Skocz do zawartości

Filtr - Przekierowanie, Linkowanie ?

prowebmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z moich stron dostała od G filtr. Spadła z TOP3 na 60-70 miejsce i tam się utrzymuje. Teraz pytanie, czy warto:

1) Zrobić przekierowanie na nową domene (czy może zaszkodzić?)

2) Wrzucić jeden dwa linki w treści lub na stronie głównej do nowej domeny (czy może zaszkodzić?)

jak będziemy popadać w paranoję że każdy link szkodzi, to możemy zająć się robieniem kebabów czy zamiataniem ulic.

teoretycznie nawet link z wiki może szkodzić, szczególnie jak ktoś będzie bardzo chciał dać ci filtr ręczny.

Przekierowanie to jest loteria, nie masz żadnego wpływu na to, czy przeniesie pozycje, czy też nie. Mimo wszystko poelcam spróbowac - nie uda się - zawsze możesz wyfofać się z przekierowania i zapomnieć o nowej domenie. Kupić kolejną i pozycjonować, czekając aż tamta właściwa wróci. Co byś nie zrobił - nie kupuj AdWords bo o to im chodzi i nie zgłaszaj "złych" linków bo również o to i mchodzi a najbardziej się ucieszą jak zrobisz jedno i drugie jednocześnie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Przekierowanie to jest loteria, nie masz żadnego wpływu na to, czy przeniesie pozycje, czy też nie

Nie jest to żadna loteria.

1. i tak i nie, zależy od przekierowania

Raczej od zwrotnicy :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie jest to żadna loteria.

1. Robię 30-50 przekierowań tygodniowo - to jest loteria.

2. Dlaczego ostatnio przekierowałem niezafiltrowaną domenę, która miała wszytskie pozycje w top3 i nie przeniosło pozycji na nową ? Loteria.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ponieważ nie zawsze działa to jak powinno, jest to loteria.

1. Robię 30-50 przekierowań tygodniowo - to jest loteria.

No tak, jeżeli robi się TYLKO przekierowanie i nic więcej to rzeczywiście jest loteria. U mnie na 10 nie wejdzie jedno, więc twierdzę, że nie jest to loteria.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności