Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież było wiadomo że strony pozycjonowanie spamem oberwą, bolesne jest to że raz się podpadnie G to potem trudno odzyskać reputacje, moja strona w Bing top5 na yahoo to samo gogoduck także i inne, a w G jak otrzymałem rok temu komunikat o nienaturalnych linkach to do dziś nie mogą wyjść frazy latają koło 100 pozycji czy też 13 strony, nawet jak dokładam linki wchodzi na 80 pozycje "czyli rośnie" potem dzień dwa po 105 pozycja. Czyli g sobie ją naznaczył, i zablokował 2 bardzo istotne frazy. Więc reputacje ciężko odzyskać.

Może pora na to aby polaków przekonywać do binga lub yahoo? Bo tak trudno jeszcze nie było jak teraz jest, a mam taką branże gdzie Adwords nie opłaca mi się kupować.

Kuba bez urazy tak sie sklada ze wiem o jakiej stronie mowisz... ta strona to badziew gorszy od MFA i jesli takie strony sa nisko to tylko plus dla Googla a minus dla Binga ze wyswietla takie badziewa tak wysoko, idac dalej ludzie widzac takie badziewa w Bingu dlugo jeszcze beda trzymac sie GOogla.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ludzie nie widzą tego w Bingu, bo nie wiedzą, że jest coś takiego jak Bing. Moi znajomi i Klienci już dawno porzucili G jako wyszukiwarkę. Jedyne co ich łączy z G (w 99% przypadków) to fakt, że ludzie myślą, że G to jedyna wyszukiwarka i dlatego jeszcze chcą jeszcze być ze swoimi stronami wysoko w G :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Niektóre osoby jednak też z czasem dopada filterek

?? :D TO jakiś joke?

nie mogę znaleść wspólnego mianownika

Może czas się przebranżowić?

Ci co nie oberwali przy filtrach

Oni mają jedną domenę i póki co im się udało.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

no właśnie G stwierdza że mam badziew, a podobny badziew jest na top1 lub top5 w g na te frazy, a jak dodaj słowa kluczowe i coś tam to już się wyświetla, takich badziewów jest setki a nawet tysiące i nie mają filtra, po prostu g wrzuca domenę do woreczka i potem nie idzie z niego wyjść bo zawiązał supeł, inne frazy można pozycjonować a te 2 już nie. Moim zdaniem każda domena z ogłoszeniami to badziew, ale potrafią się wyświetlić w wyszukiwarce bo jeszcze g nie włożyło ich do worka.

Zakecony masz racje z tym filtrem.

ale potrafią się wyświetlić w wyszukiwarce bo jeszcze g nie włożyło ich do worka.
Kiedyś pewnie włożą do tego samego. Przyzwyczają ich do zysku a potem zażądają okupu w adwords a batem będzie filterek ręczny lub algorytmiczny. A to za linki przychodzący a jak nie to za wychodzący. Jak się chce kogoś ujjjeeebb.... to zawsze się kij znajdzie.

Nie płacić tym łobuzom za Adwordsy tylko robić za tą kasę kolejne strony. Jak oni tak to my z innej strony. Kiedyś robiło się spam a teraz dobre komercyjne strony. Jak któraś wychodzi i ma ruch to się adres i telefony podmienia i ma w du**e filtry. Ja już innego wyjścia nie widzę. A może kiedyś przyjdzie taki czas że wszystkie moje strony będą w top 10 :) to całe top 10 będzie moje moje moje moj mo m .

Teraz to pozycjonowanie to loteriada.

Dziś się odrówciły u mnie proporcje 139 na zielono 102 na czerwono 550 bez zmian. Jutro zielone zamieni się z czerwonym miejscami i wróci do normy. :)

A jak mówię, że wyniki zamrożone na trudne frazy to się śmiejecie :D Widzę już przypadki, gdzie coś wchodzi po redirectach na trudniejsze frazy, u mnie jak na razie tylko łatwe wchodzą jakby nigdy nic nawet mało linkowane. Linkuję powoli - 2/3 linki dziennie i czekam. Za to w Bingu 2 tygodnie temu zacząłem mega agresywnie 100% EM średnio konkurencyjną frazę ale w USA i już jest TOP5. Bardzo miłe uczucie, że coś działa jak należy. Tym czasem w google...

https://googlesucksalot.tumblr.com/post/95125185774/getting-ranked-on-google :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Czy ja wiem, zamiast zmieniać przyzwyczajenia wolałem zmienić szukajkę jak coraz więcej ludzi teraz :D Czytam teraz jedno zagraniczne forum, gdzie gość pisze, że stworzył serwis, dbał o nie go, nie linkował bo się na tym nie zna, miał ogromny ruch było miło. Przyszedł czas i na niego, poleciał. Gość nawet nie wie co to ahrefs itp. Skoro ktoś taki ma serwis "naturalnie" wypozycjonowany i leci za "nienaturalne" nie wiadomo co to wszystko chyba mówi samo za siebie :)

Czy ja wiem, zamiast zmieniać przyzwyczajenia wolałem zmienić szukajkę jak coraz więcej ludzi teraz :D Czytam teraz jedno zagraniczne forum, gdzie gość pisze, że stworzył serwis, dbał o nie go, nie linkował bo się na tym nie zna, miał ogromny ruch było miło. Przyszedł czas i na niego, poleciał. Gość nawet nie wie co to ahrefs itp. Skoro ktoś taki ma serwis "naturalnie" wypozycjonowany i leci za "nienaturalne" nie wiadomo co to wszystko chyba mówi samo za siebie :)

A ja słyszałem, że gdzieś tam coś tam...

Też mam serwis z 0 pozycjonowania. Od roku nic się nie zmieniło. Po prostu jakościowo dobry.

tak już teraz jest, robione powoli z nie zaspamowanych źródeł wchodzą, w żółwim tempie ale wchodzą, masówka "jak za dawnych lat" szybko staje gdzieś w okolicach top100 i nie chce się ruszyć do góry mimo nasuwania linkami.

Za to w Bingu 2 tygodnie temu zacząłem mega agresywnie 100% EM średnio konkurencyjną frazę ale w USA i już jest TOP5. Bardzo miłe uczucie, że coś działa jak należy. Tym czasem w google...

zastanawiam się czy udajesz czy naprawdę w to głęboko wierzysz co piszesz.

Teraz weź tylko 1000 takich identycznych Intruderów (pewnie więcej by się znalazło zainteresowanych na całym świecie tą przykładową frazą) i teraz niech każdy z nich zrobi to co Ty (nic nie zrobi poza włączeniem kilku automatów) i każdy znajdzie się TOP5 :) i to ma być to o co walczysz ?

Karel, To se ne vrati

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Tak. Bo strona jest odpowiednia na dane slowe kluczowe i usera nie powinno interesowac jak sie tam znalazla. Strona moze zostac ukarana ale za jakosc a nie za linki.

Zteszta moja strona i tak jest lepsza odpowiedzia na zapytanie usera niz wikipedia, 3x yelp, 2x amazon i yellowpages o ebay nie wspominajac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności