Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tam sie wydaje, ze w Bingu starają się mieć jak najbardziej podobne wyniki do tych z Google...

I mają, tylko wyjątek jest tam dziś taki, że nikt nie karze stron za łamanie jakichś wytycznych dla stron, które są wytycznymi pod adwordsy.

Ja już dawno temu zauważyłem (i nie tylko ja na tym forum), że Bing zrobił się to taki G z przed "pozytywnego" wpływu na obecną "jakość" organików Srand i Sringwinów :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mniej spamu łykją i mniejsza szansa jest na spotkanie tekstów wygenerowanych

I tu Cię zaskoczę. Bing całkiem nieźle sobie radzi z takim tekstem, wymieszanym w najróżniejszy sposób. Testowałem na kilku stronach. Bing początkowo je zaindeksował i kilka dni później wywalił te strony z indeksu. W Google site tych stron nadal nieźle się trzyma. Powiem jeszcze, że strony są języku PL.

Więc to chyba nie przypadek, że Bing ma coraz lepsze wyniki.

pytanko - czy ktoś już oferuje swoje usługi jako pozycjonowanie w bing ? bo kiedyś się robiło wp,onet,interia, ( element usługi ) do czasu aż poszedł netsprint i własne systemowe precz wspominalo sięo ich wysz

To jest zasadnicze pytanei na ktore powinnismy sobie odpowiedziec, markując jedną wyszukiwarkę przez ostatnie lata zrobilismy im branda :)

Tak czy owak, grając przez ostatnie lata z jednym partnerem się od niego uzalezniliśmy wykończając konkurencję - teraz tylko gra o tron rozgrywa się pomiędzy 2iema wysukiwarkami które mogą już być dogadane w tych* sprawach

e: byki

jak chcecie zmienić wyszukiwarke na bing w polsce, to tylko i wyłącznie wmówienie dzieciakom że używanie google nie jest trendy i że ludzie ustawiają tam wyniki ograniczając pole widzenia dla szukających do najbliższego sklepu monopolowego - zróbcie aplikację na smartfoniaka dla osób które uzywają google i które nie używają google a używają bing , żeby było widać kto szuka w G. wmawiając dzieciakom że wyszukiwarka google nie jest trendy ( to czy magazynuje coraz więcej daty o nich nei wiadomo po co ... i inne takie tam ... to dzieciaki mają w d**ie ) to może za 10 lat się coś zmieni .

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Ja to się dziwię, że Bing nie wykorzystuje tych "aktualizacji" w G i nie reklamuje się agresywnie, ba, agresywnie, w ogóle. Kasę mają i jakby wyczekiwali, aż G się samo rozłoży. No ale może mają reklamę gdzieś na końcu strategii marketingowych :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Bing jest jak Google sprzed paru lat. W bingu na dość trudną frazę na 7 pozycji wisi moja strona, którą usunąłem rok temu i znajduje się tylko informacja z masternetu, że poprawna zawartość domeny: **************** w chwili obecnej nie może zostać wyświetlona. Generalnie bing tak jakby ignorował spam, strony słabo linkowane są wysoko.

U mnie na polskich stronach rośnie ruch z yandexu o.O Z Binga mało, bo na paru stronach musiałem go zablokować - boty zarzynały hosting.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Panowie, od dawna z utęsknieniem patrzycie na Binga ale prawda jest taka że jak by miał nawet 50% rynku to zmieni algorytm. Pamiętajcie "udoskonalenia" zawsze następują jak jest ruch w biznesie.

Google się stara dać naturalne wyniki ale przecież coś musi być określeniem rankingu - a nie da się tego zrobić naturalnie bo zawsze będzie takie czy inne pozycjonowanie.

To jest dziedzina jaka nigdy nie zostanie pewnie rozwiązana.

A może G chodzi o to aby treść budować na jego stronach, jego blogach, jego socialach a nie gdzieś indziej.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

A może G chodzi o to aby treść budować na jego stronach, jego blogach, jego socialach a nie gdzieś indziej.

Nie widać jakiejś dominacji blogspota w wynikach. Z drugiej strony już swoje strony to pewnie monitorują ostro pod kątem linkowania.

Nie widać jakiejś dominacji blogspota w wynikach. Z drugiej strony już swoje strony to pewnie monitorują ostro pod kątem linkowania.

Wręcz przeciwnie - blogspoty zarejestrowane i potwierdzone smsem mają się bardzo dobrze, szczególnie u spamerów z viagą i outletami :D Ale nie wiem jak to się zachowa w pl, nie próbowałem.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności