Skocz do zawartości

List Otwarty Do Społeczności Seo…

CezAre

Rekomendowane odpowiedzi

Polacy znajo się na medycynie, prawie, polityce i jak sie okazuje na SEO oraz marketingu internetowym. ;)

Up, chyba coś popsułem :(

ale z przekazem zgadzam się. :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Linki z infografiki są nienaturalne bo grafika powinna powstać w naturalny sposób, czyli narysować się sama :)

A tak poważnie - black hat ma się dobrze - po prostu zmieniły się troszkę metody ale wszystko działa tak samo. Automatyczna wymiana linków również - po prostu trzeba wiedzieć jak robić to dyskretnie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ze źródła czyli od pracownika google. Kiedy rozmawialiśmy o seo po konferencji to powiedział wprost, że google w 2015 roku wprowadzi takie zmiany, że seo już nikomu się nie opłaci.

Jak napisałem, powtarzam tylko wypowiedź, ale co niektórzy jak zwykle będą bronić swojego przed upadkiem, no bo co oni będą wtedy robić? :) Nie mówiąc o tym, że zawsze wiedzą lepiej.

A co do samych infografik to wiadomo, że to tylko marchewka i nic więcej.

Nie cierpię spamerów!

Ze źródła czyli od pracownika google. Kiedy rozmawialiśmy o seo po konferencji to powiedział wprost, że google w 2015 roku wprowadzi takie zmiany, że seo już nikomu się nie opłaci.

Z tego co wiem to mieli poprawić wyniki wyszukiwania... To co mówią, a co robią to dwie różne sprawy.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Jeśli SEO przestanie się opłacać, to pozostanie tylko marzyć o w miarę dobrych wynikach w Google albo Google będzie opierało się wyłącznie na reklamach. W zbyt dużym stopniu pomagamy w ustaleniu, która strona powinna być skojarzona z wybranymi frazami i na jakiej ma się wyświetlać pozycji.

PS I gdyby Google było w stanie się od nas odciąć, zrobiłoby to już dawno. Na tę chwilę nie są w stanie nawet odciąć backlinków jako czynnika rankingowego (i zapowiadają, że jeszcze długo tego nie będą mogli zrobić).

Niedługo topy w serpach tak będą zaśmiecone google shopingami, adwordsami i innymi wynalazkami google, że na organika nikt nie zjedzie.

Zresztą, seo staje się coraz droższe i nawet najbardziej zawzięci black hatowcy muszą to przyznać. Kiedy cena spamu dojdzie do paru tysięcy to się sytuacja zmieni. Pzoa tym ja już dawno zauważyłem niefektywność katalogów, precli, swli. Kombinowanie jak tu ominąć algo ma krótkie nogi, no chyba ze nie liczymy się z filtrem dla domeny klienta, jak zresztą wielu black hatowców czyni.

A to że google pewnych rzeczy nie robi, czyli nie uwala wszystkich złych stron wynika tylko z faktu, że musiałoby wyciąć w kosmos na raz 90% polskiego internetu, dlatego woli zaciskać pętlę coraz mocniej aż się nauczymy jak powinno wyglądać seo według google. A że polski rnek to dla nich prawie nic nie znaczące miejsce zarobkowe, to jeszcze odpuszczają. Taka jest ich wizja operacji, oby tylko pacjent przeżył:)

Nie cierpię spamerów!

Kiedy rozmawialiśmy o seo po konferencji to powiedział wprost, że google w 2015 roku wprowadzi takie zmiany

A czy tak ciężko zrozumieć że osoby decyzyjne nie gadają o zmianach w algo z byle kim, tym bardziej nie chodzą po SEO konferencjach. Pilem wódkę z ludźmi z ekipy z Google Russia kiedy Ty jeszcze na PIO pytałeś o sposobach linkowania. Tylko w głowę by mi nie przyszło brać ich słowa na serio :D Mówią to co im mówią mówić, a bardzo często sami w to wierzą. Tylko master of puppets z tobą nie gada o algo, a właśnie marionetki w dużym teatrze lalek.

Pzoa tym ja już dawno zauważyłem niefektywność katalogów, precli,

Gratulacje szybkości wyciągnięcia wniosków. Co do SWL to widzę że nawet TOPow nie analizujesz lub nie wiesz jak. Ojciec skończ bo kolejny temat koczy się kompromitacją. Już wiemy, że Tobie pracownicy Google zaradzaj sekrety algo 2015 roku, na tym pozostań my.

Max, dawno to znaczy 5 lat temu

Na szczęście seo już się nie zajmuję, mogę ostrzegać tylko klientów przed wynalazkami i dziwnymi agencjami.

Chyba każdy seowiec wie, że topy trudnych fraz lecą głównie na spamie. To trochę inna historia, ja mam na myśli normalnych klientów którzy myslą, ze dodadzą pareset katów i swli i będą na 1 miejscu.

Poza tym kolejny raz udowadniasz, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, może to przez te picie wódki z Ruskimi?:)

Nie cierpię spamerów!

Panowie, każdy doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że czy to infografiki, swle, whitepressy czy kolejna seria szkoleń powstają dla kasy. Jest to wygodny i szybki zarobek i nie czarujmy się, po to reklamy, mailingi i ten cały temat. Nie chodzi o edukowanie społeczeństwa, a o ściągnięcie chętnych na szkolenie, klientów na infografiki. Większość zdaje sobie z tego sprawę, ale wejdzie Jan Kowalski mając firmę Szmatex i przeczyta, że na PiO czy innym forum, tudzież grupie SEO piszą, że to działa, jest tak za******e, że aż witki i cycki opadają i kupi to, pójdzie na szkolenie, albo wyśle pracownika. Zgłosi się po infografiki etc. Jakkolwiek to nie ubrać wychodzi, że autorzy nie wykazują się dobrym sercem czy chęcią niesienia pomocy dla branży SEO, ale kierują się zyskiem.

Nie chcę nikogo tutaj obrażać, ale bądźmy szczerzy choć sami ze sobą. Kasa musi się zgadzać i nie tylko w Google.

Nowy cudowny lek na SEO to nowa kasa, większa lub mniejsza;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Z tego co się dowiedziałem prosto od źródła, będzie rewolucja i obecne seo legnie jak domek z kart.

Te źródło to chyba Radio Erewań :D. Póki co linki zostają najważniejszym "składnikiem" algorytmu , jedyne co się zmieni to to sposób ich "przeliczania" na ranking.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Każdy zdaje sobie sprawę także z tego, że nie ma nic za darmo. Nikt ot tak nie zbierze materiału i nie przedstawi go w sensownej formie, jeśli nic z tego nie będzie miał.

Dziwne, że sami chcemy zarabiać na swojej pracy, ale przeszkadza nam to, że na nas (na branży SEO) też ktoś chce zarobić.

A tak w temacie, - najlepsze infografiki to te z cyckami albo teraz z "wurstem z jajami" :D (ruch gwarantowany) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dziwne, że sami chcemy zarabiać na swojej pracy, ale przeszkadza nam to, że na nas (na branży SEO) też ktoś chce zarobić.

Nikt nie ma przeciwko takim akcjom, każdy zarabia tak jak potrafi i jak może. Jednak przeczytaj temat tego wątku, gdzie prezentacja ma być w formie "apelu", a tak naprawdę jest to reklama kolejnych usług i szkoleń. Nie lepiej przedstawić ofertę taką jaka jest i czego dotyczy zamiast próbować mydlić oczy?

najlepsze infografiki to te z cyckami albo teraz z "wurstem z jajami"

To zawsze jest w modzie;) I powiem Ci czy wirtualne, czy prawdziwe cieszą się równie wielkim zainteresowaniem.

Koniec SEO to jak koniec świata, ZUS, PO i wszystkiego co sobie ktoś powie, nie da się wyeliminować tego i widać to na chłopski rozum (nie trzeba być w temacie, iż zawsze znajdzie sie jakieś wyjście, i nie ważne iż kij ma dwa końce, można przecież trafić na taki z jakiego zrobisz procę)

Wszystko to domysły i spekulacje, prognozy i własne wnioski zero konkretów

Na szczęście seo już się nie zajmuję, mogę ostrzegać tylko klientów przed wynalazkami i dziwnymi agencja

Tak spojrzalem na link w sygnaturce

SEO:

• audyt
  • optymalizacja
  • zaplecza SEO
  • link building
  • SEO copywriting
  • doradztwo
  • szkolenia
  • całościowa strategia SEO

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Nie lepiej przedstawić ofertę taką jaka jest i czego dotyczy zamiast próbować mydlić oczy?

No właśnie dla mnie jest to ciekawy chwyt :) Wcześniej nie widziałam reklamy szkolenia w takiej formie, chociaż sama spodziewałam się nieco innego zakończenia posta, tj. zachęty do udziału w szkoleniu na bardziej ogólny temat, a nie tylko o infografikach. Więc tylko za to daję minusa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności