Skocz do zawartości

white seo&black seo .... ranking firm pozycjonujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko Dir-Elite

Na twojej stronce zauwazylem taki o to zapis:

2. Zbyt częste umieszczanie słów kluczowych w treści serwisu i metatagach.

Myslac ze ten katalog nalezy do Ciebie https://www.dir-elite.com/

W wielu wyszukiwarkach 3 x keywords w title uznany moze być za spam.

Zakladajac że np jakas wyszukiwarka uwaza że dodajac sie do danego katalogu jestem swiadomy co robie, postanawia to uznac za np farme linkow i ukarac strony z katalogu.

Czy w tym momencie placisz odszkodowanie za te setek banów ?

Bo przeciez wyszukiwarka ci powie ze zbanowala Ciebie i innych bo miales np spam w tagu title.

To oczywiscie tylko teoria i nie odbieraj mnie zle.

Bo ten naprawde trudny spam zwiazany z erotyka to faktycznie jest masakra.

A jak bym mogł doradzic.

Bo zauwazylem ze na tym katalogu serwujesz Google Adsense serwujac te same jednostki reklamy.

A chyba jest to zakazane przez Google.

I chyba masz zmieniony format albo mi cos sie posypalo, bo java kod jest podzielony

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kurde, nie mecze juz :)

Bo ledwo zyje, a w sumie kiedys tez myslalem ;))) ze spam to spam a teraz na spam sram :)

Co mnie innych spam :) musze pilnowac swojego wlasnego i lata mi to czy to spam czy nie :).

Jak to się mówi :) kazdy pilnuje czyjegos spamu do czasu az sie wlasnego nie dorobi :)

Ci z dorobkiem juz nie maja czasu pilnowac.

Pozdrooo i milej nocki wszystkim

spam to spam a teraz na spam sram

Szook-transformacja :-) Mariusz się kiedyś nawojował ze spamerami :-), ale już wie, że to walka z wiatrakami. Tą robotę - być może - wykonają same wyszukiwarki. O ile będą miały w tym interes.

edit: Elite - jeżeli uważasz taką zabawę za celową, to promuj wyłacznie white, odpuszczając sobie black. Będziesz miał spokój, a brak firmy na liście białej będzie dla niej "karą" za spamgrzechy ;-)

Szook-transformacja :-) Mariusz się kiedyś nawojował ze spamerami :-), ale już wie, że to walka z wiatrakami. Tą robotę - być może - wykonają same wyszukiwarki. O ile będą miały w tym interes.

spam byl - jest - i bedzie .... O ile będą miały w tym interes ... i chyba na tym mozna zakonczyc

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Wyszukiwarki jako tako maja interes ale na razie marnie im to idzie.

Co do mojego katalogu sam sobie go prowadze i nie zajmuje sie pozycjonowaniem wiec tym samym nie moge sie wpisac na liste :)

Bardziej istotnym elementem tej ukladanki powinna byc PREMIUM lista a nie czarna lista !. A tak na marginesie uderz w stol a nozyce sie odezwa ! I tak sobie mysle ze ci co najladniej spamuja w tym temacie maja najwiecej do powiedzenia - jesli nie spamuje to co mi tam dla mnie moze byc lista biala i premium ale ci co spamuja moga poczuc sie zagrozeni. Specjalnie na stronie sa zamieszczone dane firmy i w razie potrzeby beda adwokaci zajujacy sie ta sekcja wiec sienie obawiam tematu pozwania ! Wazne aby lista byla retelna i sesowna jesli ktos zniszczyl strone klientowi bedzie na czarnej liscie i koniec a jesli ktos gra czysto i wie jak pozycjonowac zgodnie z SEO bedzie za takimi rozwiazaniami moze komus sie uda oddzielic cwasty od kwiatow ! Bo teraz dobre firmy cierpia przez "pozycjonerow" za 10 zl z allegro co laduja slowa kluczowe gdzie sie da a przyokazji ich kliencji maja powazne problemy !

konczyc :))) wlasnie wykonczyc.

A wyszukiwarki beda walczyly z takim spamem ktory zagraza ich interesowi, nigdy nie takim ktory przynosi im zyski :)

A spam bedzie do czasu takiego do ktorego sie oplaca spamowac.

Powiedzialbym wiecej.

Powinno sie szukac tak swiadomych klientow zyskow z targetu w wyszukiwarkach ze:

Mowi sie odrazu

Panie walimy 30 domen, 40 sklepow, zbanuja 20 ok "UJ im w tylek", postawimy 30 nastepnych.

Zanim zbanują to te 20 sklepow nawet 10 tys unikow dziennie zarobi na 100 domen nastepnych.

I takich klientow ;) tej branzy konieczne.

A nie detalistow

Dobrze ze w PL jest juz troche takich mega hitow w srod klientow co sprzedaja od ciastek do podpasek przez interner i lata im co robisz, wazne ze jest ruch i klient a domene maja gdzies.

Paranoja, siedzę tak sobie tutaj cichaczem i czytam, co wszyscy geniusze na tym forum wypisują i z całym szacunkiem chce mi się wyć. Nie było jeszcze tematu, który zmusiłby mnie do zarejestrowania się, choć wiele już niedorzeczności tutaj wyczytywałam. Naprawdę żenujące - wychodzi ktoś z ciekawym, nowatorskim pomysłem, może lekko kontrowersyjnym, to trzeba go natychmiast zgnoić i sprowadzić do poziomu zera czepiając się jak przysłowiowy pijany płotu jednego detalu, zamiast spojrzeć na to szerszym okiem. Przykre bo polskie - nie mój pomysł, nie ja na to wpadłem to zgnoić i zniszczyć. Frustracja przez Was przemawia i nic więcej, a dir-elite życzę powodzenia, na pewno będzie cięzko, ale się uda.

Niech będzie pochwalony ...... prezydent

Najjaśniejszej Rzeczypospolitej i jego brat ..... - zawsze

dziewica

Naprawdę żenujące - wychodzi ktoś z ciekawym, nowatorskim pomysłem, może lekko kontrowersyjnym, to trzeba go natychmiast zgnoić i sprowadzić do poziomu zera
niby gdzie to 'gnojenie' ? Z tego co widzę to trwa otwarta dyskusja na temat pomysłu...

Tak przy okazji - problem w tym, ze pierwsze miejce na tej czarnej liście powinno być przeznaczone właśnie dla pomysłodawcy tego tematu - choćby nie wiadomo jakby się chciał wybielić... Czy tego nie uważasz za ironię ?!

A możesz mnie oświecić czemuż to pomysłodawca miałby się znaleźć na tej czarnej liście? No chyba, że zaczynacie chłopcy tworzyć czarną listę pisaną przez spamerów :) jeśli tak, to pochwalcie się rezultatami...

dziewica

dir-elite zawsze możesz sam siebie zgłosić do swojej czarnej listy, a potem najlepiej zaskarż się o zniesławienie - precedensy się przecież zdarzają, inaczej nudno by było na salach sądowych :)

dziewica

A możesz mnie oświecić czemuż
Sam sobie sprawdź czemu.

Wracając do tematu i zarazem kończąc swą wypowiedź:

Obawaim się, że sie przejedziesz na tej liście - wcześniej czy później. Poczytaj sobie uwaznie wypowiedzi userów... Oni mają dużo racji.

Niemniej - powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności