Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ile moderatorów jest potrzebnych aby obsłużyć wszystkie wrażliwe frazy ?

Max 100, nie stać ich? Jak już pisałem w "zamrożonych" frazach ruchy są widoczne co jakiś czas - nie ma tak, że po 2 dniach wchodzą topy jak wcześniej. Wchodzą, ale trzeba czekać - tydzień do miesiąca, nie jest to dziwne? I nagle jak pojawiają się ruchy to na wszystkich stronach w danej branży i do góry idą tylko te "ładne" (z tą samą treścią co te brzydkie i z tymi samymi linkami).

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie wiem, czy zauważyliście ale 25-26 poszedł taki mini update pt: wywalili mi wszystkie nowe strony, które zrobiłem po update. I brzydkie i ładne i pchane spamem i nie - bez znaczenia. Po prostu przeszły przez zamrożenie, udało się jakoś to oszukać to dopadli później. Nadal się trzymają uparcie działań pt - nikogo nie wpuszczać, nikogo nie wypuszczać.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie - na pewno nie bo to były różne strony, różne serwery, różne metody - jedyna cecha wspólną - zrobione ok tydzień po ostatnim update. Te zrobione dwa tygodnie przed i dwa tygodnie po mają się dobrze :) Po prostu odstrzał tego co powstało zaraz po wylotce.

Nie wiem, czy zauważyliście ale 25-26 poszedł taki mini update

Zdaje się że grzebnęli coś w lokalnych więc może dlatego coś tam drga...

https://www.seroundtable.com/google-local-search-algorithm-updated-18904.html

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak za mało treści? Ale w sensie te wasze strony już były w top10 czy tak profilaktycznie wszystkie nowe?

Tam gdzie ja siedzę, jak dostaniesz filtra to zmieniasz domenę, także wszystkie były nowe.

A "mało treści" to one nie miały. Pisane z palca, pod użytkownika. Gdyby przyczepiali się do ilości/jakości to prawdopodobnie 99,99% stron z indeksu musieli by usunąć. Tam bardziej chodziło o charakter sprzedażowy strony.

Też się domyślam, że nie za linki bo na wielu nie było złych linków. Czyli paranoja postępuje, oby tak dalej google, Bing już czeka :)

Intru odpal PW na chwilę bo mam jedno pytanie. Ewentualnie gg ;)

Ja od 8 lat nie dostałem bana a filtry się zdarzały. Od 1 miesiąca czasu, dostałem 2 bany na www.

Usuwają www np. z katalogami filmów (coś jak filmweb).

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Tutaj ewidentnie nie chodzi ani o treść ani o linki, chodzi po prostu o to, żeby jak najdłużej przetrzymać ludzi bez stron i bez pozycji, żeby wymusić zakup reklam. Nie trzeba być księgowym, żeby wiedzieć, że często cena adwords za jeden dzień = zakup 30 lub więcej domen pod nowe stronki :)

Na tych domenach po raz pierwszy testowałem GWT - oczywiście nie ma tam żadnych powiadomień, bo powiadomienie = opcja dialogu, walczenia o to, żeby przywrócili. Brak powiadomień = nie, wszystko jest ok strona nie spadła za karę, po prostu napisz ładniejszą treść, koniecznie infografiki i tak, żeby użytkownik czuł się spełniony i w euforii jak przeczyta Twoj wspaniały content, do tego zaciśnij mocno kciuki, poczekaj 3 lata i będzie dobrze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności