Skocz do zawartości

Studium przypadku

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jednak, że skoro "coś tam wiesz" jak sam przyznajesz i niesiesz oświecenie "laikom" to dlaczego nie występujesz jako niezależny komentator tylko firmujesz swoją działalność gospodarczą?

dostrzegam nutkę ironii w Twym poscie, łatwo krytykować gorzej zrobić coś samemu. Jako niezalezny komentator? Nie bardzo rozumiem? Jaki widzisz w tym sens?

Wydawało mi się że jeśli mam promować np w mediach to chyba lepiej nazwe firmy niż swoje imię i nazwisko. Skąd wiesz że w tej firmie akurat pozycjonowaniem zajmuję się wyłącznie ja?

To w gwoli wyjaśnien, nie ciągnijmy juz tego bezsensownego topiku

pozdrawiam

P.S mam 666 postów, buuuu, jaka straszna liczba ;)

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie ciągnijmy juz tego bezsensownego topiku

Nie jest bezsensowny - nadal Twoja strona śmierdzi spamem - https://66.249.93.104/search?q=cache:https:/...lr=&strip=1

I w dodatku chwalisz się tą pozycją na swojej stronie https://www.pozycjonowanie.adicom.com.pl/

Ta strona była pozycjonowana przez inną firmę, co starsi wyjadacze PiO nawet wiedzą przez jaką firmę, temat tej strony był już przedmiotem rozmów na PiO.

Nadal nie napisałeś którzy wyjadacze PiO to wiedzą i gdzie znajdują się te rozmowy.

Napisano 25.05.06 - 14:58

Teraz akurat dostałem zlecenie na wykonanie nowego serwisu i w ciągu maks 2 miesięcy pod tym adresem będzie zupełnie nowa strona. Nowa, tym samym bez spamu.

Jak widać do tej pory wisi stara strona i w dodatku z okrutnym syfem w źródle... :)

Czy tylko mnie pieni ta sytuacja czy po prostu userom powyżej 500 postów się nie wytyka takich rzeczy ? Tak jak napisałem wcześniej - kiedyś zostałem zlinczowany za ukrytą warstwę na stronie i konsekwencje tamtego działania odczuwam do dziś. Było to jakieś 2 lata temu, kiedy pojęcie spamu nie było tak mocno piętnowane. Zdecydowałem się wtedy pójść drogą prawą i nigdy już nie dotknąłem takiego syfu, przez co mam w tej chwili dużo trudniejszą robotę niż kiedyś ale za to nie mam sobie nic do zarzucenia. A tu taki Adek jedzie po całości i nikt nawet nie raczy powiedzieć mu słowa na ten temat. Co z Waszym kodeksem etycznym SEO o który tak walczyliście ? Ehh...

W 100% się zgadzam. U mnie w firmie jak ktoś czaruje w divach, kolorach tła oraz każdej innej formie spamu - dostaje po uszach. Nie intersuje mnie wtedy "...bo rezultat bedzie szybciej widoczny"

Z drugiej strony niektóre zapisy kodeksu etycznego wg. IAB są bezsensowne i oderwane od rzeczywistości.

Należy jednak umieć wybrać i nie przesadzać w żadną stronę.

Co wolno zrobić początkującemu seowcowi to napewno nie przystoi expertowi TOK FM

Takie jest moje SUBIEKTYWNE zdanie

Tworzę aktualnie nowy serwis dla tej firmy, prace się przeciągają bo będzie tam system płatności i pare innych rzeczy które wymagają czasu. Oczywiście nowy serwis będzie czyściutki, do tego czasu tak musi zostać jak jest obecnie czy Wam się podoba czy nie :)

W sieci jest troche stron którymi się zajmuję, na pewno drodzy experci już to analizowaliście, więc rozumiem że na innym takiego ,,syfu” nie odnaleźliście, bo oczywiście odnaleźć nie mogliście BO JA TAK NIE OPTYMALIZUJE STRON gdyz nie ma to najmniejszego sensu.

A jeśli się już tak czepiacie to pozycjonowaniem tego serwisu i jego TAKĄ optymalizacją zajmowała się firma www.ut.pl i ten syf ona umieściła. Pozycjonowanie zaczęli 2,5 roku temu, wtedy o SEO nie miałem zielonego pojęcia i moja firma oferowała usługę ,,pozycjonowania" wyłacznie na zasadzie podwykonawstwa. Z firmą Ut.pl oczywiscie juz dawno zaprzestałem współpracować

Co do bana za linki to imho bajka - nigdy nie dostałem i słyszałem by ktokolwiek dostał, bo tak fajnie można by było władować konkurencje :D

Też tak mi się wydaje.

A co do "kodeksu etycznego SEO" - oby wszyscy byli tacy święci jak piszą... Wszystko rozchodzi się o $, a "zwycięzców nikt nie sądzi". Pozdrawiam!

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności