Skocz do zawartości

white seo&black seo .... ranking firm pozycjonujacych

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł beznadziejny, ale skoro work-elite czy obecnie dir-elite, czyli twórca systemu ORN ma taki zapał do tego projektu to chciałbym zgłosić jedną firmę na czarną listę.

* Nazwa firmy nieznana, ale pojawia się jako: orn, work-elite, atibit.com

* adresy www:

www.atibit.com

www.pozycjonowanie.orn.pl - na ten adres chciałbym zwrócić szczególną uwagę.

Wpiszmy w google coś z meta tego forum w "", czyli "Pozycjonowanie i Optymalizacja Forum - Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych" i spójrzmy na wynik nr. 9.

Adres - www.orn.pl/katalog/groups/Pozycjonowanie/1/588.php - wchodzimy wow, dwa przekierowania i lądujemy na https://www.pozycjonowanie.orn.pl/index.php

Ale co się kryje pod tamtą stroną w wynikach. Jak wyłączymy javascript to się dowiemy.

Zaraz, zaraz, czy to przypadkiem nie jest doorway page do strony firmy zajmującej się pozycjonowaniem - coś mi sie wydaje, że tak.

Dlatego, zwracam się z uprzejmą prośbą do dir-elite o umieszczenie firmy ORN, czy Atibit.com na czarnej liście.

Mam nadzieję, że moja prośba będzie wzięta na poważnie.

P.S. work-elite daruj sobie PW do mnie, bo już kiedyś mi wysłałeś takie pełne bluźnierstw w moim kierunku.

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1) michal wiesz jaki mamy zatarg wiedz lepiej by bylo zebys sie nie wypowiadal bo moge zaduzo powiedziec - to nie grozba ;)

2) czarna lista ma sluzyc jako przyklad gdzie zwykli userzy moga sobie zdecydowac czy chca z taka firma / osoba dzialac czy nie

3) michal ty naprawde masz cos z glowa skoro nie rozumiesz co pisze na stronie !! Firmy dzialajace na niekozysc swoich klijentow !! A co ja sobie robie ze swoimi czy tez zaprzyjaznionymi saitami ciebie powino g..o obchodzic zaimi sie swoim h...

4) Znaidz mi chociaz jedna firme ktora pozycjouje ! Znaidz mi chociaz jedna firme gdzie spamuje !

PS:

Dzienki za przypomnienie o tych saitach bo zapomnialem na smierc

PS II:

michal - jesli chodzi o ORN to chyba zes cos przespal ale to juz inna dyskusja

Zeby wszystkim raz jeszcze wytumaczyc ! Czarna lista ma nie sluzyc tym co spamuja lecz pietnowaniu tych co twierdza ze nie spamuja ( dowod - umowa z klijentem ) i na prosbe poszkodowanego a jako wyznacznik spam nie spam beda zasady Google ;) Jesli ktos sobie spamuje i klient mu nato pozwala niemam nic przeciwko temu to nie widze powodu wyladowania na czarnej liscie ;)!

1) :blink:, ale po co używasz tylu nicków (do tego jeszcze vampire_lady)

2) to chyba robią zawsze przy wyborze firmy

3) możliwe, że mam coś nie tak, ale to już lekarze powinni zdecydować. Jednak to co napisałeś tutaj pokazuje Twój autorytet i napewno wszyscy będą brali Twoją stronę na poważnie. A ja sie swoimi h.... zajmuję od dawna

4) Po co mam tego szukać? Ale jednak oferujesz usługi.

A ORN mnie nigdy nie interesował więc możliwe że przespałem, ale dalej nie wiem co.

ja byłem kszookujący kiedyś :blink:

Ale teraz uważam że dobrze byłoby zamknąć temacik.

Bo nic nowego nikt wiecej nie powie bo i po co.

A zaczną się przepychanki kto jest bardziej BE a kto bardziej FE a kto jeszcze jest cacy.

A chyba jest o czym dyskutowac wzgledem pozycjonowania zeby bylo mozna olać takie przepychanki.

i tak w wyniku szybkiej reakcji "expertów" od kolorowego SEO niektóre z wyżej wymienionych stron przez admina zostały szybko usunięte jako niezgodne z etyka !!

Gratulujemy szybkiej reakcji w walce ze spamerami :blink:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

niemam nic przeciwko temu to nie widze powodu

a zastanowiłeś się chociaż przez chwilę kogo interesuje/bedzie interesować co Ty myślisz, i na co nie masz nic przeciwko i że co nie widzisz powodu ??

czy jesteś jakimś autorytetem w temacie SEO ?

czy topseo.pl ma jakąś specjalną renomę, wysoką odwiedzalność ?

czy Ci experci to experci, od czego ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

cyatat z wypowiedzi:

Jesli ktos sobie spamuje i klient mu nato pozwala niemam nic przeciwko temu to nie widze powodu wyladowania na czarnej liscie !

VS cytat ze strony:

Czarna lista :

Lista firm, którym udowodniono przynajmniej jeden przypadek

SPAM-u u klienta.

cytat z metatagów:

Prowadzimy badania wszystkich firm dzialajacych na Polskim rynku uslog

łądnie tak kłamać :-).

P.S. ciekawostka - jakieś 30% moich klientów - szczególnie w początkowej fazie zagrożenia piaskownica - jest pozycjonowane w taki sposób, że sam będąc po drugiej stronie nie potrafiłbym znależć ani firmy która ich pozycjonuje, a nie też jej zaplecza a nawet zbadac metodologii :-)

1) vampire_lady - to nie moj nick chyba ze potrafie pisac 2 posty naraz ! Niewpadlo ci do glowy ze na IP moze byc kilka osob ?

2) wiedz najpierw czytaj potem sie wypowiadaj !

3) O ORN.pl poczytaj sobie w innych watkach - bo sadze ze ten watek nie jest najlepszym miejscem.

4) Czy mozemy wrucic juz do tematu rozmowy i zajac sie zagadnieniem w temacie ?

Ktos ma moze jakies pomysly i sugestie na ten temat

PS:

Sorry michal ale naprawde mozna czasem przeczytac dokladnie jaki jest cel i sie wypowiedziec konkretnie i seswnie a nie wymyslac powody zeby tylko sie doczepic i ztorpdowac pomysl

Mrtn ty tak celowo ?

na Polskim rynku uslog

i mam, mam jednego posta wiecej :D..

A tu proponuje "Hasło marketingowe"

Bede spamerem, bede spamerem, bede Cie badał z tyłu i z przodu kazdy kawałek Twojego kodu :blink:.

MICHAL TO JA :angry: tylko oświecony.

Oświeciłem się kiedy zrozumiałem :rotfl:))) że pozycjonowanie klientów to wioska.

No można 2-4 klientów mieć takie perełki :D i styka.

Pozatym michał jedno nalezy sobie uswiadomic, POZYCJONER dla POZYCJONERa to konkurent nie wróg.

Wrogiem są wyszukiwarki.

Bo to z ich algorytmami musimy walczyć. i oczywiscie wrogiem tylko w tym sensie, bo w innym nie uwazam ze są wrogiem.

echhh z tęsknotą wracam do czasów jak byłem u Szooka wymieniony jako spamer (łza się w oku kręci) :blink: ale to se ne wrati :angry:

Kiedyś jeden profesor na wykładach mówił, że jak już chcemy komuś du**ę obrobić to róbmy tak:

Ten to jest kawał h*** i nie aktor , ALE miał jedną wielką role !

Do czego zmierzam : wszystkie czarne/białe listy mają swoje inne strony szarości (czytaj prawda leży pośrodku)

Jeżeli zaś chodzi o ranking firm w obojetnie jakiej dziedzinie to zostawmy ich ustawianie rynkowi, który wszystko zweryfikuje poprawnie :rotfl:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mrtn ty tak celowo ?

Nie - nie chodziło mi o jeno "o", a megalomańską, bezzasadną, niemożłiwoą do zrealizwoania a przez to bezsensowną treść tego zdania.

Nie czepiam się błędów tylko logiki. Z racji Technik które obecnie stosuję powstanie takiej listy było by dla mnie "FAJNE", bo w swoim mniemaniu mógłbym być gdzieś w czołówce White-SEO ;-). Ale ... niestety ... w imię zasad istnienie takiej listy jest dla mnie bezzasadne - gdybym widział z niej korzyści sam bym sproządził taką listę by być na jej czele. To stary quit metrkingowy - stosował go bodajże EFL w fazie wzrostu wydając/sponosrując gazetę o leasingu z rankingiem "najlepszych" firm w branzy - kto zgadnie jaka firma była zawsze pierwsza !?. Taka technika promocji jest poprawna i wydajna z marketingowego punktu widzenia, ale w przełożeniu na sieć traci sporo na swojej skuteczności i atrakcyjności.

Po za tym należało by zdobyć jakieś zdanie w gronie ekspertów, a nie samemu decydować o byciu ekspertem.

P.S. Prowadzenie badań to dosyć poważne zajęcie, przy czym bardzo naukowe, na tyle, że w swojej wieloletniej karierze w marktingu nie miałem możłiwości finansowych i czasowych przerpowadzania jakichkolwiek badań, jedynie pobieżne analizy. Badanie to zajecie dla grupy ludzi na długi czas- w przypadku tego dziwnego pomysłu nie widze ani pineiniedzy, ani grupy ani nakładów.

szookpl - bardzo dobrze to powiedziales.

I jeszcze raz powiem celem listy nie jest pietnowanie spamowania wyszukiwarek a pietnowanie firm ktore swoim dzialaniem dzialaja na niekozysc swoich klijentow :blink:

Jesli w umowie jest zapis ( teraz juz mam 3 takie umowy w rece ) ze firma nie stosuje zadnych technik spamujacych, a na stronie klijenta jest ukryty txt + zabawa zestylami. Umowa obeimuje tylko wyszukiwarke Google. Jedna z tych 3 umow skonczyla sie Ban-em dla klijenta to mozna powiedziec ze w 10000 % dzialal na niekozysc swojego zleceniodawcy !

Cytat ze strony glownej :

Serwis TopSEO.pl powstał w celu promocji rzetelnych firm działających na

rynku SEO i wyeliminowaniu oszustów i firm działających na niekorzyść

swoich klientów.

I akcent na :

firm działających na niekorzyść swoich klientów.

Czy wyraznie i jasno okreslony jest cel listy ?

mrtn - zasugerowales sprawe marketingu + dla ciebie ale razcej nie da sie tego wykozystac na tej liscie bo lista jest segregowana alfabetycznie wiedz firma A bedzie wyzej niz firma Z jednak wlasnie dorabiam mechanizmy sortowania przez wojwodstwa , ID , slowo szukane w opisie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności