Skocz do zawartości

Zróbmy Google Niespodziankę :)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Mało , bo w większości są to linki z subdomen "forumnowo katalogowych"

I co z tego? w GWT masz podany onet który zgodnie z waszymi wymogami posiadania linku istnieje na domenie którą mozesz sobie wykluczyc

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak wcześniej pisałem - jak sie chce dobrać do (_!_) korpogoogle to jedynie na drodze prawnej i dopiero po wprowadzeniu w naszym prawie możliwości sądzenia firmy zależnie od rejonu jej działania a nie jej siedziby i prace nad taki rozwiązaniem prawnym są prowadzone w eurokomunie , inna kwestią jest to, że przeciwko takiemu rozwiązaniu na 1000% będą lobować takie korpo jak google , facebook czy microsoft. Jeżeli to prawo przejdzie to będzie sie można dobrać do korpogoogle skarżąc ich w oparciu o łamanie praw autorskich oraz polityke prywatności jak i z ustawy o ochronie danych osobowych ..

I co z tego?
ano to z tego, że jeżeli już to wykluczasz konkretną podstronę a nie serwis. Jeżeli zaś idzie duża ilość wykluczeń różnych podstron to polecieć może serwis ale w tym konkretnym przypadku serwis na subdomenie i całkowicie niezależny od serwisu w domenie głównej. Tak przynajmniej wywnioskowałem z wypowiedzi pracowników korpogoogle.

PS

tylko skarbówka musi sprawdzać każdy "donos" - inne instytucje jeżeli dostają lawinowe donosy (które sie nie sprawdzają" to z automatu te donosy pakują do śmieci. Rozumiesz co mam na mysli ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A spam raporty ?

A sram na spam :D (podobnie też robią goglasy z tymi ich raportami) od kiedy wprowadzili DT to te spam raporty maja gdzieś ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

inne instytucje jeżeli dostają lawinowe donosy (które sie nie sprawdzają" to z automatu te donosy pakują do śmieci

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi, bo chyba nie wierzysz w bajki, że siedzi tam tysiące żółtych albo brązowych ludków sprawdzających każdy link, który wrzuciłeś do DT?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi

Nic nie rozregulujesz a jak już to tylko swoje nerwy :) (i czas wolny) - lepszym pomysłem była by kampania uświadamiająca zagrożenia płynące z monopolistycznej pozycji korpogoogle ale z cała pewnoscią nie prowadzona przez "spamerów" :D bo śmiesznym jest jak jeden "kanciarz" krytykuje drugiego :D

I właśnie o "rozregulowanie" tego automatu chyba chodzi

Rozregulowanie tego automatu jest bardzo trudne, wręcz niemożliwe. Także zapomnijcie o takich akcjach. Tu nawet botnet nie pomoże.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To już raczej jakieś "święto pracy" SEOwców, jakaś zakrapiana "majóweczka", jakiś tydzień bez używania softów, bez katalogowania, spamowania, budowania zaplecz itp. mógłby bardziej namieszać w wynikach wyszukiwania :)

SzlafRock - skąd taka pewność ? Przecież nie wiemy dokładnie jak działa ten mechanizm ? :) Skoro google bombing działa, skoro można nawet zmienić podpowiadanie do różnych słów kluczowych (i hate when ...) to dlaczego nie można namieszać w disavow ? Jedyny sposób, aby się przekonać to spróbować.

Beerbant - prawnie się nigdy nie dobierzesz do żadnej korporacji bo to ona dyktuje prawo i warunki. 90% kapitału na tym świecie jest wirtualne i bez pokrycia. Tak działa skarb państwa, tak działają banki. Wystarczy, że 3 korporacje się dogadają i powiedzą rządowi USA, że spodobała im się Rumunia - tam przenoszą swoje finanse i za tydzień chcą cały swój kapitał w gotówce wycofując się również z giełdy. I co ? I w USA panuje kanibalizm, chleb kosztuje nagle miliard $ komornicy stoją w kolejkach do każdego obywatela. Spełnia się apokalipsa :D W skrócie - nikt nie podskoczy korporacjom.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

nikt nie podskoczy korporacjom.

Islandia, Norwegia a ostatnio Węgry ;) . Problemem jest to, że w każdym społeczeństwie przeważają lemingi a leming jak dostanie srajfona to sra ze szczęścia i reszta go nie obchodzi - byleby miał pełen kałdun, flaszkę i możliwość zadupcenia ...

Przecież nie wiemy dokładnie jak działa ten mechanizm ?

Może nie dokładnie, ale wiemy. :)

Skoro google bombing działa,

To jest co innego.

to dlaczego nie można namieszać w disavow ?

Pisałem już wcześniej dlaczego.

Jedyny sposób, aby się przekonać to spróbować.

Tez jestem tego samego zdania. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Problemem jest to, że w każdym społeczeństwie przeważają lemingi a leming jak dostanie srajfona to sra ze szczęścia i reszta go nie obchodzi - byleby miał pełen kałdun, flaszkę i możliwość zadupcenia ...

Beerbant znowu odleciałeś w świat swoich fantazji aby skompensować sobie jakieś niepowodzenia jak przypuszczam.

Znam kilku właścicieli "srajfonów" - jeden to np. libartarianin, inny to veganin, ludzie dość mocno świadomi i daleko od poglądów które zarzucasz właścicielom "srajfonów".

Rozumiem Cię jednak, wystarczy coś napisać o głupich wyimaginowanych Lemmingach, Tusku, ponarzekać i zawsze wpadnie kilka lajków i humor się poprawi.

Generalnie nie obchodziłoby mnie to, ale problem w tym, że tacy ludzie jak Ty od ładnych już paru lat zatruwają Polskę, bo taki fatalizm i defetyzm się po prostu udziela wszystkim którzy się z tym stykają.

I później powstają takie neurotyczne "fanpage" jak dzieci-śmieci:

https://www.facebook.com/pages/Dzieci-Śmieci/639300792811851

qr*a, młodzi ludzie, całe życie przed nimi a nie potrafią nic tylko narzekać i jęczeć - to właśnie przez takich toksycznych narzekaczy których pełno w internecie i telewizji. Zastanów się co piszesz, bo to ma wpływ także na innych.

Idź na komisariat i zgłoś kradzież samochodu którego nie masz ...

Oczywiście, że można zgłosić taką kradzież. Przestępstwo kradzieży jest ścigane z urzędu.

Ale żeby nie było off-topa. Nawet gdyby ta metoda zadziałała to co - myślicie, że przez Polskę nagle wyłączą DT? Nasze strony dostaną po tyłku i tyle z tego będzie.

Myślę, że nie dostaną po tyłku żadne strony bo szybko to wykryją za to dołoży im się roboty :) No nic - przemyślę to bo wszystko można zautomatywać. Mimo wszystko jak ktoś będzie chętny to zapraszam :)

Co do obalenia korpo w innych krajach jakoś nie widzę tego, żeby korpo sobie poszło :D To jest jest imperium większe od każdego jednego kraju bo mają pieniądze a kraj ma zagwarantować ich pokrycie, nie ma pokrycia nie ma kraju.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności