Skocz do zawartości

white seo&black seo .... ranking firm pozycjonujacych

Rekomendowane odpowiedzi

oj znowu to samo udało mi sie przebrnać dopiero teraz.

dir-elite

jak dla mnie to czarna lista jak ma juz byc to taka z firmami, które oferuja ale nie daja rezultatów.

pomysł ciekawy, dodawanie to bym raczej zostawił klientom bo właściciele firm będą się wpisywac do jednej kategorii, Erbit jest wyjątkiem potwierdzającym regułę..

Dla potwierdzenia spamu itp to trzeba by było też dośtać umowę od firmy.

A co by było jeśli w umowie jest zgoda na stosowanie wszelkich technik pozycjonowania, Wtedy kilogramy ukrytego tekstu, linków itp są zgodne z umową.

Spam czy nie spam liczą sie efekty.

Vampire-Lady nie jest chyba aż tak źle z tym dołowaniem każdego pomysłu na forum.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I tu uderzyles w sedno sprawy ! Nikomu nie chcialo sie przeczytac zasad i regulaminow :)

1) Zawsze musimy miec kopie umowy z taka firma aby sprawdzic czy nie ma takich zapiskow jak wspominasz z pozwoleniem na wszystko !

2) Na czarna liste moga zglaszac tylko osoby poszkodowane i tylko one beda mogly wnioskowac o usuniecie takeiej firmy z listy lub sad ( bo w pl lubia tym straszyc )

Dzieki wszystkim za slowa otuchy :)

Jimmi nie wiem, póki co jestem zniesmaczona, bo nie raz już tutaj widziałam tych samych "speców" na forum torpedujących nowe pomysły, na szczęście nie wszyscy tak myślą, bo gdyby tak było dalej siedzielibyśmy w jaskiniach, bo na cholerę wychodzić na zewnątrz, skoro tutaj cichutko i bezpiecznie??? Pozdrawiam

Niech będzie pochwalony ...... prezydent

Najjaśniejszej Rzeczypospolitej i jego brat ..... - zawsze

dziewica

Kopernika też potepiano za gloszenie herezji
do Kopernika to Tobie daleko...

Tu nie chodzi o torpedowanie pomysłów - bo każdy jakies ma. Uważam tylko (to co już pisałem), że poprostu pakujesz sie w bagno...

Amen z mej strony.

[edytka]

musiałem.. mała konfronatcja:

...ale ja niepozycjonuje innych...

TopSeo - Pozycjonowanie

Owszem Erbit każdy jakieś ma, ale niewielu ma też odwagę o nich mówić, w obawie bycia potraktowanym tak, jak dir-elite. Idę z Tobą o zakład, że się nie przejedzie - byłam na tej stronie i rzeczywiście standardowo nikt z tu obecnych krzykaczy nie zadał sobie trudu przeczytania wszystkiego od A do Z, tylko przyczepiono się do jednej rzeczy. Przez to, co jest tam napisane i przez regulamin strony nie ma szans przejechania się na temacie...

Czy ktoś piszący książkę o Hitlerze jest od razu nazistą?

Niech będzie pochwalony ...... prezydent

Najjaśniejszej Rzeczypospolitej i jego brat ..... - zawsze

dziewica

Hmm Erbit sorry ale przchodzisz sam siebie swoimi spostrzezeniami napisanie TopSeo - pozycjonowanie ma na celu promocje na slowo pozycjonowanie bo na liscie beda firmy pozycjonujace w tym tez te dobre SEO a nietylko zle ! Czy naprawde nie rozumiesz idei projektu ?

PS: do wczesniejszej wypowiedzi innych userow ze ktos mnie pozwie do sadu za czarna liste To propouje moze pozwac naszego admina za wkcje "ptasia grypa" i "kretyn" badz co badz to glowa panstwa i marszalek jak dobrze pamietam ! I znowu rozmowa nie natemat jak to czesto sie tu zdaza.

PS II: sorry Erbit ale nigdzie na stronie nie znaidziesz informacji ze pozycjonujemy i ze zamiezamy sie tym zaimowac ! Poczytaj dokladnie idee serwisu i pogadamy wtedy

Erbit, Ty robalu. Elite uderzył w stół, a Ty wylazłeś i pyskujesz ;-) Na listę z nim ! Najczarniejszą :-)

Przez moment chciałem poważniej potraktować ten wątek, ale daruję sobie, wobec misyjnego nastawienia autora do pomysłu. Dodam jedynie, że takie czy inne próby ustalania reguł gry, porządkowania rynku i ustawiania firm po czarnych i białych kątach były już podejmowane, więc nie ma mowy ani o nowatorstwie, ani też o szczególnych kontrowersjach. Ktoś już wystawiał seo-certyfikaty, ktoś inny spisywał regulaminy. Z mizernym skutkiem. Jeżeli Elite czuje się na siłach - to do dzieła.

Niestety PiO teraz zaczyna przechodzic w rece spemerow co wystarczy poczytac w postach. Moje "misjonarstwo" jak to ladnie ujales to raczej pojscie w zaparte w malo wnoszacej dyskusji z czlonkami z PiO. Upsss chyba sie komus ostro naraze, trudno. Temat jest i bedzie kontrowersyjny i napewno nie jedna grozba i pogrozka padnie pod moim adresem - tyle ze nikt mi domu nie spali ;) Zaczynajac ten temat mialem nadzieje na kontkretna dyskusje z wskazaniem celow i naco zwrocic uwage startujac z takim przedsiewzieciem ale coz przeliczylem sie bardzo :) Jak tak dalej bedzie to PiO bedzie mozna poronac z pozycjonowanie.pl tyle ze tam sie otwarcie mowi o SPAM-ie. Ile osob stad juz odeszlo przez te tematy ? Dlaczego polacy maja taka dziwna naturez ze wszystko zawsze tylko krytykowac potrafia ? Czasami sie wstydze tego ze moje korzenie siegaja polski. Przykre ale prawdziwe.

Polak potrafi :

https://www.cameleon.pl/e-comerce.html

Przegladnijcie zrodelka stron pozycjonowanych FIRM :)!

Dir-Elite nie wróże Ci sukcesu, pomysł może i nowatorki ale bardzo ryzykowny i merytorycznie małouzasadniony. Można polemizować długo o definicji spamu i tu upatruje Twój główny problem. Polemika ta była podejmowana wielokrotnie na tym forum i nie będę do niej wracał.

Jeśli funkcjonujesz już w tym środowisku zawsze ktoś będzie Ciebie (właściciela tej strony) lobbował. Zawsze będziesz z tej listy bardziej lubił jednych od drugich.

A jeśli wpiszesz kogoś dużego na tę czarną liste to uwierz, ciężko będzie udowodnić mu spam, szczególnie że nigdy nie dowiesz się jakie są zapisy w umowie między klientem a firmą pozycjonująca. Jeśli nie masz ,,wsparcia” to może to mieć przykre konsekwencje dla Ciebie. :)

Przegladnijcie zrodelka...
Chybiony strzał... :) :)
Niestety PiO teraz zaczyna przechodzic w rece spemerow...
Współczuje spostrzeżeń...

Michał - czy Ty kiedykolwiek oddałeś komuś choćby kawałek forum PiO ?

Naprawdę spróbuję zignorować ironię...

A próbowałeś to odczytać inaczej ? Chyba chcesz to czytać właśnie jako ironię... Niewiele z wyśmiewanych "polskich korzeni" Tobie ubyło.

Szukasz zaczepki od pierwszej wypowiedzi - szukasz kontrowersji ?

...Moje "misjonarstwo"...to ...pojscie w zaparte w malo wnoszacej dyskusji z czlonkami z PiO...
Rozumiem już... Ty spamujesz - jesteś cacy, inni spamują - są be...

To się nazywa moralność Kalego...

Erbit, Ty robalu. Elite uderzył w stół, a Ty wylazłeś i pyskujesz ;-) Na listę z nim ! Najczarniejszą :-)
Także prowadzę listę... w stopce ;) Załóż sobie Graff podobną - przydaje się czasem.

Lista firm SEO tworzona i zarządzana przez firmę SEO?

Wątpliwy obiektywizm już na starcie. Bez osobistych aluzji - po prostu tak to wygląda "z boku".

Dla kogo?

Dla potencjalnych klientów?

To chyba oczywiste, że dla większości z nich liczy się przede wszystkim SKUTECZNOŚĆ, a nie zasady i metody.

Jeśli metody są złe to pozycjonowanie kończy się banem - zatem skuteczność jest mała.

A zasady? Wolne żarty - etyka ma tu znaczenie drugorzędne wobec efektów.

Dla klienta LICZY SIĘ TYLKO EFEKT.

Dobre i złe firmy to tak naprawdę skuteczne i nieskuteczne.

Czarna lista powinna w tej sytuacji dotyczyć niesolidnych - pobierających zaliczki i nie wywiązujących się z umowy, ale dotyczy to tak naprawdę każdej formy działalności (nie tylko pozycjonowania).

Napiętnowanie partaczy może by i się przydało, ale mając na uwadze często złożone relacje pomiędzy firmą seo a klientem wydaje się mało realne rzetelne udokumentowanie winy i działań niezgodnych ze standardami (cokolwiek miałoby to znaczyć).

Z reguły klient "oskarża" pozycjonera po zerwaniu z nim umowy i trudno jest dociec na ile za ewentualny ban/spadek odpowiada pozycjoner (zwłaszcza gdy klient zmienia ich co 2 miesiące "bo nie było efektów").

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

Spam to zła rzecz, bo zaśmieca wyniki, jednak póki co dir-elite prawo nie jest po Twojej stronie.

To miłe, że masz ambicje, pasję i chcesz coś zrobić, ale myślę, że z tego tytułu będziesz miał nieprzyjemności prawne ze strony firm black.

Jeśłi chcesz naprawdę walczyć ze spamem to Jeż pokazał już drogę.

odpowiem za siebie i Michała nigdy nie oddaliśmy forum nikomu :)

Dir-Elite

powiem szczerze że mało mnie obchodzi kto będzie na tednej lub drugiej liście, regulamin przeczytałem pobieżnie ale przeczytałem, zrozumiałem i mam wątpliwości. Wolny kraj jeszcze wiec mogę mieć.

Jak pisałem wcześniej, i o to jest chyba najwiekszy spór, czyli o spam, na stronie i w regulaminie braku mi klarownej definicji spamu. Na przykład 10 punktów jak firma strona łapie sie na 6 z 10 podpada.

i jak dla mnie to EOT

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności