Skocz do zawartości

Dlaczego Linki Tracą Na Znaczenie Matt Odpowiada!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki z serwisów tematycznie związanych z denaturatem będą traktowane jako obniżające ranking , podobnie jak linki z serwisów o tematyce dotyczącej wariografów czy związanych z tematyką prawdy objawionej depozycjonują blog Matta Cuttsa :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

problemem jest znalezienie czynnika określającego jakość strony który jest trudny do zafałszowania, próbowali już nasycenie słowami kluczowymi, kliki, linki i kilka innych parametrów. Bo nawet człowiek będzie miał problem, która ze 100 stron o balecie mongolskim jest najbardziej wartościowa. A teraz pomnóżmy to x mln fraz i setki języków.

Linki z serwisów tematycznie związanych z denaturatem będą traktowane jako obniżające ranking

A czy po linkach z for dyskusyjnych także będzie się obrywało? Myślę, że ta odpowiedź jest trochę bez sensu, gdyż np. na forum ogrodniczym ktoś może poruszyć temat SEO i podać link do Twojej strony firmowej. Z Twojego punktu widzenia wtedy Twoja strona powinna dostać klapsa od wujka G.

Bez obrazy oczywiście ;)

Luzik ;) , to o szkodzących linkach z dynksem to była taka mała ironia

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

A już zacząłem się zamartwiać ^^. A tak bardziej serio to ciągle mowa jest o linkach tematycznych, że są lepsze, że bardziej wartościowe imo mniej toksyczne dla strony... ale SEO to chyba raczej się nie tyczy... jedynie linki tematycznie związane można bardziej podpisać pod marketing niż pod seo... czyż nie ?

ale SEO to chyba raczej się nie tyczy... jedynie linki tematycznie związane można bardziej podpisać pod marketing niż pod seo... czyż nie ?

Liczy się liczy

a i tyczy się - daj tyle samo linków z serwisów tematycznych i tyle samo z nietematycznych i sprawdź pozycje stron w ten sposób linkowanych

Panowie, w dobie dzisiejszych technologii, algorytmów i tego jak świat cyfrowy napierdziela do przodu powinniśmy założyć, że wujek google jest technologicznie o krok do przodu przed nami.

Ma wszystko czego trzeba żeby tak było:

pieniądze

inżynierów

strukturę technologiczną

Zastanawianie się czy robot rozpoznaje tematykę strony i ją zapamiętuje to jak w dzisiejszych czasach próba wynalezienia koła.

Czas na testy.

powinniśmy założyć, że wujek google jest technologicznie o krok do przodu przed nami

Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że jest o kilka kilometrów przed nami.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

robot jest w stanie rozpoznać tematykę strony, a następnie ją zapamiętać

Nie do końca jest tak, robot może co najwyżej "zaciągnać" tekst a algorytm może go przeanalizować pod kątem nasycenia frazami / słowami kluczowymi , jak na razie nie radzi sobie z kontekstem . Algo nie daje sobie też rady z analizą logiki danego tekstu (dlatego wysoko w wynikach mogą być teksty z mieszarek dłuższe o nasyceniu danymi frazami) a już o ocenie wartości przez algorytm można zapomnieć ;) . Semantyka też leży i kwiczy . Maszyny póki co są dobre z matematyki i analiz ale kontekstu / wartości nie potrafią ocenić , nie mówiąc już o ładunku emocjonalnym :)

Denaturat z chlebem nie nic wspólnego :kwasny: - ma powiązania "historyczne" dla pewnej specyficznej klienteli a to się nie liczy. Koliberek to znalezienie powiązań na zasadzie "co ma piernik do wiatraka" czyli bazuje na dedukcji i rozbudowanej strukturze synonimów i tematyki. Bardziej przy chlebie pasuje jakaś stronka kościelna bo tam najczęściej "dzielą się chlebem powszednim".

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności