Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

wywalili mi wszystkie nowe strony, które zrobiłem po update. I brzydkie i ładne

zastanawiam sie ile mozna tak natrzaskac wartosciowych stron zrobionych "po updacie" - czyli w ciagu ilu dni ? a moze minut ? z jakiego punktu widzenia byly ladne ? Dla Google chyba jednak nie byly za ladne. Probujesz wpuszczac masowo gnojowke do wynikow i placzesz ze sprzataja i odgrazasz sie bingiem. jesli bing taka gnojowke jak robisz lubi trzymac w topach to jemu gratuluje

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Słuchajcie (nie chcę nowego wątku na moją okoliczność zakładać), może to tak być, że lepiej nie linkować jak się ma duży site i ruch się ma z podstron (z frazami niezbyt konkurencyjnymi) a nie z głównej? Bezpieczne i skuteczne?

Dla Google chyba jednak nie byly za ladne. Probujesz wpuszczac masowo gnojowke do wynikow i placzesz ze sprzataja i odgrazasz sie bingiem. jesli bing taka gnojowke jak robisz lubi trzymac w topach to jemu gratuluje

taa a G. na pewno się przejmuje czy strona "ładna" czy "nieładna" ;) chodzi o $ a nie "ładność".

Lecą moderacje co miesiąc lub dłużej. Nie chodzi tylko o dobrą treść, ale często dostosowanie się do wytycznych, które gdzies tam mają ukryte w zależności co sprzedajesz, itp. Żeby teraz oblegać topy profil linków musi byc naprawdę dobry + strona też wyglądać dobrze i być max. wyróżniająca się od pozostałych.

Przerabiałem to już z 3 miesiące temu. Leciały właśnie partie stron robione na szybko, grafiki ładne itp. Zawsze ostała się jedna najlepsza. Zwykle ma to miejsce przy top 10. Z dalszych pozycji raczej nie moderują.

Poprzeczkę jakości podniesli na prawdę wysoko, ale najbardziej śmieszy to, że ktoś te wyniki ręcznie jednak układa ;] to jest absurd...

O_o

wywalili mi wszystkie nowe strony, które zrobiłem po update. I brzydkie i ładne

zastanawiam sie ile mozna tak natrzaskac wartosciowych stron zrobionych "po updacie" - czyli w ciagu ilu dni ? a moze minut ? z jakiego punktu widzenia byly ladne ? Dla Google chyba jednak nie byly za ladne. Probujesz wpuszczac masowo gnojowke do wynikow i placzesz ze sprzataja i odgrazasz sie bingiem. jesli bing taka gnojowke jak robisz lubi trzymac w topach to jemu gratuluje

A tutaj się zdziwisz bo to co robię dzielę na dwie kategorie:

- byle co pchane byle czym w google.com i tam mi wszystko pięknie wchodzi bo używam tumblr i innych dużych serwisów. Strony generuję automatycznie i linkuję automatycznie na dużą skalę. Na 100 takich stron wchodzi ok 20-30 i się ładnie trzyma.

- w pl robię ładne strony a raczej robią je moi klienci i podsyłają. Te strony wchodzą gorzej a co byś chciał na takiej stronie mieć ? mała firma, kilka podstron, rzetelne informacje, nie najgorsza grafika. Czego trzeba więcej ?

Klient szuka serwisu sprzątającego to przeklikuje w 2 minuty i się kontaktuje a nie oglądą inteaktywny, kostiumowy film z musicalem na temat wycierania kurzy, później czyta 101 porad jak wytrzeć talerz, żeby nie było zacieków a później nie zamawia usługi bo serwis jej non-profit, aby ludziom żyło się w szczęsciu i z uśmiechem na twarzy :D

O podziale na non-profit i komercji pisałem już rok temu, teraz po prostu defekt mózgu googl postępuje :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

to algorytm a nie absurd :)

teraz dobre znajomości to podstawa :)

Czyli jesteś cyberbotem, masz znajomości z algorytmem :D

A tak po ludzku mówiąc to w ()() byłeś i gów...o widziałeś.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

O tym czy bing czy G będzie na topie decydują użytkownicy klikając ikonkę na kompie, a ich los spamerów niewiele interesuje. To że nam coraz ciężej jest wpływać na wyniki, dla przeciętnego Kowalskiego nic nie znaczy. No cóż kiedyś musiał nadejść koniec łatwego pozycjonowania, jak tylko masowo pojawiły się automaty stało się jasne ze G coś musi zrobić aby się nie zatkać produkowanym na tony spamem.

Strony generuję automatycznie i linkuję automatycznie na dużą skalę. Na 100 takich stron wchodzi ok 20-30 i się ładnie trzyma.

sorki , ale jesli to jest duza skala to faktycznie

Smiem twierdzic ze sa tu tacy co naprawde dzialaja na duza skale i siedza cicho i nie placza i nie chwalo sie ze wbijaja masowo w topy wszystko dzieki tumblrowi :)

Klient szuka serwisu sprzątającego to przeklikuje w 2 minuty i się kontaktuje a nie oglądą inteaktywny

nie w tym rzecz . Kwestia jest inna : dlaczego nagle kilka Twoich stron ma wpasc jak kometa w top i tam zostac ? Jakie by one nie byly piekne to ta reklamowana przez Ciebie firma sprzatajaca musi poczekac niestety na zdobycie pozytywnych opinii i zasluzyc na wysokie pozycje . koniec latwizny dopoki tego nie zrozumiesz to faktycznie Bing Ci pozostaje

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Od momentu kiedy są z linkami :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Intru co Ty tam wbijasz... jakbys wbijal to bys tak nie miauczal jakie to google be i fe tylko robil swoje;) Nie strasz bingiem bo jak pacze na staty i stosunki B do G to jeszcze chyba lata swietlne musza minac zeby Bing cos znaczyl.

Ja nie miauczę, śmieję się z tego. A podam przykład - ostatnio to obserwuję bo to jest pokaz ułomności "content is king" i innych bzdur:

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=ninja+kingdom+hack

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=candy+crush+saga+android+hack

Da się ? Da się!

Te i podobne frazy, w topach królują:

- pinterest, imgurl

- tumblr, blogspot, wordpress

- reddit

- tickety sourceforge (tworzą system ticketów, gdzie wrzucają content)

- google docs (HAHAHAHAHA)

- Ebay guides (wrzucają śmieci na profile użytkowników Ebaya)

- youtube, vimeo, dailymotion

- spamowane klony wikipedii o dużym TR

- ogólnie wykorzystywanie domen o dużej "wartości" dla google

Śmietnik na śmietniku. Czemu tak się dzieje ?

- nikt nie kupi adwordsów na te frazy bo to są konkursy sms

- google promuje największych ? No to teraz mają :D

Te śmietniki się trzymają w wynikach znakomicie - łatwo wchodzą i są stabilne bo algorytm ma takie coś if: duże korpo lub duży znany serwis: filtry off :)

ps. Studenciak mówisz mała skala ? A skąd wiesz co ile dni wchodzi kolejne 100 stronek, może codziennie ? A może 100 na jedną maszynę (Xrumer, GSA) a maszyn mam kilka ?

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności