Skocz do zawartości

3vstudio.net

3V Studio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników! Jako że krytyka jest konstruktywna - zapraszam na moja stronke

www.3vstudio.net i kilka słów co jest ok a co jest źle.

pozdrawiam!

P.S. Widzę ze strona może sie chwilowo nie ładowac - pewnie na serwerku coś grzebią...

3V Studio - projektowanie stron www

Pomóż bezdomnym zwierzakom - koty - porady, adopcje, leczenie

Tu znajdziesz: meble stylowe w najlepszych cenach.

jak na firmę to brak danych: adres, nip itp.

śmietnik z linkami na dole, strona firmowa raczej tego nie powinna mieć. jak juz to na subdomenach rób smietnik linkowy.

meta do kitu, co to jest revisit, pozycjonowąc bedzie sie pod hasło stron ?

np.

jakoś nie widzę powrotu na główna

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Pierwsza rzecz która rzuca się w oczy na nie to logo. ten znaczek 3V sprawia wrażenie nechlujnie namazanego i moim zdaniem nie pasuje stylem do napisu studio.

Tych obrazków pozycjonowanych fraz również jest moim zdaniem zdecydowanie za dużo. Wystarczyłoby gdybyś dał 2-3.

Robisz też błędy w kodzie a to nie jest najlepsza rekomendacja jeśli chodzi o firmę zajmującą się tworzeniem stron.

Wiadomo że od czegoś się zaczyna. Ja bym najpierw postawił na poprawny kod.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Mnie zdecydowanie nie podoba się layout.

Nie wygląda to profesjonalnie, dodatkowo napis "jeśli chcesz być najlepszy..." pasuje jak pięść do oka.

Popracowałbym także nad logiem, bo to połączenie czcionek nie zachwyca.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

To co chcę powiedzieć przebija z postów moich porzedników - przy projektowaniu strony trzeba Mysleć.

Dlatego zamiast ocenić zdam pytanie

1) co oznacza napis: "zalecana rozdzielczość: 1024x768 " ??? - Jezeli mam monitor 1280x1024 to powinieniem zmienić rodzielczość ? (Po za tym Lauot ma szerokość 790px !??)

2) Studio projektowania stron powinno chyba wiedzieć że nie tak się projektuje stron:

kwiatki z kodu:

<br /><br /></font><font color="#000000">
    <b>·</b>   

<td bgcolor="#DDF2F7" width="700" valign="center" align="left" style="padding: 5; font-size: 11; ">
<font color="#003366" face="arial" size="1"><b>

rozumem, gdzieś w porfotlio albo na starych stronach ale nie na NOWEJ STRONIE FIRMY tym SIĘ ZAJMUJĄCEJ!?!?!

Po za tym brak deklaracji typu dokumentu ;)?? - nawet nie wiadomo w czym jest napisana ta strona ? html 4.1 XHTML ??

Wrażenia esetyczne - brzydki Logotyp - zaprojektowany bez znajomości zasad (tak tak - takich rzeczy się UCZY!). Ochydny widok schodków w grafice z notbookiem - prawdopodobnie efekt nauzywania opcji Sharpen.

Portfolio ładuje się masakrycznie długo - ale przyczynya jest znana - Minaturki Stron mają wagę - 50-60 KB ;)?? - to jest jedna z głównych przyczyn dla której nie powierzyłbym takiej firmie zrbienia jakiejkolwiek strony.

Bez urazy - ale proponuję najpierw NAUCZYĆ się grafiki a nastepnie brać się za prace.

I oczwyśice brak podstawowych informacji o firmie - NIP, Adres.

mrtn o jakich "bzdurach" ty piszesz - uczyć się projektowania logotypów.

Co może jeszcze każesz się im uczyć o użyteczności dostepności i projektowaniu stron. ;)

Tu chodzi o to, że firma ma robić tanio (patrz cennik), a wykwalifikowany pracownik ma wyższe wymagania płacowe.

No niestety jak robimy tanio to robimy masówę i kto by się takimi "pierdołami" jak użyteczność, poprawność kodu czy wreszcie wiedza o projektowniu www i logo przejmował.

Jak dla mnie ta firma jest rewelacyjna - będę odsyłał moich klientów, którym tylko na kasie zależy a jakość mają w D.

Pozdrawiam

Całość się zlewa przydałby się jakiś kontrastowy wyróżnik. A przede wszystkim przemyślanymi akcentami można kierować użytkownika gdzie się chce.

Nie nalerze do psychoświrów css i xhtml-a, ale firma zajmująca się WWW powinna iść z duchem czasu. Przydało by się również aby taka strona się walidowała a tu nawet deklaracji nie ma.

mrtn o jakich "bzdurach" ty piszesz - uczyć się projektowania logotypów.

Oczywiście Grafik to zawód - GRAFIK Komputerowy to grafik z umiejętnością używania komputera do tworzenia grafiki a nie dzieciak który się dorwał do photoshopa. Jeżeli ktoś nie potrafi naszkicować ołówkiem nawet w przybliżeniu tego co widzi czy myśli, jeżeli nie zna zasad kompozycji, jezeli nie rozumie zasad dobóru barw, nie mieści się w jego koncepcji pojęcie typu "po lewej jest za ciezko" - to nie może być grafikiem.

Projektowanie Logotypów - to jeszcze wyższa szkoła jazdy. Tu oprócz umiejętności graficznych potrzebna jest znajomość typografii oraz doskonałą znojomośc technik DTP - wersje legotypu w inwersji, mnochromatyczne. Założę się, że 95% osób, które chwalą się projektowaniem logotypów nigdy nie dookreśla zasad ich używnia (pola ochronne, dopuszczalne tła itp).

Znam dziecaki, które uwazają się grafików a nie portafią okreslić różnic miedzy grafiką wektorową a rastrową !.

Jak obszerna jest to wiedza może pomogą te linki:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Liternictwo

https://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika

https://www.merlin.com.pl/frontend/search/1...a=O&kategoria=0

Mrtn Ty masz rację w 100% to co ja napisałem to jest ironia.

Wszystko co robisz wymaga ogromnej wiedzy. Czy SEO czy WWW czy grafika, ale tak to już w Polsce jest - ktoś liźnie jakiegoś tematu i od razu robi to za kasę byle tylko jakiś grosz przytulić.

Patrząć z drugiej strony

W prezencie od systemu komunistycznego mamy masę "przedsiębiorców", którzy charakteryzują się następującymi cechami:

0 wiedzy o reklamie

0 wiedzy o marketingu

0 wiedzy o brandingu

0 wiedzy o Internecie

+ nieświadomość potrzeby zatrudnienia kogoś odpowiedzialnego i kompetentnego w tym zakresie.

Kryterium wyboru usług z powyzszego pakietu jest cena + bajer handlowca.

Życzę powodzenia "przedsiębiorcom".

Dla takich właśnie "firm" powstają tanie usługi z tego zakresu wykonywane przez ludzi, którzy nie mają pojęcia co robią.

Pozdrawiam

Edyta: Aż korci mnie aby wypisać tu parę nazw ogólnopolskich firm robiących kicz w necie, ale po co za 5 lat rynek wszystko zweyfikuje i większość ich klientów po prostu się wykruszy.

Dzięki wielkie za wszystkie opinie - wprawdzie raczej negatywne ale motywujące. Ja wiem ze jeszcze daleko mi do profesjonalisty - ale uczę się - rozwijam - czytam - pytam :blink:

Sam jak oglądam strony wykonane 4 lata temu - śmieje się z nich. Obecna strona ma zaledwie kilka tygodni - tyle ile wykupiona domena. Jestem jeszcze przed zarejstrowaniem firmy - stąd brak danych w kontakcie. W każdym razie mam nadzieje że za kilka miesięcy będę mógł poprosić was ponownie o ocene 3vstudio.net i wypadnie ona nieco lepiej... Chociaż mam nadzieje że i od tej zdarzają się gorsze stronki w sieci :angry:

pozdrowienia !

3V Studio - projektowanie stron www

Pomóż bezdomnym zwierzakom - koty - porady, adopcje, leczenie

Tu znajdziesz: meble stylowe w najlepszych cenach.

No i pięknie.

Ucz się ucz. Ciągle idź naprzód a prześcigniesz tych, którzy być może są teraz lepsi od Ciebie.

A jak życie daje Ci kopa w d*** jedyne co musisz zrobić to skierować głowę we właściwym kierunku. :nie_powiem:

To taka złota myśl wyczytana gdzieś w necie.

Podstawowa zasada przy projektowaniu logo = prostota

Pościągaj sobie mat.o projektowaniu www, nakup trochę knigów i już będziesz o wiele dalej niż jesteś.

Dla tych, co chcą się uczyć to zawsze coś się znajdzie.

To się przydaje podczas doboru kolorów na stronę https://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html

A to polecam każdemu, kto chce prezentować słowo https://www.typografia.ogme.pl/

Życzę wytrwałości reszta przyjdzie z czasem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności