Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Zgred, już widzę jak strony wyglądały by, gdyby linki nie miały znaczenia, a tylko treść i optymalizacja strony. Pewnie szukając informacji o np. mechaniku, na każdej stronie byłaby cała historia napraw samochodów, życiorys mechanika, a każda rzecz, którą się zajmuje byłaby osobną podstroną lub nawet STRONĄ. Heh, wolałbym wtedy popatrzeć do książki telefonicznej, niż szukać informacji na stronach ;)

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Piszecie jakby w internecie były tylko strony sprzedające usługi typu hydraulik, posadzkarz czy pokoje hotelowe. Zdecydowana większość wyszukiwań dotyczy znanych ludzi, gier komputerowych, sexu, zakupów, aktualnych wydarzeń itp. To właśnie pod nie była robiona Panda. Hydraulicy bardziej dostają od Pingwina. Zresztą temat usług i zakupów towarów przez wyszukiwarkę jest powoli przez Google zamykany, kto nie będzie płacił - nie będzie na pierwszej stronie i tyle. Myśle, że to dobrze, i tak po stronie nie da się poznać, który hydraulik jest godny polecenia. Na takie hasła zostaną Adwordsy plus, jakies losowe mapki i 1-2 hasła z serwisów typu wikipedia.

Prawda jest taka, że Polacy robią w necie syf potężny. U nas niemal każdy jedzie takim bezczelnym black seo jakim na zachodzie zajmują się tylko "viagrowcy". Zresztą wystarczy poczytać forum. Gdy na pytanie o to jak pozbyć się kopii opisów lub zbyt małej ilości treści na stronie pada odpowiedź "Napisz własną treść" następuje dopytanie: "Ale jak to zrobić bez wysiłku?" Czyli takim "przyciskiem play" jak tutaj ktoś napisał.

Powiem wprost. Polscy seowcy to lenie i kombinatorzy (w złym tego słowa znaczeniu) i tyle. Będziecie dostawac po du**e bo Google ma kasę i odpowiednich ludzi, a wy nie macie ani jednego ani drugiego o chęciach do pracy nie wspomnę.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

UP

kiedyś byłem na spotkaniu o przedsiębiorczości i ciekawostką była negatywna cecha Polaków (złodziejstwo), które bardzo dobrze wpłynęło na banki szwajcarskie. Dzięki tej kombinatorce Polaków (która jest ceniona w innych krajach) Szwajcarskie banki mają teraz zabezpieczenia na najwyższym poziomie :) Także negatyw, ale jednak pozytyw. Kombinatorka jest w naszej krwi, jednak to zależy od nas, czy użyjemy jej do złych, czy do dobrych celów.

Jako, że chyba do niektórych nie dociera co to znaczy czyszczenie serpów,że jakiekolwiek linkowanie strony w otatnim czasie czy też skąd takie "temperatury" na mozacsie pokaże na przykładzie "LINK NATURALNY" . Jeśli wprowadzą to na inne rynki to choćby nie wiem, jakby ktoś był "Biały" i tak źle skończy bo nie jest wielkim molochem.

Prawda jest taka, że Polacy robią w necie syf potężny. U nas niemal każdy jedzie takim bezczelnym black seo jakim na zachodzie zajmują się tylko "viagrowcy".

Jakbyś znał cyrylicę to byś tych głupot nie pisał, jedziesz po ziomkach bo tylko ten grajdołek znasz, ja osobiście totalnie olewam w jaki sposób Polacy pozycjonują swoje strony liczy się tylko efekt, google nie płaci podatków w Polsce więc odemnie mają środkowy palec.

Powiem wprost. Polscy seowcy to lenie i kombinatorzy (w złym tego słowa znaczeniu) i tyle

To ja też powiem wprost - takie bzdury może napisać tylko nieudacznik, który jest leniem i nie potrafi nic wykombinować. To taki ktoś, kto zawsze jest w tyle i nie potrafi sobie poradzić z żadną konkurencją.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

zadziwiające o czym tu niektórzy piszą. Dopóki strona odpowiada zapytaniu i szukający znajduje na niej odpowiedź na wpisane zapytanie to WSZYSTKO jest w porządku. A co kogo obchodzi (a przede wszystkim: co za różnica?!) dlaczego jest na tej a nie innej pozycji? 99,9% użytkowników internetu ma to w d...e i/lub w ogóle nie wie o co chodzi i nad tym się nie zastanawia.

To całe pieprzenie o spamie, black, zepsutym, zakisłym, itd. seo to bzdury wymyślone przez G. jako doskonały pretekst to wymuszania użycia AdWords. Bo gdyby "karali" jedynie za to, za co powinni, czyli wprowadzanie użytkowników wyszukiwarki w błąd i tylko takie strony by leciały to $ z adwordsa mieliby tyle co kot napłakał ;)

Albo jakiś błąd obliczeniowy * albo ostartnia fala banów i akcja Mata z pingwinem jest komuś po drodze (https://www.e-weblink.com/statistic.php?lang=pl) wynik świetny (WYKRES NR 1 )

Jajk to mówia ?! co cie nie zabije to ...

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Powiem wprost. Polscy seowcy to lenie i kombinatorzy (w złym tego słowa znaczeniu) i tyle

To ja też powiem wprost - takie bzdury może napisać tylko nieudacznik, który jest leniem i nie potrafi nic wykombinować. To taki ktoś, kto zawsze jest w tyle i nie potrafi sobie poradzić z żadną konkurencją.

Tak, oczywiście. Tyle, że to nie ja tutaj płacze i psiocze jakie to Google jest złe, ale właśnie gimboseowcy. Jak tak dobrze wam idzie w przeciwieństwie do mnie to chwalcie korpo dzięki któremu macie coraz więcej pieniędzy. Przecież co drugi post to żale typu "w serpach już tylko wielkie korporacje", "kolejna zmiana, która ma na celu podkręcenie sprzedaży Adwordsa". Wiem, że tutaj są sami fachowcy i guru którzy "opony" i " pozyczki" robią w nie więcej niż 3 minuty, tyle, że Matt Cutts, z tym swoim uśmieszkiem na twarzy, właśnie przelicza miliony dolców, które mu wpłynęły w tym mieisącu a wy tutaj produkujecie ścianę płaczu - superfachowcy od siedmiu boleści. Żałosne.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

to chwalcie korpo dzięki któremu macie coraz więcej pieniędzy

Przecież bożka na ścianie nie wyrysuje?

Wiem, że tutaj są sami fachowcy i guru którzy "opony" i " pozyczki" robią w nie więcej niż 3 minuty

Nie wiesz, tutaj w większości są

gimboseowcy

którzy produkują tematy i posty takie jak Ty. Ten kto z tego żyje musi odnaleźć się po każdym update i to bardzo szybko i uwierz mi, że nie ma czasu wtedy na "ściany płaczu", bo te zakładają Ci, których to już przerosło. I z drugiej strony dobrze, bo coraz luźniej w serpach się robi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

którzy produkują tematy i posty takie jak Ty. Ten kto z tego żyje musi odnaleźć się po każdym update i to bardzo szybko i uwierz mi, że nie ma czasu wtedy na "ściany płaczu", bo te zakładają Ci, których to już przerosło. I z drugiej strony dobrze, bo coraz luźniej w serpach się robi.

Jak dla mnie w przeciągu jakiś 6-7 lat była tylko jedna poważniejsza zmiana(ok. rok temu - każdy pamięta), reszty pand, pigwinów i innych update'ów nie odczułem i niczego nie zmieniałem i jest ok.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Jakby korpogoogle miało szczere zamiary i inteligentny algorytm, którym się tak chwałą to:

1. Nie byłoby disavow
2. Nie było by kar, bo złe linki byłyby po prostu ignorowane
3. Nie wylatywałyby nikomu nie szkodzące strony, które obrywają przez przypadek, lub dzięki depozycjonowaniu, ponieważ --> pt. 2

Byłoby pięknie ale... wtedy nie byłoby adwords :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Jakby korpogoogle miało szczere zamiary i inteligentny algorytm

Mają i jedno i drugie.

szczere zamiary - kasa

inteligentny algorytm - szczere zamiary

Amen

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Wszyscy śmieją się z profesjonalizmu SS a ich stronka w topach na pozycjonowanie :)

Nie jedna, a dwie stronki :)

Ale stron ich klientów to ze świecą szukać :D

Panie i Panowie ,

nie oszukujmy się, produkujemy chujdyliardy syfu i pakujemy w sieć , nic dziwnego, że potem następuje kontrakcja ze strony korpogoogle , nikt nie lubi przecież jak obcy przechodnie srają na prywatną wycieraczkę ;).

Przy okazji tych kontrakcji po tyłku dostają "normalne" serwisy.

Tak naprawdę szczerze, to w meczu o puchar hipokryzji pomiędzy Google i "pozycjonerami" jest 1 : 1

:D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności