Skocz do zawartości

Strona Bez H1 I H2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja traktuję nagłówki h1, tag meta description, metatag title, przyjazne URLe itd. jako czynniki mające "pomóc Googlebotowi" w prawidłowym rozpoznaniu tematyki danej podstrony.

Dawniej wystarczyło prawidłowo je zoptymalizować, aby mieć top1 na wybrane przez siebie (słabe) frazy. Wydaje mi się, że po części nadal tak jest, w przypadku najsłabszych fraz. Ale odkąd Google potrafi samo zbadać tematykę podstron (te ich kupione patenty), bez właściwej optymalizacji, więc nagłówki wydają się tracić na znaczeniu. Google rozpozna główną frazę, bez względu na to, czy znajduje się ona w h1, czy nie.

Mimo wszystko SEO (Search engine optimization) to także działania on-site i warto stosować h1.

Według mnie błędem jest np. robienie optymalizacji jak na słynnym ostatnio blogu Szafrańskiego,

URL

https://jakoszczedzacpieniadze.pl/lokata-na-start-premia-i-iphone-6

Title

OKAZJA: Lokata z premią 60 zł, szansa na iPhone 6, 25 nagród ode mnie

H1

OKAZJA: „Oferta na 5+” czyli lokata na 5%, premia 55+5 zł, szansa na 5x iPhone 6 i dodatkowe 25 fajnych nagród ode mnie

(choć lepsze to niż URL z kilkunastoma słowami i title jak powyższe H1) :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności