Skocz do zawartości

Czy Nextcontent Zaszkodzi Mojej Stronie?

Ronin_rs

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło mi o polski rynek wydawniczy. Za naszym morzem krążą kwoty jeszcze wyższe, ale to już jest artykuł sponsorowany pod PR a link to tylko dodatek:)

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
AQQry dał do myślenia...

Krótko mówiąc nextcontent daje możliwość zarobku, a jednocześnie nie wprowadzi mojej strony w filtr jeśli będzie się z tego odpowiednio korzystało ?

Inni piszą, że filtr dostanę, za publikację nienaturalnych linków. Co to są nienaturalne linki należało by zapytać? Nienaturalnym linkiem będzie chociażby podpis w stopce strony firmy, którą ową stronę zrobiła. Strona moze dotyczyc portalu miejskiego a robila to agencja reklamowa i już jest nienaturalny link. Czyli krotko mówiąc, jeśli mam stronę o grach komputerowych to moge korystac z next content iw stawiac link w artykule o ile artykul będzie z branzy gier komputerowych? Wtedy w tym nie będzie nic nienaturalnego? Chyba, że google z góry zakłada że kazdy link w artykule jest nienaturalny (ale to juz paranoja i wręcz terroryzm żeby na swojej stronie nie moc wstawaic tego co sie chce bo grozi za to kara ze strony googla). Dobrze kombinuje? Wystarczy zeby artykul i link był z branzy/dziedziny/kkategorii/tematu o którym traktuje cała strona i po kłopocie? Czy jest coś jeszcze?

A tak swoją drogą, jak tak google będzie karać za kazdy sposob na zarobek od kogos innego niż google, to niebawem pojawi się pewnie jakis system publikacji artykulow sponsorowanych od google, tak jak obecnie sa reklamy w adsense.

Chodzi o cały schemat linkowania, najczęstszym błędem jest linkowanie tylko z słabych miejsc i z kotwicą na frazę (pomyślcie jak łatwo napisać algorytm do sprawdzania tego, mając tak duży zasób danych jak Google)

Ale o tym wiemy od dawana, niektórzy nie umieją się tylko przyzwyczaić, że algorytm pod tym względem jest coraz lepszy (i tak BH działa - ale ze stabilnością i spokojnym snem ma coraz mniej wspólnego).

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Każdy link przychodzący do Twojej strony i z niej wychodzący może być potencjalnie tym określonym przez Google jako nienaturalny. Jego miejsce, format, atrybuty są w zasadzie bez znaczenia. Zadałeś jednoznaczne pytanie, czy opłacone linki z artykułów mogą zaszkodzić Twojej stronie; tak, mogą.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

duże i znane serwisy mają setki tysięcy linków, kilkaset linków więcej nie zmieni ich schematu linkowania. Next content tak naprawdę służy pod kampanie E-PR - jesli mówimy o dozwolonych technikach + link nofollow. ale niestety wielu daje follow, znaczy wiadomo dlaczego, ale google tego nie chce. duże serwisy często linkują na brand i umiejętnie tworzą mix.

Poza tym jest jeszcze inna kwestia. Spotkałem się z czymś takim, że filtr poszedł za swle, ale żeby odpuścił było trzeba zdjąć linki z mocnych serwisów. Często google dowala się do tych linków dopiero po filtrze, a za same artykuły z linkami filtru nie ma - natomiast żeby filtr zdjąć, trzeba zdjąć artykuły. Dlatego tak ważne jest umiejętne linkowanie

Nie cierpię spamerów!

Ojczulek przestań już pieprzyć te głupoty bo się czytać nie da.

Temat już został całkowicie wyczerpany. A na zadane pytanie:

czy jeśli opublikuje w miesiącu 1-2 takei artykuły ( albo więcej) z linkami na zewnątrz to może mi spaść page rank, albo jakoś poleci moja strona w dół w wynikach wyszukiwania?

Jest jedna odpowiedź:

TAK, może, ale nie musi, bo na to wpływa jeszcze kilkaset innych czynników. Temat można zamknąć żeby przypadkiem "Ojciec" nie dorobił kolejnych mitycznych ideologii o jego e-PR i nie wrzucił przypadkiem kolejnego linka do jakiejś dennej "wypociny".

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Ojciec_Pio głupoty piszesz. Coś Ci powiem - google ma w du**e filozofów takich jak Ty - ludzi, którzy są mądrzejsi od algorytmu bo przecież wiem lepiej. Sprzedawanie linków, obojętnie w dobrych czy złych artykułach może skończyć się filtrem. Jeśli tego nie rozumiesz to masz poważny problem:D

PS nie ma "dozwolonych technik pozycjonowania" - każda manipulacja serpami jest zakazana. Pozostaje się z tym pogodzić i robić swoje a nie dorabiać dziwne ideologie.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Jak puscisz te same artykuły na 1000 stron z tym samym anchorem to możesz spodziewać się tego, że może zaszkodzić.

Przy odpowiedniej dywersyfikacji zarówno anchorów, stron docelowych i typów stron zmniejszysz takie ryzyko ale go nie wykluczysz

Po reszcie komentarzy proponuje skorzystanie z dobrodziejstw jakie oferuje IP.Board - poziom dyskusji na PiO dzięki temu rośnie:

Przechwyt_enshrnr.PNG

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

wojtekk - nie bierz rzykładu z co niektórych i naucz się czytać ze zrozumieniem. Ja cały czas tłumaczę, ze filtr można otrzymać za wszystko. Jak się sprawę z linkami spierniczy to żadne zaplecze mocnych serwisów nie pomoże. Ja swoje słowa kieruje tylko do laików, którzy o seo wiedzą tyle, że istnieją linki i roboty google.

Swoją droga, są dozwolone techniki pozycjonowania. Doedukuj się, bo o tych technikach nawet google mówi. Według ciebie wrzucenie ciekawego artykułu, do którego linkują userzy to nie jest technika seo?

Nie cierpię spamerów!

Ja swoje słowa kieruje tylko do laików, którzy o seo wiedzą tyle, że istnieją linki i roboty google.

Przecież prezentujesz identyczny poziom wiedzy więc po co chcesz na siłę zainteresować tym innych?

Swoją droga, są dozwolone techniki pozycjonowania

:D Doedukuj się... dozwolonymi technikami wskoczysz co najwyżej na 60 pozycję przy konkurencyjnych frazach. Chociaż pewnie "hydraulik w bunczej koninie" to szczyt jaki zrobiłeś.

Jak puscisz te same artykuły na 1000 stron z tym samym anchorem to możesz spodziewać się tego, że może zaszkodzić.

Nie o to pytał autor tematu.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake, jeśli uważasz że jedynie white techniką nie da się wypozycjonować trudnych - bardzo trudnych fraz to naprawdę jesteś słaby :) Widać po prostu mało wiesz i bez tony spamu twoje techniki nie istnieją. Faktem jest jedynie to, że nie da się tego robić masowo.

A autor napisał pytanie w stylu - Czy chodzenie po ulicy może mi zaszkodzić. Więc i takie odpowiedzi otrzymuje

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności