Skocz do zawartości

Google Kosztuje Za Dużo ?

bluesem

Rekomendowane odpowiedzi

a co ma piernik do wiatraka?
wyskoczył jak Filip z konopi...

no tyle samo jak nabijanie kabzy za zakupy w marketach, w których jest amerykańska wódka produkowana w Polsce i polskie ogórki amerykańskiej korporacji Agros Nova

yntelygencja się skończyła czy problemy z konsekwencją? pokaż mi w 100% PL dostawcę usług telekomunikacyjnych..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up w Plusie udziały ma szwedzki Eileme 4 AB, który zależny jest od cypryjskiego Metelem Holding Company Ltd.

Dziękuję, nie mam więcej pytań.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Znajomy jest maklerem giełdowym - na prawdę zna się na tym. Powiedział mi, że w ostatnich latach praktycznie poznikały wszystkie polskie firmy z giełdy, nie zostało prawie nic. Powiedzmy sobie szczerze - my już jesteśmy gośćmi w tym kraju, on już nie należy do nas.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Znajomy jest maklerem giełdowym - na prawdę zna się na tym. Powiedział mi, że w ostatnich latach praktycznie poznikały wszystkie polskie firmy z giełdy, nie zostało prawie nic. Powiedzmy sobie szczerze - my już jesteśmy gośćmi w tym kraju, on już nie należy do nas.

No to z rana się uśmiałem, albo on bredzi albo źle zrozumiałeś

Co do Polkomtelu - spółki Z. Solorza, zagraniczne ze względu na optymalizację podatkową

zagraniczne ze względu na optymalizację podatkową

jak 99,99% pozostałych :)

o to właśnie w tym biznesie chodzi - o "optymalizację" podatkową ;)

Powiedział mi, że w ostatnich latach praktycznie poznikały wszystkie polskie firmy z giełdy,

To tylko oznacza, ze wycofały się z giełdy z różnych względów. Nic poza tym.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Właścicielem Plusa (poprez tę spółkę za granicą) jest Solorz. Kupił ją niedawno na kredyt. Prezesem Plusa jest syn Solorza. Jest to w 100% polska firma, kierowana w 100% przez Polaka.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Udziałowcem Polkomtela oraz holdingu Metelem jest także EBOR.

Doszukiwanie się narodowościowych powiązań biznesowych w międzynarodowych koncernach jest bardzo trudne. Czym się kierować? Paszportami radny nadzorczej, prezesa a może siedzibą firmy?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To że nie preferujemy swoich produktów to błąd, który odbije się czkawką w przyszłości. W ten sposób powstała potęga niemieckiej gospodarki. kiedyś powstawał budynek sporej niemieckiej firmy, na budowie było dużo niemieckich firm budujących wyposażających (mimo że jak sie domyślam nie dostawali 15zł/h), praktycznie całe wyposażenie było made in germany, jak chciałeś coś tam robić, to miałeś obowiązek wybierać niemieckie produkty. Nawet szczotki do kibli były made in germany, mino że w markecie obok były podobne za 1/3 ceny. W ten sposób napędzają swoją gospodarkę.

@Araszka Nie rozumiesz jednej sprawy. Nie chodzi o to aby wszystko było niemieckie! Europa jest skansenen. Stała się nim bo na każdym kroku szuka się okazji zbudowania monopolu!

Chodzi o to aby polskie firmy i polacy mieli równe szanse! Teraz polska firma w otoczeniu zagranicznych korporacji (i ich budżetów), ich fabryk i polityków dających bezinteresownie upusty od podatków i pozwalających na transferowanie zysków nie mają szans.

Jak jesteś przedsiębiorczy to powinieneś wyjechać z PL i gdzie indziej rozwijać biznes.

Ale zysk jest w jakiejś walucie. No chyba, że za te zyski kupują kury i nam je wywożą. hehe.

Inwestorzy zagraniczni swoich prawdziwych zysków, poprzez umiejętnie stosowaną politykę cen transferowych często nie wykazują, dzięki czemu unikają płacenia podatku dochodowego - to tak w bardzo dużym skrócie o co chodzi z transferem zysków za granicę...

Oryginalne życzenia noworoczne www.nanowyrok.pl | Znane aquaparki i parki wodne. | Terapia poznawczo behawioralna www.terapia-bielsko.pl w Bielsku-Białej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności