Skocz do zawartości

Zróbmy Google Niespodziankę :)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

blake, on 07 May 2014 - 19:43, said:

Myślisz, że mają na tyle zasobów żeby sprawdzać czy wczoraj, tydzień temu,

Myślę, że trochę maja skoro podają przykłady linków "historycznych" nieistniejących już od dawna lub linków z SWLi wskazując na cache ...

Tu się cała rzecz rozchodzi - skoro wykorzystują do uwalenia domeny linki które były a już nie ma , to czemu nie mieli by też wykorzystywać tych których nie ma ale mogą być :)

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W dużej mierze zajmuję się hostingiem i wiem ile zjada transferu / zasobów. Xann - mając weblinka wiesz ile mocy obliczeniowej idzie na głupie rozsyłanie paczek z linkami. To teraz pomnóżcie to przez miliard i jeszcze będzie mało: cache stron, zliczanie linków, dziesiątki innych czynników. Na prawdę myślicie, że google jest w stanie monitorować każdy zgłoszony link ? Szczególnie, że wielu userów najpierw usuwa "złe" linki a później zgłasza źródła do disavow. To namiesza i to konkretnie - teoretycznie takie namieszanie na dużą skalę (światową) może powstrzymać przed kolejnym "update" algo bo naciskajć czerwony guzik wycięliby 90% wyników.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Moim zdaniem granie na nerwach dla kogoś kto ma władzę nie jest dobrym pomysłem... tym bardziej, myślę iż w google są osoby które czytają fora takie jak te i wyciągają konkretne wnioski, bo kto jak nie internauta podpowie dla google jak ulepszyć algorytm... wystarczy popatrzeć na disavow, internauci sami dobrowolnie pokazali google które linki są syfem i za jakie linki należy się kara. Teraz google sobie powolutku zacznie co raz nakładać kary i po przez disavow będzie wyciągało wnioski. Google zatoczyło idealną pentlę, która da bardzo dużo informacji na temat sposobów linkowania.

Teraz google sobie powolutku zacznie co raz nakładać kary i po przez disavow będzie wyciągało wnioski. Google zatoczyło idealną pentlę, która da bardzo dużo informacji na temat sposobów linkowania.

Nie możliwe... A jakiś rok temu jak wprowadzili to narzędzie były same ochy i achy, że to takie wspaniałe narzędzie jest, że pozwala wyciągać domeny z filtrów i że na pewno nie szkodzi domenom tam zgłaszanym.... No popatrzcie, cała "śmietanka" się tym zachwycała. A jak pisałem, że jeszcze będziecie tego żałować to nikt nie chciał słuchać. Do dzisiaj nie wrzuciłem ani jednego linka do tej "maszynki pod#@$>>@#" i jakoś żyję a filtry jak się trafią zdejmuję wysyłając tylko prośbę o ponowne rozpatrzenie (przy domenach które robiłem od początku).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

granie na nerwach dla kogoś kto ma władzę

10157317_237426513122633_303254732007319

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Schodzicie z tematu :) Ludzie tańczą jak googiel zagra a mało kto chce zmienić melodię bo zakłada, że się nie da. Pojawia się paranoik Intruder, który zmieni melodię, bo nie zrozumiał, że się nie da :D

Temat można zamknąć, jak przygotuję narzędzie pojawi się info, gdzie będę prosił o podesłanie mi (z automatu - zrobię formularz) domeny, z automatu przyjdzie mail z prośba o umieszczenie pliku z załącznika i automat zrobi resztę. Mam chore pomysły, zaplecze informatyczne, sprzętowe i niezawaham się ich użyć :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności