Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie wyleciała z indeksu domena www.centrum......24.pl Pewnie po tych 300 skargach - spam raportach o ktorych pisała pewna babka na google products forum :) że od roku domena okupuje topy na wiele fraz finansowych. Cóż, jutro pewnie koleś zrobi 301 ale z moich obserwacji wynika że to nie pomaga na długo.

Niestety jeśli ktoś nie potrafi zrobić takiej strony i wbić jej w topy to pozostaje mu tylko wyrzucanie swoich frustracji na forum google i słanie setek spam raportów. Coś na zasadzie: "Ja nie potrafię to inni też nie będę zarabiali". Bo co jej ta strona przeszkadzała? A nie przeszkadzała jej. Po prostu bolało ją to, że ktoś zarabia a ona nie potrafi. Ile czasu zajmuje walka z takimi stronami? Wysyłanie setek spam raportów i pisanie na forum google? Czy nie lepiej w tym czasie zrobić własną stronę i próbować podobnie ją wbić? Wszyscy byliby zadowoleni. Pani jest pewnie dzisiaj bardzo z siebie dumna. Ręce opadają patrząc na to jak sami sobie rzucamy kłody pod nogi.... Komuś się udało oszukać google? Brawa dla niego, jest dobry i niech zarabia jak najwięcej, a ja postaram się zrobić podobnie. Czy tak nie jest łatwiej i lepiej dla wszystkich?

Najlepszy stomatolog i ortodonta w Katowicach - Freshmed - piękny uśmiech to zdrowy uśmiech :)

Ale jak ją prosili na tamtym forum by podała swoją stronę, bo chcieli jej podpowiedzieć co może poprawić na niej by wyprzedzić konkurencję to nie chciała podać :) Tu macie cały wątek:

https://productforums.google.com/forum/#!category-topic/webmaster-pl/indeksowanie-i-ranking/jpuoHN1Zsnw

To zazwyczaj osoby, które zarabiają po 200-500 zł miesięcznie na biednych stronach. Tracą długi ogon i jest płacz, donosy, itd. Boją się swli, giełd linków i liczą, że będa wtopach.

Najgorsze, że dla tych 200 zł upierd...lą kogoś kto zarabia xxx 000 zł miesięcznie.

Kilka lat temu robiłem ubezpieczenia komunikacyjne. Przez 3 lata oblegałem topy wyciągając sporo kasiorki, ale nie było przypadku, żeby ktoś kogoś podpierd...ł.

Było nas tam ze 3 osoby łącznie i w zasadzie po pewnym czasie wszyscy się znaliśmy. Mając 90% wyników organicznych walczyliśmy o stawki dla wszystkich. Jeśli firmy ubezpieczeniowe nie chciały płacić stawek korzystnych dla obu stron to wszyscy programy wstrzymywaliśmy. Najdłużej po miesiącu stawki były jak trzeba.

Mimo, że jeden zarabiał więcej, potrafiliśmy się dogadać i działać wspólnie.

Obecnie SEO to jakaś padaka jest.

O_o

szkoda to w ogóle komentować... zarówno samą "autorkę" tego wpisu i jej wypowiedzi, jak również odpowiedzi innych osób:)

Zamiast dobitnie uzmysłowić tej Pani, że kapusiostwem nie wbije swojej strony do topów i ogólnie potępić jej działania to jeszcze teksty w stylu

"Jeżeli Twoja strona jest lepiej zbudowana wkrótce najpewniej przeskoczy konkurencje."

........

Płaczecie tu jak baby na pogrzebie-zrobcie dobra strone,zainwestujcie w to kase i czas i oferujcie coś konkretnego dla ludzi,no chyba ze sie boicie ze

Jeśli firmy ubezpieczeniowe nie chciały płacić stawek korzystnych

przyjdzie wlasnie taki cwaniak co nie ma nic do zaoferowania tylko characz okresli sobie za to ze on zajmuje topy i nic nie zarobicie na dobrym biznesie .

robicie goowienka wpychacie je w topy i cwaniakujecie , a pozniej placz ze wylot i ze" kasiorka" nie plynie bo ktos podkablowal . sami sie kablujecie nawzajem

Zabierzcie sie za prawdziwy biznes a nie lekkie cwaniackie pieniadze

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Jedna podstrona zapleczowa z TOP18 do TOP4 która była mocno "zapisana" treścią. Czyli widać w jakim kierunku warto iść. Tylko tyle zauważyłem. Z długiego ogona też dla tej samej podstrony dużo fraz wskoczyło do TOP10.

Pozdrawiam, Vanda
ogolne-tematy.pl

Jedna podstrona zapleczowa z TOP18 do TOP4 która była mocno "zapisana" treścią. Czyli widać w jakim kierunku warto iść. Tylko tyle zauważyłem. Z długiego ogona też dla tej samej podstrony dużo fraz wskoczyło do TOP10.

Przypadek... U mnie niektóre strony "mocno opisane" nawet nie drgnęły... a mniej opisane wskoczyły w topy...

U mnie wszystko zaczęło się od niedzieli. I od tego czasu są spadki. Tak jak wstępnie przeglądałem dziś rano pozycje, to od jutra system monitorowania pozycji będzie cały na czerwono. Prawdę mówiąc, sam już nie wiem na co zwracać uwagę przy pozycjonowaniu. Wydaje cię, ze wypozycjonuje się stronę, strona pobędzie w topie 3-6 miesięcy i spada po update.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności