Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

eżeli ktoś myśli, że w tej branży są jakieś autorytety i wybitni fachowcy, którym zawsze wszystko stoi to jeszcze chyba nie wie co to za branża.

Uuu i powietrze z Blejka zeszło. A jeszcze rok temu tak prężył muskuły :)

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

TheMatthew173: a po cholere Ci updejt PR ? Przeciez leci na bieżąco ...

Tylko chyba tobie tak leci. U mnie od grudnia ubiegłego roku PR jaki był, taki jest. Na wszystkich stronach, a trochę ich mam.

Swoją drogą na co komu pagerank ? Na swoich stronach nie sprawdzałem od 2005

Systemy wymiany linków nadal punktują za PR. Do tego łosie które kupują linki bezpośrednio - dla nich jakość strony to tylko PR. I nic nie zrobisz, nie przetłumaczysz.

Kocham Polskę

Człowiek wspomniał, że "kiedyś" zastój w pozycjach wiązał się z update`em PR i jaka fala poszła :) Co do Pana Blake, jesteś och-ach seowcem, semowcem itd. i życzę ci sukcesów jak każdemu na tym forum (jeśli takim PRO jesteś teraz, to życzę ci jeszcze większych sukcesów), ale jak wielu na forum twój styl wypowiedzi razi mnie bardzo mocno. Widocznie zajebistość twoja nie zna granic ....

TheMatthew173 - ja wiem, celowo chciałem wywołać mini dyskusję na ten temat. Dziwi mnie, że cały świat SEO, w każdym jednym kraju opiera się o coś, co straciło znaczenie już ok 2005-2006 roku (PR) :D

Zabawne jest to, że google rzekomo kara za linki manipulujące pagerankiem, hmm moje linki zazwyczaj nie mają pageraka, więc jaka manipulacja :D Wolę manipulować pozycjami niż zielonym paskiem z cyferkami od 0 do 10.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Dziwi mnie, że cały świat SEO, w każdym jednym kraju opiera się o coś, co straciło znaczenie już ok 2005-2006 roku :D

Mnie akurat nie dziwi. PR to tak jakby level jakiegoś bohatera w grze komputerowej. Im wyższy tym lepiej i w SEO jest podobnie. Ludzie muszą mieć jakieś krótkie info które informowało by o jakości. Bez tego poprostu wariują. Niewiem jak to opisać, ale kumaci wiedzą o co chodzi.

Zabawne jest to, że google rzekomo kara za linki manipulujące pagerankiem, hmm moje linki zazwyczaj nie mają pageraka, więc jaka manipulacja :D Wolę manipulować pozycjami niż zielonym paskiem z cyferkami od 0 do 10.

PR daje pewne informacje o domenie. Sumując wasze wypowiedzi, jest aż tyle jeleni i amatorów, którzy przejmują domeny z PR na giełdach za grube pieniądze? :)

jest aż tyle jeleni i amatorów, którzy przejmują domeny z PR na giełdach za grube pieniądze?

Widocznie musi im się to opłacać, choć nie wiem czy aktualnie aż takie grube pieniądze to są. Jeśli przeciętny klient naczytał się kiedyś o tym że page rank ma znaczenie (przynajmniej ten widoczny) a tyle zdążył przeczytać nie zagłębiając się w szczegóły to przecież zawsze będzie wolał dodawać do katalogów czy precli z page rankiem niż bez.

Tablice fluorescencyjne Led, banery Led - nowoczesnareklama.enstal.pl

Ja myślę, że to taki wygodny chwyt marketingowy dla sprzedających domeny i linki. Powstało coś lepszego - DA / PA i z punktu widzenia SEO jest lepszym wyznacznikiem. Do tego strona może mieć PR5 a mieć filtr :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Tylko chyba tobie tak leci. U mnie od grudnia ubiegłego roku PR jaki był, taki jest. Na wszystkich stronach, a trochę ich mam.

To jaki jest Page Rank w tym momencie wiedzą tylko w G. Page Rank jest uaktualniany na bierząco, za to publiczna informacja o wartości PR dla danej strony podawana jest raz na ruski rok. Masz po prostu wskaźnik z grudnia, który dzisiaj może mieć zupełnie inną wartość.

Jeśli szukasz taniego kuriera to polecam ofertę tanich przesyłek kurierskich tej firmy. Bardzo konkurencyjne ceny.

To jaki jest Page Rank w tym momencie wiedzą tylko w G. Page Rank jest uaktualniany na bierząco, za to publiczna informacja o wartości PR dla danej strony podawana jest raz na ruski rok. Masz po prostu wskaźnik z grudnia, który dzisiaj może mieć zupełnie inną wartość.

Ale widzisz, mnie interesuje tylko taki prawdziwy Page Rank.

To tak jak ze sprzedażą papierosów - wiesz, że szkodzą ale i tak sprzedajesz, bo masz zysk.

Co by o Page Ranku nie mówić to krótko daje szybką informację na temat domeny:

- czy ma więcej niż "rok"

- czy nie jest zaspamowana (spamy szybko dostają jajko)

A więc jakąś tam informację daje. A dzięki temu, że updaty są rzadko to strony z wysokim PR zyskują na wartości.

Kocham Polskę

Page Rank nie daje odpowiedzi na żadne pytanie czy postawioną tezę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności