Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

obecnie chcę przepuścić właśnie testy pod moje obserwacje. Obecnie mogę podzielić się takimi spostrzeżeniami, związanymi z domeną, z którą walczyłem po pingwinie 2.1 i udało się wywalczyć TOP2 dla każdej z fraz. Domena robiona GSA tylko i wyłącznie, ale projekt (bez modyfikowania plików silników) ustawiony tylko i wyłącznie na polskie "cele". Strony nie ruszył żaden update ;) Wiem, że trafi to do pijawek, ale może osobom, które z pozycjonowania starają się mieć grosz na życie, a nie na browara codziennie pod sklepem, pomoże ;)

Zgred - nie zgodzę się. Cofnijmy się w czasie - jakies 9 lat temu bylem kolejnym studenciakien bez grosza i perspektyw. Pojawil sie internet, pojawily sie mozliwosci.Kazdy mial szanse.

Byl internet (nie mylic z google) byly mozliwosci, cos nowego, cos dobrego. Google w sprytny sposob PRZEJELO KONTROLE nad internetem i doprowadzili do tego co mamy teraz - czyli internet dla wielkich (i placacych im) a biedny student moze juz cwiczyc zmywak bo firmy nie zalozy jak nie ma budzetu na reklame.

Nie mozesz nazywac kilku tys osob zajmujacych sie SEO profesjonalnie lub dla wlasnych potrzeb wrzodami.

Google NISZCZY gospodarke poniewaz celowo UKRYWA strony, na ktorych nie zarabia. Dotyczy to nie tylko firm SEO tylko kazdej poszkodowanej firmy, ktora wykorzystuje internet jako reklame. Brednie typu 'slaby content', czy 'nienaturne linki' nie sa tu zadnym usprawiedliwieniem.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wiesz... pisałem z punktu widzenia Gugla ;) To była metafora :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

czy aby napewno są to "lepsze wyniki"

W tym momencie są porównywalne (G cały czas miesza), ale jeśli się szuka na pierwszych 8-miu stronach, nie zaglądając do tego co zawierają strony, to nie ocenisz trafności. Tylko, że w Bing te wyniki są w miarę stałe, a w G jeśli coś znajdziesz i nie zapiszesz sobie w zakładkach, jutro możesz już nie znaleźć.

Dziś szukałem w G EKG [moje miasto] i gó**o znalazłem. Bing wskazał na ZUMI, z konkretami (czyli listą poradni wykonującymi badania).

Tylko, że w Bing te wyniki są w miarę stałe

he he i tutaj zacytuje sporą grupę użytkowników mających problem do Google, za to, że ich strony nie wchodzą do TOP: "Wyniki są zamrożone". To jak w końcu mają być zamrożone czy nie ?

Zamrożone wyniki to opinia części branży ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To jak w końcu mają być zamrożone czy nie ?

Ja tam żadnych zamrożeń nie obserwuję, ale ja nie walę na główną frazę, tylko na setki drobnych fraz. Nie pcham się w jakieś mrożonki bo to się dziś nie opłaca (za duże koszty, za dużo roboty). G miesza od kilku dni - tu + a tam -. W jeden dzień są TOPY, a jutro ich już nie ma. Taki trend utrzymuje się raz na jakiś czas.

Szukając czegoś też nie wpisuję np. "opony", tylko piszę dokładnie o co mi chodzi np. "opony zimowe michelin opinie użytkowników", więc może też dlatego nie zauważam tego co inni.

Olkus - można walić i na 1 anchor i mieć topy ;) przymrozki są gdzieniegdzie Ale co jakiś czas puszczają więc naprawdę nie ma co narzekać

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Sa rozne wylotki i rozne typy kar. Blokuja glownie frazy jednowyrazowe oraz frazy mocno komercyjne. Oczywiscie, ze na frazy typu 'rtg zeba lodz' wyniki nie beda zablokowane. Najwyzej strona wyleci pozniej za 'nienaturalne linki' bo przeciez kazdy kto robi rtg zeba powinien bezinteresownie wsponjiec o tym na swoim blogu z linkiem do strony :)

Co do tego co trzeba zrobic. Podam przyklad analogiczny:

Nieswiadomy: popieram inwazje USA na Irak, trzeba walcczyc z terroryzmem.

Swiadomy: USA zaatakowala Irak nie w celu walki z terroryzmem tylko w celu przejecia kontroli nad wydobyciem ropy oraz wprowadzenia szerokopojetego kapitalizmy. Teraz juz wiem i mamy opcje:

1. Trudno i tak kocham USA

2. To jest zle, nie kocham USA.

Uzytkownicy powinni wiedziec co robi google, dlaczego to robi. Ze maja alternatywy i ze moga z nich skorzystac. Co wybierze uzytkownik to jego prywatna sprawa i mozna mu niczego wciskac na sile. Wazne, zeby byl swiadomy.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Od dwóch tygodni walę głową w ścianę. Wyśmiewałem "zamrożenie wyników", teraz gdy pozycje stoją w miejscu biję się w pierś. Małe "ale":

Tak jak kiedyś przed update`em PR, tak teraz google oszczędza moc obliczeniową na tego głupiego zwierzaka. Nie żalę się, tylko zastanawiam się co jutro przyniesie...

D8DIel.jpg

Widać jest stosowny podział na tych co lubią Grenlandię i na tych co wola umiarkowane upały :P nikomu się nie dogodzi...

TheMatthew173: a po cholere Ci updejt PR ? Przeciez leci na bieżąco ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności