Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuje albo zmienić temat tego TEMATU, albo pisać na temat. Nie ukrywam, ze codziennie zaglądam na to forum, ale widzę zaczyna się robić ono plotkarskie a nie fachowe.
Pozdrawiam
Krzysztof

@krzys2, a co w tym temacie można więcej napisać. Wg. mnie temat jest już wyczerpany, wnioski zostały wyciągnięte. Przypuszczam, że moderatorzy nie zamykają, bo z każdą zmianą będzie ten sam wątek zakładany. I dowiesz się, że tu mu spadło, tam urosło, temu zamroziło. Ostatecznie wyjdzie - kupuj AdWords, Google liczy na $, a faktem będzie to że wyniki są coraz bardziej do (Y).

samsung galaxy s5 opinie 2014

Bo takich rzeczy już się nie szuka w Google:

https://www.bing.com

Google to przeżytek.

sprawdziłem wyniki pod te frazę również w Google - sorry ale nie widzę nic lepszego w Bing :)

8 tych samych wyników (nie przywiązywałem wagi do tego co to za strony - chodziło o porównanie trafności), a więc jeśli już pisze ktoś coś to niech chociaż to sprawdzi, czy aby napewno są to "lepsze wyniki" :>

To, że wasza strona tu jest wyżej, a tu niżej to jeszcze nie koniec świata - wasze strony uwierzcie nie są najlepsze i nie muszą być na 1 pozycji w Google :)

Mieli jak głupie. Ja robię w anglojęzycznym G i powiem, ze jeszcze wczoraj wyniki wyglądały w miarę. Z moich obserwacji wynika, że najpierw oberwały słabsze EMD. Miałem nadzieje, że partial match zostaną bo trzymały się długo (od początku zmian) jednak poleciały dzisiaj także. Zostały tylko mało konkurencyjne frazy. Widać, że mielenie zaczęło się od EMD i szło w „dół”. Ciekawostką jest to, że miałem kilka subdomen b. starej domeny. Zasilane były takimi samymi linkami z PBN (rozni rejestratorzy, rozne hosty i A klasy, rozne whois). Co prawda spadły w dół jednak nie zostały przeniesione na koniec serpów jak pozostałe. Wydaje mi się, że na dziś dzień trudno wyciągnąć jakieś w nioski. Wszystko mieli i skacze masakrycznie. Te same strony można znaleźć na kilku podstronach wyników. Trzeba poczekać do końca młynka, żeby wyciągnąć jakieś wnioski.

Pomijając wszystko, to wkxxwia mnie to, ze mieli tak dlugo. Oni ten burdel mają już 9 dzien. To przeginka jakas. Powinni sobie to przeliczyc i wtedy dopiero wyniki wrzucic ;)

Proponuje albo zmienić temat tego TEMATU, albo pisać na temat. Nie ukrywam, ze codziennie zaglądam na to forum, ale widzę zaczyna się robić ono plotkarskie a nie fachowe.

Pozdrawiam

Krzysztof

Bez urazy ale proponuję również się udzielać a nie tylko czytać. To jest trochę zabawne, że wiele osób oczekuje tutaj wiedzy i rozwiązań za darmo a jak temat odbiega to jeszcze się tego domaga.

Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to forum to strata czasu - garstka osób chętna do dyskusji, prawie nikt nie jest chętny do dzielenia się wiedzą za to narzekaczy i trolów coraz więcej (tutaj nie mam na myśli Ciebie).

Wnioski ? Na razie jest jeden - google świadome niszczy gospodarkę, wymusza adwordsy i testuje na jak wiele sobie może jeszcze pozwolić i okazuje się, że na wiele. W USA Bing zaczyna zdobywać popularność, ludzie są coraz bardziej świadomi (zagraniczne fora) i powoli szykuje się przewrót ale jeszcze wiele updatedów minie i wiele osób straci pracę zanim to się wreszcie stanie.

Na zagranicznych forach ludzie czekają na update jak na zbawienie bo liczą, że im strony uwalone przy poprzednim wrócą - oczywiście, że nie wrócą. Mitomani siejący propagandę disavow siedzą coraz bardziej cicho - był złoty interes pt "wyciąganie z filtra" okazuje się, że to tylko mit.

Jedyne na co teraz można czekać to na jakąś odrobinę rozsądku ze strony google, która pozwoli wpuszczać nowe strony. Czy się doczekamy ? Czas pokaże. Oczywiście zaraz się zgłosi grono tych zielonych (u mnie wszystko na zielono) ale bez przykładów i bez jakichkolwiek szczegółów bo wyszło by na jaw, że to frazy, gdzie jeden link to za dużo.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wnioski ? Na razie jest jeden - google świadome niszczy gospodarkę, wymusza adwordsy i testuje na jak wiele sobie może jeszcze pozwolić i okazuje się, że na wiele. W USA Bing zaczyna zdobywać popularność, ludzie są coraz bardziej świadomi (zagraniczne fora) i powoli szykuje się przewrót ale jeszcze wiele updatedów minie i wiele osób straci pracę zanim to się wreszcie stanie.

Gdyby bariery wejścia do biznesu seło nie były zerowe wtedy byłoby lepiej bo Google nikogo by nie niszczyło, lemingów by nie było, blogów eż nie byłoby potrzeba ... Google nie niszczy gospodarki bo niszczy branżę która się dzięki niej pojawiła - wyhodowało sobie jakiegoś wrzoda, którego stara się usunąć. A że na tym wrzodzie pojawiają się inne wrzodziki, które po zakupieniu kilku linków i SWli uważają że już coś umieją to jest jak jest ... ropiejąca rana która ciężko zaleczyć :P (wiadomo co kiedy działało, wiadmo co działa teraz)...

Polska jest bardzo zamknietym rynkiem SEO - zagramanicą nie ma kultu linków jak u Nasz nad Wistulą... ale do tego trzeba dojrzeć - no chyba, że to już zgniły i owoc i zaraz spadnie z drzewa...

W tym roku aktualizacji będzie kilka ... obaczymy co utryzma się na wodzie a co utonie.

Bing - sring - duping ... sorring ale dopóty Googling ma ponad 90% rynku dopóty bing-bing się nie przebije - zwłaszcza w PL.

Wiedza na forum jest - wystarczy cofnąć się do lat 2004-2008 bo historia zatoczyła koło.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zawsze zatacza...

Masz chęc porozmawiać o dzisiejszym SEO? Masz pewne problemy, obiekcje? Napisz. Jestem otwarty na szczere rozmowy i spostrzeżenia poparte własnymi przykładami.

PW lub @ karol_marczak(małpa)kinowoonline.pl

Podsyłam ciekawy temacik https://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/black-hat-seo/689054-common-misconceptions-about-googles-new-30-day-waiting-period-sandbox.html ;) jeżeli nie widzieliście. Ktoś może próbował? Ja dzisiaj puszczam trzy testy. Te same frazy, domeny nie związane z frazami, nowe, świeże, trzy różne metody linkowania. Za dwa tygodnie postaram się pokazać co z tego wyszło, a potem po miesiącu.

Może jeśli nas znów udupią, warto iść inną drogą. Zorganizować się i rozpocząć zbieranie podpisów pod petycją zmuszającą rząd do przegłosowania sprawy nie płacenia przez Google podatków z działań w PL. To zwróci ich uwagę. Następnym krokiem może być promowanie binga, co ma sens bo jeśli Google straci duży procent rynku szybko wyłączy swoje pingwiny itd.

Gotowego rozwiązania nikt na otwartym forum nie poda, bo jaki miało by to cel. Trzeba testować, a testy wiążą się z kosztami, i ogromną ilością czasu spędzonego przy testowaniu. Sępów na forum nie brakuje, którzy liczą na podanie gotowego rozwiązania, ale niestety nie ma tak łatwo.

Mrozy są i co do tego nie ma najmniejszych wątpliwości, oczywiście nie na każdą frazę, ale na zdecydowaną większość, kto nie wierzy, niech przeanalizuje top 100 dla paru popularnych fraz i szuka nowych domen zarejestrowanych chociażby po 1 czerwca.

Trzeba żyć nadzieją, że kiedyś te mrozy puszczą, póki co jedna osoba odpowiedzialna za to czyli Matt, jest na urlopie, pewnie przymusowym, może więc znajdą się osoby, które posprzątają po nim ten bajzel.

A co do binga, to sorry, ale nie zmusicie ludzi do korzystania z binga, a wątpię, żeby przysłowiowego Kowalskiego obchodziło to czy są mrozy czy ich nie ma.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

"kowalski" ma w d*pie, czy pozycjonerom wchodzą frazy, czy są przymrożone, do momentu gdy znajdują w miarę sensowne wyniki, to korzystają z G. A jaką niby gałąź gospodarki rozwala G, handel podróbkami, viagrą, czy udzielanie szybkich pożyczek. Topy nie są puste, są po prostu inne stronki niż my chcemy i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności