Skocz do zawartości

Duplicate Content Na Landing Page ( Domena/ Podstrona)?

aleks1723

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do was pytanie... Będzie krótkio i na temat:

Wgrałem sobie na web 2.0 (bloggera) szablon (landing page - tak jak myślałem). Szablonu już nie zmienię bo jest za ładny, a mam z nim pewien problem ;)

Mój tekst na blogu znajduje się pod adresem domeny i pod podstroną, tak jak: domena.com i domena.com/podstrona ...

Nie wiem co w tym wypadku mam zrobić, nie chciałbym aby juice gdzieś uciekało, jeżeli dobrze myślę.

Myślałem, żeby na podstronie dać rel=canonical prowadzący do domeny. No ale czy to ma sens?

Linkuję tylko domenę, bo w końcu to ma być ładnie wyglądający landing page, a nie jakiś post. Uważacie, że wpisanie rel=canonical na podstronie, który będzie pokazywał oryginalny tekst(domena) Będzie okej ?

Niestety, ale nie mam więcej pomysłów. Myślałem, że mógłbym walnąć dużo linków do podstrony, a ona skieruje wszystko na domenę, no ale nie chciałbym dostać banana z google :D

Co wy o tym sądzicie? Proszę o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności