Skocz do zawartości

Stawki Za Kliknięcie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem tu nowy. Próbowałem pozycjonować własną stronę, lecz dostałem filtr i tyle z tego wyszło. Mam teraz nową, chce zakupić do nie reklamę. Chodzi tu o zdjęcie simlocka z iPhone.

8UEkwKS.png

Za 120 zł powinienem mieć jakieś 380 kliknięć w moją reklamę, pod frazą unlock iphone ? Dobrze to rozumiem ? :)

orientcyjnie tak - życie zweryfikuje tę ilość :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tylko czy polak będzie cie szukał pod taka frazą, czy pod "zdjęcie simlocka z ..." mało popularna w PL fraza to i mała cena

Zobacz że wyświetlano frazę 14K klik w reklamę niecałe 400, większość zgarniają organiki.

Stworzyłem już swoją reklamę, przy wybieraniu max ceny za kliknięcie ( dałem max 0,30 zł ) pokazywało że dziennie będzie z tego 290-360 klików, średnia stawka za kliknięcie 0,16-0,26 zł. Wydawało się fajnie, no ale po zakończeniu ujrzałem to :

v4Tmkcf.png

o co chodzi z tymi wysokimi stawkami, powyżej 10 zł .. ? Google chce 10 zł za 1 klik ? Oo

Czy na pewno kierujesz reklamę na tylko na polskę? Druga sprawa to to, że ustawisz te 10 zł to nie musi oznaczać, że tyle faktycznie google będzie pobierało za kliknięcie.

Dlaczego chcesz się reklamować na słowa po angielsku?

Słuchaj nie chce być gburem, ale jeśli doprowadziłeś do filtra strony, a zabierasz się za reklamę AdWords również nie mając podstaw z prowadzenia takiej kampanii - to również nic dobrego nie wróży.

a pierwsze pytanie - jaki masz ustawiony typ kampanii bo coś mi się wydaje, że nie jest na wyszukiwarkę tylko na sieć reklamową i wyszukiwarkę.

i dobrze redjasper prawi, zleć to komuś.

Masz tu paru specjalistów od adw.

Redjasper umie, Zgred pewnie umie, Arkaszka pewnie umie, xradar umie, Ja umie.

Na zdrowie Ci to wyjdzie ;)

Bardzo wściekła meblościanka

Dobre rady zawsze w cenie ;-) A prawda taka ze czasem lepiej dac komus troche zarobic ale przyoszczedzic czasu i pieniedzy. Placic 10 zl per click to jakas paranoja :-)

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności