Skocz do zawartości

Zróbmy Google Niespodziankę :)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Podobnia sytuacja jest z UE przeciwko Rosji. Oficjalnie unia krzyczy a nieoficjalnie robi interesy z Rosją. Nie ma siły na Google, trzeba się przystosować aby zarabiać. Od razu mòwię, że można. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

4. zgłaszamy WSZYSTKO co istnieje :D

Idea bez sensu.az tak durni to nie sa.podstawowy warunek przyjecia linkow to to ze faktycznie linkuja do ciebie.Nawet jesli takiego podstawowego warunku od razu nie wprowadzili to zrobia go w 5 minut.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

@Intruder2600 naprawdę przyszłość SEO jest aż tak zła że aż ty twierdzisz, że pozycjonowanie jest coraz trudniejsze? :P

Może nie jest aż tak na bieżąco ze wszystkim, ale czy tylko mi się wydaje, że gogle się uspokoiło? Chyba nie ma już co uwalać? :P

Tak i nie. Pozycjonowanie jest banalne - klient z nową domeną podpisuje umowę na trudne frazy, po 2 tygodniach jest w topach. Klient z nową domeną podpisuje umowę na banalnie proste frazy - stron a jest uwalona i co bym nie robił nie wejdzie w top100 - nowa domena. Teraz te ich "filtry" rozdawane są tak randomowo, że łapią nawet nowe domeny. To jest zupełnie bez sensu i jest sporym utrudnieniem.

podstawowy warunek przyjecia linkow to to ze faktycznie linkuja do ciebie.Nawet jesli takiego podstawowego warunku od razu nie wprowadzili to zrobia go w 5 minut.

Udowodniłem, że wcale tak nie jest. Disavow to narzędzie, które można zakolejkować i popsuć jak każde inne narzędzie. Google nie jest takie sprytne i zaawansowane jak się wielu ludziom wydaje.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

To tak nie działa, że się pół Internetu wytnie,

Mają zapewne statystyki:

domen. pl 1998989
zgłoszonych pojedyńczo (jeden raport) 334000

zgłoszonych wieloktortnie: 24530

filtruj zgłoszone wielokrotnie.

Po takiej zabawie będzie:

domen. pl 1998989
zgłoszonych pojedyńczo (jeden raport) 1698989

zgłoszonych wieloktortnie: 1398989

I życzę miło wycinania - jedno "cięcie" i nie ma niczego w wynikach :D Narzędzie staje się bezużyteczne bo to już by było podcięcie gałęzi na której siedzą :)

ps. Za jakiś czas zrobię do tego pełny automat (rejestracja w gwt, rozsyłanie paczek stron), potrzebuję jedynie spalonych domen, sam mam tego w setkach ale kolejne setki również się przydadzą :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Disavow to narzędzie, które można zakolejkować i popsuć jak każde inne narzędzie.

Niestety niczego nie popsujesz bo zbyt mała skala (jak ktoś już wcześniej napisał nie wystarczy i botnet)

Lepsze jest działanie "uświadamiające" użyszkodnikom, że korpogoogle wcale takie przyjazne nie jest. Na chwile obecną korpogoogle jest na tyle potężną firmą, że nawet to nie wystarczy bo ludzkość po prostu debileje i z roku na rok przybywa osobników upośledzonych umysłowo , nie potrafiących myśleć samodzielnie . Ekspansje korpogoogle ipłynące zniej zagrożenia można powstrzymać chyba tylko na drodze polityczno-sądowej ale i to jest coraz trudniejsze bo politycy siedzą w kieszeniach korpo a sądownictwo jest służalcze politycznie ...

CB23CED7-0457-4DF2-8956-07F71ECFA2BA.PNG

corporations_politicians_media_citizen.j

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niestety niczego nie popsujesz bo zbyt mała skala

Mała skala na co? Na wycięcie domeny? Myślisz, że katalogi zgłaszane były tym narzędziem w milionach? Może w syrialdach? Na przeciętną stronę wystarczy pewnie kilkadziesiąt zgłoszeń żeby skutecznie ją załatwić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na przeciętną stronę wystarczy pewnie kilkadziesiąt zgłoszeń żeby skutecznie ją załatwić.

No i na każdej stronie jest kilkadziesiąt linków wychodzących x 20 (bo zgłasza tak na moje oko 1/5 webmasterów linkujących)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No i na każdej stronie jest kilkadziesiąt linków wychodzących x 20

Nie ma to znaczenia, oni tego nie sprawdzają. Myślisz, że mają na tyle zasobów żeby sprawdzać czy wczoraj, tydzień temu, miesiąc temu strona miała 5 linków wychodzących czy 100? Jakie to ma znaczenie? Jest zgłaszana ileś tam razy przez różne osoby to znaczy, że coś z nią jest nie tak a jak wiesz domeny są flagowane z automatu, trzeba tylko automatowi podpowiedzieć jakie domeny na oflagować.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To kiedy impreza w Gdańsku ? :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jest zgłaszana ileś tam razy przez różne osoby to znaczy, że coś z nią jest nie tak a jak wiesz domeny są flagowane z automatu, trzeba tylko automatowi podpowiedzieć jakie domeny na oflagować.

Umówmy się, że żadna firma, która wydaje miliardy $ na rozwój technologiczny nie zostawi takiego babola, o którym piszesz.

Taki pomysł mogą wymyśleć przedszkolaki. Czy inżynierowie z gogla mogą nie wpaść na taki sam? Zastanów się i zrób test. Wiarygodny test.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jakie to ma znaczenie?

Może takie, że jak strona/podstrona nie ma linków to nie jest zgłaszana (taka mała dywagacja z zakresu logicznego myślenia na poziomie podstawówki) :D

Myślisz, że mają na tyle zasobów żeby sprawdzać czy wczoraj, tydzień temu,

Myślę, że trochę maja skoro podają przykłady linków "historycznych" nieistniejących już od dawna lub linków z SWLi wskazując na cache ...

To kiedy impreza w Gdańsku ?

Się cieplej zrobi to będzie na Kaszubach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności