Skocz do zawartości

Piramida Linków

jamcito

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając oferty SEO sklepów w oczy rzuca się skromna różnorodnośc oferty. Precle (najczęściej Kulfika) trochę linków tzw. TR :) no i piramidy linków. Jako, że tego ostatniego dania nie próbowałem mam pytanie o jego kaloryczność, bo zdania (jak zwykle) sa podzielone. Czy taka piramida:

1 poziom piramidy ileśtam linków TR

2 poziom xk linków z Xrumera i xk linków z GSA.

3 poziom ok 10x xk linków z Scrapeboxa

4 poziom indexacja specjalnym do tego stworzonym narzędziem.

jest faktycznie warta zachodu? Jak G radzi sobie z docieraniem do fundamentów takiej piramidy?

Ja raczej stosuje własnie podobne układy, staram się unikac linkowania 1 do 1. Aczykolwiek jezeli masz 4 poziomową strukture to możesz 4 lub 5 stopień połączyć bezpośrednio do 1. Tylko z rozwagą. przy 3 poziomowej tego nie rób.

Ja bym się na Twoim miejcu ogrniczył do 3 poziomów, google dotrze do kazdego z tych poziomów ale czy potraktuje to jako bezpośdenie wzmocnienie czy spam tego już nie przewidzisz. zrób test i obserwuj.

Powyższe to cytat (prawie) z oferty SEO sklepu. Ja się zastanawiam tylko, czy w pkt. w miejscu oferowanych przez sklep linków TR wstawić trochę swoich stron zapleczowych. Czy to dobry sposób na wzmocnienie zaplecza. Wtedy cheopsik wyglądałby następująco:

20 tys. linków ze scrapeboxa do 5 tys. linków z xrummera, a te z kolei linkuja do 50 moich stronek. OK?

Ja raczej stosuje własnie podobne układy, staram się unikac linkowania 1 do 1. Aczykolwiek jezeli masz 4 poziomową strukture to możesz 4 lub 5 stopień połączyć bezpośrednio do 1. Tylko z rozwagą. przy 3 poziomowej tego nie rób.

Ja bym się na Twoim miejcu ogrniczył do 3 poziomów, google dotrze do kazdego z tych poziomów ale czy potraktuje to jako bezpośdenie wzmocnienie czy spam tego już nie przewidzisz. zrób test i obserwuj.

Szukałem weny jakby tu podnieść wyniki zaplecza, precle mnie trochę "znudziły" i znalazłem to. Jako, że się nie znam na temacie to pomyślałem, że popytam...

Przecież linki z komentarzy scrapeboxa nie maja praktycznie mocy... wiec po co ?

@jamcito - może nie na temat, ale za link ze stopki to raczej Cię nie polubią :)

U mnie piramidy na własnej domenie się nie sprawdziły. Może źle kupiłem, niespecjalnie się na tym znam. Za to świetnie sprawdziły się na blogach na darmowych platformach.

• 2 tygodnie później...

Jestem początkującym .Trochę nie rozumiem istoty - zasady działania piramidy. Załóżmy ,że mam 100 blogów na różnych adresach i różnych IP . Na każdym jest po kilka tekstów z Anchoerem i linkami prowadzącymi do mojej strony

3 poziom ok 10x xk linków z Scrapeboxa

oznacza ,że wszystkie moje 100 blogów otrzyma 10x xk linków z Scrapeboxa i tak dalej każdy inny poziom

Nie wiem o co dokładnie tobie chodzi, ale jak podają ofertę np.

poziom 1 - 10 linków

poziom 2 - 100 linków

poziom 3 -1000 linków itd.

to oznacza, że łączna ilość linków na poziom wynosi tyle ile jest przeznaczone na poziom...

Piramidy robi się automatami a więc ilość linków na domenę może różnić się od siebie np. domena 1 z poziomu 2 dostanie 200 linków a domena 2 z poziomu 2 50.

Wszystko to pełna losowość...

Podawane liczby zawsze są mniej więcej orientacyjne...

zamawiam u ciebie zamówienie jw. .Podaję tobie 100 domen . Czy ja muszę Tobie podać- wysłać :

doc1:10 domen z poziomu 1 i ty do tych 10 domen dajesz 10 linków

doc2: 30 domen z poziomu 2 i ty do tych 30 domen dajesz 100 linków losowo (jedna domena dostanie 3 inna 0 linków)

doc3: 60 domen z poziomu 3 i ty do tych 60 domen dajesz 1000 linków

Generalnie czy ja muszę podać Tobie które domeny mają być linkowane na danym poziomie , czy podaję Tobie całą 100 i ty wybierasz sam na który poziom które domeny linkujesz

bea12346 chodzi chyba o to skąd są kierowane linki do jej strony(stron). Strona docelowa (tzw. money site) zawsze jest na szczycie piramidy. Więc do niej kierują tylko strony z poziomu 1 piramidy (zazwyczaj, niekiedy niższe poziomy też linkują do money site). Czyli do Twoich stron kieruje w tym przypadku 10 stron (czyli 10 linków, chyba, że ma być po kilka z jednej strony). Niższe poziomy piramidy linkują już tylko do wyższych poziomów piramidy. Czyli 100 linków poziomu 2 rozkładane jest równomiernie na 10 stron poziomu 1 (czyli po ok 10 linków na stronę). 1000 linków 3 poziomu na 100 stron poziomu 2 (po ok 10 linków na stronę) itd. Przy takiej piramidzie zazwyczaj podaje się 1 stronę (ewentualnie jakieś podstrony). Do wypozycjonowania 100 domen potrzeba 100 takich piramid.

Tak skonstruowana piramida u mnie sprawdza się bardzo dobrze, jeśli jest odpowiednio skonstruowana :)

Poziom 1 to : 10 domen na których jest po 7 blogów które linkują do mojej strony (tzw. money site)

Z poziomu 1 linkuje 70 linków do mojej strony. Czy dobrze to rozumiem

Poziom 2 to : 30 domen na których jest po 8 blogów które linkują (240 linków )do Poziom 1 w jakiś zaplanowany sposób .Dodaję , albo zlecam dodanie 30 domen z Poziom 2 automatem do 69.000 komentarzy . Te 69.000 komentarzy zawiera 30 linków z adresem moich domen . Czyli jest 2.300 komentarzy z każdym z 30 linków mojej domeny . Czy na tym polega istota piramidy

• 3 tygodnie później...

U mnie piramidy na własnej domenie się nie sprawdziły. Może źle kupiłem, niespecjalnie się na tym znam. Za to świetnie sprawdziły się na blogach na darmowych platformach.

A mi dobrze weszły na starsze strony, a na nowe słabiej (ta sama piramidka wykupiona w ...)

Żeby nie zakładać nowego wątku chciałem przy okazji zapytać o jedną rzecz dot. piramid linków.

Mam sobie stronę w piramidzie (nazwijmy ją "zapleczem"), którą linkuje anchorami. Z tej strony do strony docelowej idzie link na czysty adres www. Czy strona docelowa otrzyma moc na te anchory, na które linkowana była strona zaplecza, czy nie? Chodzi o to, czy czysty adres www przeniesie moc na konkretne frazy, czy szkoda czasu i trzeba z zaplecza tym samym anchorem linkować do docelowej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności