Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ta dyskusja ma trzy oblicza:

1. Ludzi którzy dostali po du---e i chcą znaleść sposób na poprawę sytuacji. Robią testy, zaplecza, stawiają dużo stron i próbują znaleść wspólny mianownik

2. Ludzi którym zawsze stoi na wysokich pozycjach ( biorą google v i a g r e) i nigdy nie opada. U nich żadna strona nigdy nie dostała po du**e.

3. Ludzi którzy naprawdę coś wiedzą ale nigdy się tą wiedzą nie podzielą nawet za kasę. Albo nic nie wiedzą i nie chcą kasy bo nie potrafią zrobić.

Reputacja domeny ? To jak wyjaśnić że dwu miesięczna domena łapie topy i stoi tam stabilnie, a domena, która ma kilka lat nie może się przebić. Fakt jest faktem, że jak domena ma w oczach Google uznanie to co byś nie napisał zaraz jest umieszczone w indeksie i to nawet często wysoko.

Kiedyś był taki gostek na forum KOJOTEK chyba. Śmiali się tu zniego i chyba w końcu dał spokój. Ale on jedyny za kasę powiedział co zrobić żeby być w topach ( Kiedyś wystarczyło napie---ać linkami ze wszystkiego co się znalazło w sieci) Dziś to już niestety nie działa a może i dobrze że nie działa.

Po ostatnich testach mogę wam powiedzieć że da się ruszyć domeny, ale nie na najbardziej komercyjne frazy. Zauwazyłem że jak domena opłacała się na dużych kwotach w ADWORDSACH to po wejści w filtr i zniesieniu go na tych frazach pomimo linkowania ciężko ją ruszyć. Łatwiej było mi wyciągnąć nową domenę chociaz w TOP 5 udało mi się wcisnąć na tą chwilę 1 z 10 domen. Nie ma tu niestety wspólnego mianownika jeśli chodzi o linki, treść, optymalizację, rozłożenie czasowe. Taki sam profil linków z 3 domen tylko na jednej dał pozytywny efekt.

Dla porównania dla fraz na których nie występuje adwords wyników zgłaszanych od 1 mln do 2 mln 5 pozycja w 3 tygodnie za pomocą stu katalogów. Fakt fraza nie jest konkurencyjna a zrobiona strona to WP z 1 podstroną.

Mój wniosek - Niektóre frazy są monitorowane i rankowane przez W G inaczej.

Proszę tylko nie piszczie mi że nie potrafię wyszukać wszystkich linków i znaleść super działających przekierowań

oczywiście jest kilka monitorowanych fraz , jest trochę hackingu ale nie wszyscy przecież zarabiają na pożyczkach, tabletkach czy replikach. Większość fraz można wbijać. Nie oszukujmy się ale czerwony guzik nie istnieje i potrzeba trochę więcej. Tak w pigułce dla zapominalskich:

- nie nawalamy linkami

- linki z anchorami tracą na znaczeniu i często są przyczyną kary

powodzenia i optymizmu

Od tygodnia, wpisując cokolwiek w wyszukiwarkę Google mimo, że mam otwartą przegladarke w trybie prywatnym, pokazują mi się wyniki lokalne. Wy też tak macie?

Już od dawna tak jest w Wawie i okolicach. Zupełnie inne wyniki nawet w serpach po zmianie lokalizacji.

Obiecałem wcześniej screany

https://www.directupload.net/file/d/3727/9z5bqd3b_jpg.htm

https://www.directupload.net/file/d/3727/xzc63x3w_jpg.htm

Ta dyskusja ma trzy oblicza:

1. Ludzi którzy dostali po du---e i chcą znaleść sposób na poprawę sytuacji. Robią testy, zaplecza, stawiają dużo stron i próbują znaleść wspólny mianownik

2. Ludzi którym zawsze stoi na wysokich pozycjach ( biorą google v i a g r e) i nigdy nie opada. U nich żadna strona nigdy nie dostała po du**e.

3. Ludzi którzy naprawdę coś wiedzą ale nigdy się tą wiedzą nie podzielą nawet za kasę. Albo nic nie wiedzą i nie chcą kasy bo nie potrafią zrobić.

4. Ludzie, którzy podsumowują dyskusje na PiO i szufladkują pozycjonerów wg swoich podziałów.

Do października/listopada nie wiele się w tej kwestii zmieni, ponoć wtedy Matt wraca z wakacji. I niby by się wszystko zgadzało wyjeżdzając na urlop zostawił wyniki w takim stanie, że jak wróci będą te same. To się nazywają wakacje w spokoju, więc cierpliwie czekamy.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Jakieś strasznie długie ma on te wakacje ;]

Ja większych zmian w pozycjach nie widzę ale na jednej ze stron wzrósł mi ruch, więc podejżewam, że frazy z długiego ogona musialy pójść do góry. Jak znajdę czas przeanalizuję to bardziej szczegółowo. Co do samej aktualizacji to ktoś pisał, że miał być update, bodajże pingwina.

Co do zaufania do domeny o jakim piszecie to cos w tym jest, jednak uważam, że ocenia to jakiś algorytm według jakichś dziwnych, egzotycznych reguł ;] ale do rzeczy. Kupiłem ponad rok temu domenke pierwszego poziomu na której postawiłem wordpresa. Nazwałem go "artykuły do przedruku". Publikuję tam wlasne artykuły, takie normalne dla internautów - pisane z palca, gdzie może co 5-6 artykul zawiera jednen link. W sumie wygląda to jak zwykły blog. Strona linkowana jest delikatnie z lepszych źródeł. Efekt? po miesiącu załapała PR0, po kolejnych 2ch PR1. W czwartym miesiącu poleciała do unranked i dalej ma unranked. Przyczyna? HGW ale podejżewam to, że nosi właśnie nazwę artykuły do przedruku.

Trochę to naiwne pewnie o to podejżewać nazwę tej strony, ale nic innego nie przychodzi mi do glowy co może byc tego przyczyną. Kolejna sprawa, że dodanie linka w artykule na średnio trudną fraze powoduje wzrost pozycji strony do jakiej prowadzi o 2-4 oczka do góry. Przykładowo z 15 pozycji na 11tą. Konkurencja tam jest taka, że przynajmniej 30 pierwszych wyników, to strony które się pozycjonują.

Ktos powie, że to rzadna rewelacja, jednak jeśli to PR jest wyznacznikiem siły linka, to jednak jest to rewelacja, i to dość zastanawiająca.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A ja tam sobie ostatnio chwalę pozycjonowanie duńskich stron dla danii. Dużo większe zaufanie googla do domen .dk a i konkurencja mniejsza, bo przecież duńczyków dużo mniej niż polaków. W życiu bym nie pomyślał, że tam jest prościej, w końcu całkiem dania bogata więc i na wysokie pozycje ich stać a tu odwrotnie. Na niektóre frazy (fakt że strony które teraz wbijam są dość specyficzne jeżeli chodzi o nazwy) ale da się bez żadnych problemów. I jak powiedział kolega powyzej, najważniejsze to nie napindalać linkami. Jakość przede wszystkim.

Produkty konopne https://konopnysklep.com.pl/21-krople-cbd oleje, krople i ekstrakty z kwiatostanów zawierające cenne kannabinoidy CBD i CBG
Potrzebujesz solidnego fachowca?
https://elektryka-szczecin.pl - Systemy alarmowe, monitoring oraz inteligentne instalacje.

Przecież było wiadomo że strony pozycjonowanie spamem oberwą, bolesne jest to że raz się podpadnie G to potem trudno odzyskać reputacje, moja strona w Bing top5 na yahoo to samo gogoduck także i inne, a w G jak otrzymałem rok temu komunikat o nienaturalnych linkach to do dziś nie mogą wyjść frazy latają koło 100 pozycji czy też 13 strony, nawet jak dokładam linki wchodzi na 80 pozycje "czyli rośnie" potem dzień dwa po 105 pozycja. Czyli g sobie ją naznaczył, i zablokował 2 bardzo istotne frazy. Więc reputacje ciężko odzyskać.

Może pora na to aby polaków przekonywać do binga lub yahoo? Bo tak trudno jeszcze nie było jak teraz jest, a mam taką branże gdzie Adwords nie opłaca mi się kupować.

Bo tak trudno jeszcze nie było jak teraz jest

I to mnie właśnie cieszy :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

I to mnie właśnie cieszy
Tych co akurat mają dobrze. Niektóre osoby jednak też z czasem dopada filterek i wtedy zmieniają poglądy.

bolesne jest to że raz się podpadnie G to potem trudno odzyskać reputacje
Też mam takie bolesne doświadczenia - Jak już pisałem wcześniej NOWE DOMENY :) są jakimś lekarstwem, ale nie jest łatwo coś wbić w topy i nie mogę znaleść wspólnego mianownika jak kiedyś.

Ci co nie oberwali przy filtrach ( Zakładam) nie byli wysoko przed filtrami bo kiedyś kto miał więcej linków ten miał topy. Strony z topów oberwały naprawdę masowo i to na wielu różnych znaczeniowo frazach.

Ich miejsce zajęły strony z dalszych pozycji ale mniej linkowane. Teraz one mają zaufanie i ciężko je przeskoczyć.

Nie mówię że nie można już to pisałem że widze strony które mają linkami z SWL zrobione top 3 w około 3 miesiące. Mi ten eksperyment nie przyniósł takich samych efektów. A szkoda.

Ale za to inna strona robiona prawie bez linków zaliczyła top 4 ( tylko że pozostałe 29 które mam nie mają takieg szczęścia

U mnie na wykresach 18 sierpnia 5000 % wzrost wyświetleń i o 150% wzrost ruchu po 2 dniach spadek ale ruch i wyświetlenia są już na wyższym poziomie ( 300% wzrost wyświetleń i około 40% ruchu)

Może coś odblokowali bo to na prawie wszystkich stronach tak samo wygląda

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności