Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
za pomocą javascript, flasha itp

Zapomniałeś o javie, która jest bardzo ważna - mac sieciówki zdaje się ani js ani flash nie wyciągnie tylko java.

Generalnie instalowanie pluginów w przeglądarce to ryzyko udostępnienia wszystkiego do czego ma dostęp dany program/plugin bo czysta przeglądarka zwłaszcza bez js itp. raczej dość mało udostępnia.

No i trzeba pamiętać, że zwykłe kasowanie ciastek nie kasuje ciastek flasha ;)

PS: Dawno się nie interesowałem tematem, także jeśli jestem w błędzie to proszę o poprawkę i mile widziane jakieś przykłady lub źródła ;)

myślisz, że za pomocą javascript, flasha itp da się wytargać wszystkie dane z komputera

Google za pomocą flasha monitoruje YT. Do innych usług stosują javascript.

Flasha łatwo sprawdzić kto ile wyciąga, im większy plik .sol tym więcej danych. W technologii flash cookies nie ma ograniczenia do 4KB na ciasteczko jak w zwykłych.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Cyber - jaki masz pomysł ?

Po prostu trzeba uruchomić debuggera przejrzeć kod google chrome i szukać funkcji systemowych które odwołują się do odczytu plików z dysku twardego itp.

Kiedyś testowałem kliki we własne frazy, oczywiście z jednej przeglądarki nic nie wchodziło więc uruchomiłem VirtuaBoxa i po kolei różnego rodzaju linuxy oraz windwowsy w wersji live i dalej nic nie wchodziło.

Istniej bardzo dużo możliwości zdobywania danych na temat użytkowników, dlatego nie sądzę aby test z poniższego linka przyniósł korzystne rezultaty.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/197038-robie-test-ogromna-prosba-do-wszystkich/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja od dawna gromadzę materiały na temat ochrony prywatności i zagrożeniach i mam tego naprawdę dużo.

Chciałem zrobić stronę na ten temat, może uda mi się w sierpniu, ale jak to bywa ciągle jest coś pilniejszego.

Dodatkowo osobny dział poświęcę zagrożeniom ze strony Google.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

Dzisiaj wreszcie miałem jakieś ruchy na kilku frazach. Wcześniej przez 2 miesiące nawet o 1 oczko się nie przesuwało.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Z moich obserwacji: coś tam się zaczęło ruszać ale wygląda dalej na czynnik: stara domena, bez bl - czym mniej tym lepiej, "piękny" content - czyli bzdura, ręczna moderacja z lagami rzędu jednego roku a głównym czynnikiem wpuszczania ich własne widzi mi się. Słowa i treść domeny niekomercyjna - pokaż, że nie chcesz zarabiać i lubisz robić coś za darmo to będziesz miał topy :)

Oprócz tych wytycznych co któraś domena przebija się tradycyjnymi metodami, czyli linkowaniem :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

ręczna moderacja z lagami rzędu jednego roku a głównym czynnikiem wpuszczania ich własne widzi mi się

Coś w tym jest. Nawet nie chodzi już o content (słowo pisane) tylko o piękne grafiki, loga i obrazki.

Mały case study:

Strona ładna, dopieszona - dostała X linków - weszła na pozycje 8-20 na kilka fraz które były robione.

Strona mniej ładna - dostała te same linki - weszła do 2 dziesiątki.

Po miesiącu od wrzucenia linków na stronę 1 linki zostały zmienione na stronę numer 2 (strona 1 została BEZ linków). Tydzień po tej zmianie strona 2 na tych samych pozycjach, strona 1 na pozycjach 1-3 :D

Wygląda to tak jak by ręcznie monitorowali bardziej oblegane frazy i ręcznie ustawiali co im się podoba a co nie (nie patrząc już na linki). Całe to zamrożenie wynika z tego, że akurat dana branża nie jest na "tapecie" do moderacji i można czekać nawet do miesiąca. Przy czym frazy hydraulika z pcimia robi się byle pierdem - czyli przy ostatnim apdejcie "paydaj loans" mogło to wyglądać tak, że po prostu - określili dane słowa kluczowe i jeżeli domena ma linki z takim anchorem to jej pozycje czekają na ręczną moderację. Raz na miesiąc wchodzi kolo i ręcznie ustawia dla danych fraz pozycję na podstawie wyglądu strony wg swojego subiektywnego odczucia. Jeżeli już wpuszczą na daną frazę jakąś stronę to reszta fraz na które była linkowana dostaje zielone światło i tutaj już walczy na linki z pozostałymi stronami, które zostały wpuszczone do top10. Wydaje się to w sumie banalne, bo ile tych fraz bardzo konkurencyjnych jest w danym kraju? 200-300? Wystarczy że zrobią sandboxa na te najważniejsze, które każda strona zdobywa w danej branży (opony, kredyty, pożyczki) i od razu strony linkowane na te frazy lecą do moderacji.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake, to wygląda w ten sposób, jest nowa domena, jeżeli jest ładna i ma viralny, pożądany kontent, to zyskuje traffic, więc logicznym jest, że może też zyskiwać linki. Jeżeli kupujesz domenę i walisz w nią na dzień dobry 100 linków, to już jest spalona na starcie, bo skąd ma mieć linki, jak nigdy nie miała trafficu. Nie moderuja niczego ręcznie, mają wyśrubowane pierd...ne widełki na levelu hard

btw. ewolucja seo:

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

i walisz w nią na dzień dobry 100 linków, to już jest spalona na starcie

Nigdy nie walę w domenę 100 linków. Minimum to 5k, więc nie zaprzątaj sobie głowy bajkami z mchu i paproci.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności