Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Jak jest okupacja to i jest ruch oporu - nie napiszę publicznie co właśnie robię ale gorzko finansowo pożałują tego co robią. Wszystko im się odbije czkawką.

Chcesz Google z torbami puścić? :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie znikną - poniosą straty finansowe, które w polskiej placówce będą widoczne. Nie duże (w porównaniu do ich budżetu) ale odczuwalne. To będzie znak, że jakiś sprzeciw jest :)

ps. i nie ucierpi na tym żadna polska firma :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie znikną - poniosą straty finansowe, które w polskiej placówce będą widoczne. Nie duże (w porównaniu do ich budżetu) ale odczuwalne. To będzie znak, że jakiś sprzeciw jest :)

Bardzo dobrze chłop gada ! Polać mu! I sam sie przyłącze do ruchu oporu.

Pożyczki na każdą okazje - TanieChwilowki.net

Nie wiem co, nie wiem czy się uda, ale jak polecą im po kieszenie, to życzę powodzenia :piwo:

a jak znikną z PL to i masz skrzynę dobrej whisky :)

A na czym będziesz spamował na yahoo ;), a tak na kilku frazach widziałem ze w dół poszły stronki robione 301

Doceniać należy zapał, ale ich zaokrąglenia przy wynikach finansowych - tak myślę - są o niebo większe niż straty, które zakładasz wywołać. Pomijam, że mało prawdopodobne by jakiekolwiek wywołać się udało.

Potwierdzam SPADKI

i to spore na wszystkie domeny.

z TOP10 na pozycje 50-80 a kilka fraz wypadło poza 100.

Dzieje się tak od 3 dni, ale dzisiaj to już najmocniej przywaliło...

W sumie uwaliło mi około 50 fraz

Firma VECTRUM

Dla chcących sprzedać auto polecam - Skup samochodów Poznań

ewentualnie mogą jeszcze bardziej podkręcić śrubę :D

ps. i nie ucierpi na tym żadna polska firma

Szlachetnie z Twojej strony. Niestety obawiam się, że jakikolwiek atak na google nie przyniesie żadnego pozytywnego rezultatu. Najlepsze było by stworzenie i wypromowanie wyszukiwarki opierającej się na innych zasadach niż google a to się nie udało nawet dużym graczom (Yandex).

Tak długo jak koprpo google będzie mieć faktyczny monopol na naszym i innych europejskich rynkach to tak długo praca SEO będzie pełna stresu i niepewności. Przy każdym większym wahaniu pozycji będą się pojawiać takie tematy na tym forum.

Czy teraz jest jakiś update? Coś tam się dzieje - pytanie tylko czy sprawa będzie gruba czy też może to tylko efekt jakiejś drobnej modyfikacji, która akurat właśnie wywołała reakcje łańcuchową.

Tak sobie myślę, obserwując ostatnie 2 lata zmian, że google kiedyś zadławi się tym spamem jaki prowokuje. Bo przecież to, że najczarniejsze techniki pozycjonowania nadal świetnie działają (a powstają gorsze i gorsze) jest winą tylko i wyłącznie Google - dają po du**e za w miarę fajne, jakościowe linkowanie, nakładają filtry zupełnie bez powodu itp? Więc ryzyko black hat w stosunku do innych metod spada - i takim sposobem w wynikach wyszukiwania jest coraz większy syf.

Tak wielki, że przełamuje moje przyzwyczajenia odnośnie wyszukiwania.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności