Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mam coś takiego

Ja mam coś takiego

W takim razie musisz jeszcze się sporo nauczyć.

A ja uważam, że więcej alkoholu lub zdecydowanie mniej... Nie wiem gdzie on uczył się matematyki ale wykresy czasowe mu trochę nie wyszły... ;)

Trzeba ich do urzędu skarbowego podkablować - że podatków nie płacą i jeszcze niewinnych krzywdzą :)

A stronka wbijała już ładne pozycje... - przyszedł 15-ty i . Leżę i kwiczę na pozycjach odległych o lata świetlne.

I koniec update - mam nadzieję, że ostatniego w sezonie wiosna/lato. Kolejny będzie w grudniu. Co poleciało ? Niewiele - stronki robione automatami (gsa, xrumer) oraz redirami - nic co by mnie mogło zaskoczyć. Odpuściło stronkom blokowanym za zbytni przyrost linków - zawsze coś. Stronki robione pewnym, prywatnym zapleczem oraz beta testami mojego systemu - nie zgłaszanym przez żadnego "naukowca" do disavow - mają się dobrze. Google pokazało kolejny żałosny pokaz swojej bezsilności i zachłanności zarazem :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Wszystkie wzrosty i spadki to testowanie i wdrażanie nowych rozwiązań. Należy się przygotować do częstych wzlotów i upadków. Na samym końcu zostanie "odcięta" moc linków.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Odciąć linki można, tylko na czym ciężkim do zafałszowania wyników je oprą.

Myślę że szybciej wprowadzą update wyindeksowujące stronki ze zbyt duża ilością linków wychodzących w stosunku do przychodzących. To pozbawi mocy stronki budowane rumakami, dużą część zaplecz, czy stronek pod SWL. TOP-y w większości branż też się zatrzęsą.

U mnie równiez dało się zauważyć zmiany. Tak jak w czasie update w październiku, początkowo strony fajnie szły do góry, potem zaczęły się małe spadki, ale systematycznie. W końcu 80% stron wypadło z indeksu. Teraz jest podobna sytuacja, jeszcze 3 tygodnie temu strony fajnie pięły się do góry. Teraz od 3 tygodni powoli ale systematycznie spadają. Boję sie, ze powtórzy sytuacja z października ubiegłego roku. Mam nadzieję, ze jestem w będzie. Tak czy inaczej, jeśli jest update. To jeszcze się nie skończył. Bo codziennie mam sporo zmian w wynikach.

I nawet w mojej branży jest ruch Googlowski widać.
ja spadałem dwie pozycje choć spodziewałem sie wzrostu o dwie

spamera jednego który w ciągu miesiąca nabił 8 tysięcy linków wyeksmitowało w kosmos.
czyli jak by nie patrzeć u mnie sprawiedliwie jest.

po cichu liczę ze to po prostu "Google dance" i poskoczę te dwie pozycje :)

Roznice widac juz od piatku 9.05;) Jak kto nie widzi to widac malo fraz obserwuje... ;)

roli -> co mnie to obchodzi ile kto fraz OBSERWUJE, pytanie było o nasze spadki/wzrosty a nie o CUDZE :D

To co sie dzieje to jest "pierdnięcie" gogla a nie zmiany algo.

Chyba że mówisz o ręcznych "nakładkach" topów to się zgodze - ale to dotyczy tylko kilku pozycjiw w mocnych branżach w których raczej wątpię żebyś działał(bez urazy oczywiście ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

I koniec update - mam nadzieję, że ostatniego w sezonie wiosna/lato. Kolejny będzie w grudniu. Co poleciało ? Niewiele - stronki robione automatami (gsa, xrumer) oraz redirami - nic co by mnie mogło zaskoczyć. Odpuściło stronkom blokowanym za zbytni przyrost linków - zawsze coś. Stronki robione pewnym, prywatnym zapleczem oraz beta testami mojego systemu - nie zgłaszanym przez żadnego "naukowca" do disavow - mają się dobrze. Google pokazało kolejny żałosny pokaz swojej bezsilności i zachłanności zarazem :)

A skąd wiesz, ze koniec;) ?

U mnie przejechali sie na rynkach: pl, co.uk, de, it, es, fr, hu, cz, ro.

Wyjechało wszystko co było robione jak w/w .

Branża : medykamenty wszelkiej maści. Najgorsze jest to, ze je baski się wycfanily i nie przysyłają informacji które domeny maja ręczny. A może to nowy algorytmiczny;)?

U mnie 40 pozycji w dół :glupek2: . Żadnej wzmianki o działaniach ręcznych.

Wymiękam, jak tak dalej pójdzie zmieniam domenę, bo to nie ma sensu. I na nowej domenie takiego wała zobaczą ode mnie choćby złamanego grosza na Adwordsie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności