Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Zapamiętaj jedno - dobry spam nigdy nie poleci.

Jako, że nie wszyscy zrozumieli o co chodzi to napiszę obszerniej - "nie poleci" w sensie takim, że jak poleci jeden to zostanie zrobiony drugi, trzeci itd... i on zawsze będzie nad takimi bajkami o SEO:

(wg skali wysoka jakość DA 60+, dobra 40+, srednia 20+)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A co do binga, to sorry, ale nie zmusicie ludzi do korzystania z binga, a wątpię, żeby przysłowiowego Kowalskiego obchodziło to czy są mrozy czy ich nie ma.

Szukając bieżących informacji bardzo często muszę ręcznie ustawiać datę publikacji np. na ostatnie 24 godziny, więc wcale nie jest to takie bez znaczenia dla użytkowników. Jeżeli nie znajdą tego czego szukają albo jak znajdą informację z datą rok do tyłu albo 3 miesiące to mogę kiedyś poszukać innej alternatywy. No ale to melodia przyszłości i to pewnie bardzo dalekiej. Google jest synonimem wyszukiwarki a dla wielu wręcz całego internetu.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Nie tłumacz się Blake. Kochamy Cię.

Jestem skłonny uznać tę odpowiedz ;-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak jakby ktos nie ta wajchę nacisnął :) Ale jak nikt nic nie widzial to sie nie bede chwalil.... hmmm to pewnie bylo yeti:)

Caly czas są jakieś rotacje, dzisiaj w godzinach porannych na pewnych frazach, za każdym odświeżeniem widziałem inne wyniki :P

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

ciekawe wyjście spod opresji pod naciskiem...

Nie wszyscy poprawnie interpretują skróty myślowe. O jakiej opresji pod naciskiem piszesz? :D Myślisz, że przejmuje się trolami?

PS. Wracając do tematu - mrozy jak na biegunie północnym.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

wszechmogącym i panującym nam miłościwie na ....

Wszechmogący to tylko Putin jest ;) Nawet o tym nie pomyślałem co piszesz.

jeszcze niedawno było tak: robiłeś strone , linkowałeś , wchodziła do top 3 - siedziała tam 3-4 miesiące po czym wpadała w "sito" pingwina i jego algorytm klasyfikował ją czy zostaje czy wypad - w wielu przypadkach ten wypad jednak był na drugą stronę wyników i strona sobie skakała na pozycjach 11-20.

Teraz jest tak: robisz strone, linkujesz i strona od razu wpada w "sito" pingwina, możesz mieć szczęście i strona wchodzi do top10, a możesz mieć pecha i strone wchodzi w pozycje 11-20 i sie tam zatrzymuje.

Można to podsumować : RANDOM.

Po zmianie google zaczęło bardziej cenić reputaje domeny.

Także algorytm się zmienił i żadnego już legendarnego tu na forum - ODMROŻENIA WYNIKÓW - nie będzie.

to było jasne od dawna, prawda? ;)

Nie było jasne od dawna, bo rok temu wystarczyło kupić jakieś co.pl za 3 zł bez historii i mogles to wbijać w topy.

Ta "reputacja" to też nie wiadomo jak to określać bo wychodzi na to że "reputacje" w oczach google mają zasyfione wordpressy AA, których posty na łatwe frazy wchodzą w topy. Kiła mogiła jednym słowem.

Od tygodnia, wpisując cokolwiek w wyszukiwarkę Google mimo, że mam otwartą przegladarke w trybie prywatnym, pokazują mi się wyniki lokalne. Wy też tak macie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności