Skocz do zawartości

Co Się Dzieje , Zmiana ( Modyfikacja ) Algorytmu ?

likom

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobrze, że oberwałem spore zmiany już koło 1,5 tyg temu :D

Jeśli to jednak ich algo to, a nie moderacje ręczne to przyznam, że dobrze im to wyszło :)

Zostały spamy w postaci:

- hackowane serwisy - podstrony

- spamy na forach, które zapewne z czasem będa znikać.

Ogólnie SEO kończy się po raz enty :)

O_o

Firmówki i normalne strony out. Szybko pospadają z krzeseł jak ruch zacznie spadać :)

eee, firmówki to tylko Adwords - wszystko co robią jest pod kontrolą

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

to dla większości z nas weekend przed kompem

Nie zgodzę się z Tobą Jimmi. Dla większości to właśnie najlepszy moment by odpocząć od kompa i nabrać sił do analizy.

A nie niepotrzebnie trolować forum, jak większość to zaczyna robić po każdym update, rozpaczając jak wiele im {poleciało|nie polecialo}.

Update algo to naturalna kolej rzeczy i duże zmiany mamy już od kilku lat przynajmniej dwa razy w roku.

Najlepsze co można w momecie zmian zrobić... to nic nie robić!!!

I czekać aż update przejedzie się przez wszystkie DC i wyniki będę już w miarę jednolite. Wtedy można usiąść i zacząć analizować. Dopiero potem jest czas na pracę.

Teraz nie jest najlepszy moment na jakiekolwiek podejmowanie działań, bo ciężko będzie później wnioskować, co zadziałało a co nie.

I tak do następnego update...

Hehe juz nic nie bedzie bo juz bylo kilka dni temu... juz zostal zaktualizowany... zreszta jaka czerwona sobota co tu jest jeszcze do wycinania jak wszystko sensowne jest wyciete? Teraz trzeba tylko sprzatnac spamy i czekac na kolejna wielka akcje w pazdzierniku:)

A ja obserwuje jedną rzecz:

zwiekszony ruch na stronach o 30-40, a nawet u niektórych o 90 procent (można poczytać w necie).

U mnie o około 30% w ostatnich dniach, a jak dobrze pamiętam, przed każdym dużym updatem miałem taką zwyżkę.

Robię na dużą skalę, 15.05.2014 wyłapała jedna strona, bardzo to dobrze widać na wykresie w webmasters, ale... tylko tyle dałem radę wychwycić, pozostałe strony skaczą na różne frazy - skoki bez żadnego konkretnego klucza.

Obym się myłił, ale myślę, że najgorsze jeszcze przed nami.

Czas na testy.

hehe Godzilla leci w kinach, zbieg okoliczności, nie sądzę...

a wracając do temu, to pozostaje teraz tylko czekać - Panda była na początku maja, teraz ewidentnie wszystko co z linkami, mi to wygląda na Pingwina 3.0

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności