują już amerykanie, a Russian Standard.

https://www.russianstandard.com/brands/cedc

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Weźcie się już lepiej za pozycjonowanie bo o ekonomii macie jeszcze mniejsze pojęcie.

Żadna złotówka nie jest z Polski wyprowadzana gdyż złotówka za granica jest bezwartościowa. Firma, która eksportuje zyski za granicę zamienia je najpierw na walutę, która będzie jej potrzebna - najczęściej dolar lub euro. Wszystkie złotówki zostają w Polsce gdyż państwa nie tzrymają w nich rezerw jak chociaży w funtach, dolarach, euro, jenach czy frankach ani nie można za nie nic kupić za granicą. Mało tego Bank Centralny poprzez główną stopę procentową powoduje ciągłą podaż pieniądza więc złotówek z każdym dniem przybywa. Nie braknie wam, nie bójcie się.

Bogactwo bierze się z akumulacji kapitału (a kapitał bierze się z pracy, innowacyjności i organizacji), a nie patriotycznych zakupów czy subsydiowania produkcji, które swego czasu doprowadziły np. japońskie firmy samochodowe na skraj bankructwa. Kapitał zbieramy poprzez oszczędności. W Polsce akumulacja kapitału zaczęła się dopiero w 1989, a nie jak w Szwajcarii kilkaset lat temu. Abstrahuje już od tego, że w Szwajcarii mają niższe podatki i socjal więc ten kapitał szybciej akumulują niż Polacy.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

bardziej idiotycznego wpisu niż Twój dawno nie czytałem

Witam, Jestem amatorem w pozycjonowaniu. Chciałbym się zapytać tutejszych koloegów jak to jest z tym PAGERANK.

Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak pozyskujecie klientów w seo?
Ogłaszam się na favore i oferi ale jak piszę własną wycenę fraz to od razu zgłasza się 20 osób z konkurencji...
Jak się przez to przebić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności