Skocz do zawartości

List Otwarty Do Społeczności Seo…

CezAre

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcę nikogo tutaj obrażać, ale bądźmy szczerzy choć sami ze sobą. Kasa musi się zgadzać i nie tylko w Google.

Nowy cudowny lek na SEO to nowa kasa, większa lub mniejsza;)

Oczywiście, że kasa musi się zgadzać. Cały nurt white seo i contentu na tym polega, że wielu seowców nie potrafiło znieść zaciskania pasa google więc wymyślono, że łatwiej będzie, niż walczyć z google robić drogie contenty, bo to bezpieczne i klient zadowolony, że robi wszystko zgodnie z podręcznikiem google. Na walkę na noże z google moze pozwolić sobie wąska grupa zakapiorów seo, reszta to typowi link builderzy i dziwne agencyjki, które gną się pod wpływem zmian algorytmu. A filtry za content marketing google chętnie rozdaje tak jak za swle i katalogi. No ale cóż, biznes musi się kręcić. Poza tym wystarczy pójść na jakąkolwiek konferencję o content marketingu w seo, takie nudy i banały, że zasnąć można.

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skończ waść, wstydu oszczędź!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jest to wygodny i szybki zarobek i nie czarujmy się, po to reklamy, mailingi i ten cały temat. Nie chodzi o edukowanie społeczeństwa, a o ściągnięcie chętnych na szkolenie,

Jacek J. na zeszłorocznej konferencji SMD odnotowalismy stratę - kwota z czterema zerami.

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Ogólnie temat do kawy bardzo interesujący.

Z tego co się dowiedziałem prosto od źródła (..)

Proponuję założenie nowej kategorii użytkowników - "Fantasy".

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up tyle, że nazwał bym to

"Bajki z mchu i paproci"

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jak widzisz tym roku staram się bardziej… a event przenieśliśmy do Warszawy.

Tak czy inaczej nie wszystko złote co się świeci :)

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Ze źródła czyli od pracownika google. Kiedy rozmawialiśmy o seo po konferencji to powiedział wprost, że google w 2015 roku wprowadzi takie zmiany, że seo już nikomu się nie opłaci.

Jeszcze żaden człowiek nie wymyślił czegoś takiego, czego inny człowiek nie dałby rady popsuć :)

Trzeba zaciskać pasa i oszczędzać na AdWordsa w 2015r.

Przynajmniej autor tekstu miał na tyle przyzwoitości że napisał że sam się zajmuje grafikami zawodowo, dostałem linka do tego posta na maila, a więc jest to reklama. Mi nigdy nie przyjdzie do głowy to aby jakaś grafika (sic!) wyparła słowo i miała większe znaczenie w pozycjonowaniu... bo o to tu chodzi, czy o co?

Grafiki i video są fajne, ale nie dorabiałbym do tego propagandy pod SEO, owszem użytkownicy doceniają, ale czy ma wpływ na SERPy? Nie ma, ale co ja tam wiem.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Nie ma

Ma ale nie "bezpośredni" - daj cycki jakiejś celebrytki na stronie to zobaczysz ile linków przybędzie :D

PS

zapomniałem teraz nie cycki są na topie ale kiełbasa :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Takie bannery w sieci, a potem się dziwią, że konferencja straty przynosi...

Bardzo dziwny sposób promocji... Płacić za linki i mailing do tematu w którym wyraźnie powyższe pomysły na szkolenie zostały wręcz wyśmiane. To nie może się skończyć inaczej, jak utopieniem 4 cyfrowej kwoty...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Z tymi stratami to nie tak do końca - każdy lans kosztuje i ma swoją wartość. To tak samo jak z dobroczynnością - firma X daje przykładowo 200 000 na szpital dla dzieci a przez 10 min telewizja w prom-time ciągle o tym przypomina wymienia nazwę firmy lub brandu. Cena reklamy to 30k za 30 sek. Więc i tak i tak zyskuje dobroczyńca. Na takich imprezach SEO tak koszty nie liczą się. Bo promocje własnego brandu, pozyskane znajomości ciężko określić w cyfrowych liczbach. Było by pięknie jeśli by jelenie co płacą za szkolenia pokryli koszty zabawy lansujących się ( włącznie z after party), ale jelenie teraz pod ochroną i maja coraz cieńszą słoninę. Aby nie było jestem całkowicie za takimi szkoleniami i jeśli ktoś chce płacić za czyjaś wiedze to niema w tym nic złego. Tylko sposób promocji tej imprezy jak na mój gust jest nie trafiony, ale to kwestia tylko i wyłącznie gustu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności