Skocz do zawartości

Skrócenie Trasy Routingu (Liczba Skoków)

SiekieeR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebowałbym bym porady w następującej kwestii.

Mam problem z opóźnieniami w aktualizacji statusów aukcji tj. aukcje są widoczne, jednak możliwość zakupu itemów jest z opóźnieniem ~10sek.

Znam osobę z PL która kupuje również i nie ma takich opóźnień. Porównaliśmy trasę przy pomocy komendy tracert.

U mnie jest ok. 20 skoków nim dotrze do serwera docelowego(zlokalizowanego w USA), u znajomego jest to tylko 6 skoków.

Na innego dostawcę internetu. Czy istnieją mechanizmy które pozwolą mi zmniejszyć liczbę skoków(VPN, proxy?), czy obrałem kompletnie złą drogę działania??

Docelowo rozchodzi się o zmniejszenie opóźnień w aktualizacji danych na drodze klient => serwer.

Zmieniłem DNS'y na open DNS, jednak tylko na komputerze(klient) w sieci lokalnej, gdyż router to LIVEBOX, który z tego co widziałem nie ma możliwości zmiany DNS.

Byłbym wdzięczny za pomoc!!

Nie bardzo rozumiem o co chodzi.... Czas połączenia nawet Polska USA to średni ping 150 ms.

Jeśli potrzebujesz ten czas skrócić do minimum jak chodzi o klient serwer != Ty klient to możesz użyć VPS'a w stanach i zdalnego pulpitu, ale i tak będziesz miał te opóźnienia wynikające z ping'a.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chodzi o to, że na chwilę obecną gdybam co może być przyczyną opóźnień w pojawieniu się ogłoszeń u jednej osoby szybciej(kolega) u drugiej później(ja).

Może idę złym tropem, ale na chwilę największą różnicę zauważyłem w tracert i liczbie skoków jaką pokonujemy po drodze.

Z czego innego mogą wynikać te 10sek opóźnienia w aktualizacji ofert tj. jedna osoba może kupić dany przedmiot szybciej niż inna??

Z czego innego mogą wynikać te 10sek opóźnienia w aktualizacji ofert tj
Mogą wynikać z cache strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jako użytkownik nie masz żadnego wpływu na cache serwisu, bo jest to cache po stronie serwera, a nie przeglądarki. Choć od razu zaznaczam, że wcale tam nie musi być tego mechanizmu.

Ilość przeskoków nie ma w tym wypadku znaczenia gdyż IMHO nie powoduje 10 sekundowych różnić chyba, że faktycznie jest jakiś problem z siecią i strona ładuje się po 10 sekundach.

Tak, zamieszkać z ta osoba.

Jeżeli content jest stay możesz spróbowac korzystać z CDNów.

Niestety na długośc trasy i liczbę skoków TY nie masz wpływu - tak jest ustawiony routing i tyle. Rozgłaszanie poprzez systemu BPG u operatorów jest tak a nie inaczej ustawione.

Jesli masz 20 skoków to możesz miec od 18 do 30 skoków realnie w zaleznosci od trasy ... części skoków nie widzisz bo urządzenia są transparentne ...

Jak chcesz mieć szybciej - przeprowadź się do Europy z hostingiem...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Moze niepotrzebnie tak sformuowalem temat. Liczba hopow ti tylko moje przpuszczenia co do PRZYCZYNY problemu. Tak, tamta osoba ma innego dostawce internetu, ale mieszka w PL. Pytania do Was to:
1) Czy to moze byc realna przyczyna i co mozna z tym zrobic??
2) Jakie moga byc inne przyczyny i co mozna z tym zrobic nie biorac pod uwage zmiany dostawcy internetu i przeprowadzki??

EDIT

Nikt mi nie udzieli technicznej odpowiedzi...??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności